„Corsair Vengeance“: nuo CL40 prie CL36

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

„Vengeance“ moduliams skirta ryškiai geltonos spalvos pakuotė, kurioje be pačių modulių nieko neradome. Deja, bet „Corsair“ savo fanams firminio lipduko neduoda.

„Vengeance“ radiatorių tekstūra sudaro tokį įspūdį, jog radiatoriai turėtų nelygų paviršių, tačiau tai tėra imitacija. Modulių dizainas simplistinis ir bus patrauklus toms akims, kurioms nereikia RGB pašvietimo. Modulių prabą padidina įterpta šlifuoto aliuminio imitacija su centre esančiu „Vengeance“ pavadinimu. Kitoje pusėje imitacija dingsta, vietoje jos – specifikacijų lipdukas.

Kaip ir „Fury Beast“, taip ir „Vengeance“ naudoja žemus radiatorius, kurių aukštis siekia vos 35 mm. Surinkimo kokybė labai artima „Fury Beast“ moduliams, galbūt net šiek tiek pranoksta varžovą, kadangi rankose suteikia truputį solidesnį pojūtį.

Tai yra single rank (1Rx8) struktūros moduliai. Tarp lustų ir radiatoriaus įterpta termo juostelė. Skirtingai nei „Fury Beast“ moduliuose, tuščiojoje pusėje taip pat yra termo juostelė, tačiau atidžiau apžiūrėjus pastebėjome, kad PWM valdiklio termo juostelė nedengia. „Kingston“ atveju šiluma surenkama ir nuo PWM’o.

„Vengeance“ moduliams priklauso vienas XMP 3.0 profilis, kuriame užkoduotas 2800 MHz dažnis (DDR-5600) su CL36-36-36-76 vėlinimo laikais prie DDR5 moduliams įprastos 1,25 V įtampos. Antrą kartą iš eilės moduliai naudoja „Samsung“ lustus.

Tam, kad iCUE programinis įrankis atrastų „Vengeance“ atmintį, buvo būtina pasirūpinti SPD Write funkcijos aktyvavimu UEFI BIOS aplinkoje. Kitu atveju iCUE modulių nenuskaito. Kadangi šis rinkinys neturi RGB, iš iCUE praktinės naudos nėra labai daug: tik atskirai kiekvieno modulio temperatūrų ir bendrų energijos sąnaudų sekimas.

6 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Kiek yra tekę girdėti Buildzoid DDR5 vėlinimų tema kalbant, tai antriniai vėlinimai svarbūs, pirminių įtaka sumažėjusi lyginant su DDR4. Šiandien perkant https://www.1a.lt/p/operatyvioji-atmintis-ram-kingston-fury-beast-kf560c40bbk2-32-ddr5-32-gb-6000-mhz/ecvv?cat=2v7&index=12 atrodo neblogas variantas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.