DDR4 RGB padarytas tinkamai: iš keturių modulių sudarytas 2 x 8 GB „Gigabyte Aorus“ rinkinys

Pakuotė, žvilgsnis iš arčiau

Vien pažvelgę į „Aorus“ atminties pakuotę lengvai suprasime į kokius pirkėjas taiko gamintojas – RGB mėgėjus. Pakuotė labai spalvinga su RGB užrašu, bet RGB nėra elementarus, jį galėsime valdyti su „Gigabyte RGB Fusion“ programėle. Dėžutė yra tamsi, bet visi užrašai ant jos – standartine „Aorus“ oranžine spalva. Ant jos matome du atminties modulius, nes tiek ir perkame (2 x 8 GB), bet pakuotės gale jau pavaizduoti keturi moduliai. Pradžiai galėtume pagalvoti, kad tai tik pagražinimas, bet mes dėžutėje iš tikrųjų rasime keturis modulius: du iš jų yra tikri, o du butaforiniai, skirti tik pagražinti mūsų sistemą. Pakuotės gale dar pamatysime specifikacijas keliomis kalbomis.

 

Patys atminties moduliai patalpinti į apsaugančius kietos plastmasės dėkliukus. Viskas standartiška, kaip ir su kita atmintimi. Jokio vietos švaistymo ir nereikalingų daiktų.

Pradžiai nežinojome, kaip pavyks atskirti realią atmintį nuo butaforinės, bet viskas lengviau nei galėjome pagalvoti. Nors radiatoriai ir RGB pašvietimas tarp modulių yra identiški, bet net menkai technikoje nusimanantis pastebėtų, kad vieni moduliai turi visus kontaktus, o kiti tik keletą. Taigi, tie moduliai ne su visais kontaktais ir yra skirti pagražinti mūsų sistemą, nes sistemoje esant tik dviem užpildytiems lizdams vaizdas nėra pats harmoningiausias. Būtent šią grožio problemą ir bando spręsti „Gigabyte“, ir sunku sugalvoti, kodėl to nepavyks padaryti. Reikia pridurti, kad butaforiniai moduliai, palyginus su tikra atmintimi, neturi ir kai kurių komponentų ant montažinės plokštės. Priežastis paprasta – jie paprasčiausiai nereikalingi.

„Aorus RGB“ atmintis nėra labai iššaukiančio dizaino, veikiau atrodo labai solidžiai per daug nepersistengiant. Radiatorius yra sidabrinės spalvos su šukuoto metalo efektu. Žvelgiant iš šono matome „Aorus“ logotipą – sakalo galvą. Vienas atminties šono galas lygus. Kitame gale yra penki dideli ir vienas mažas rėžis link vidurio. Per didžiuosius rėžius šone galime pamatyti RGB pašvietimą. Atminties radiatorius tikrai atrodo stulbinančiai, rankose jaučiamas premium segmentas. Rankose palaikius šiuos atminties modulius ir kitus paprastesnius, jaučiamas panašus skirtumas, kaip tarp atminties be radiatoriaus ir su. Pačios atminties montažinė plokštė yra juoda, ir tai puikiai dera su pilku radiatoriumi. Abejose atminties modulio pusėse dizainas yra vienodas. Vienoje iš pusių dar užklijuotas lipdukas su specifikacijomis, jis nėra labai didelis ir estetinio vaizdo per daug negadina. Jei kaip nors šio lipduko būtų galima atsikratyti visai, būtų visai šaunu.

Pažvelgę iš viršaus matome RGB pašvietimo juostą, kurios šviesa prasiskverbs ir pro penkias išpjovas šonuose. Efektus galėsime reguliuoti pasitelkę „RGB Fusion“ programėlę, o turint „Gigabyte“ pagrindinę plokštę pabandyti suderinti ir su ja, kad visa sistema šviestų vienodai.

Galiausiai – apie atminties išmatavimus. „Gigabyte“ pavyko padaryti pakankamai neaukštus radiatorius. Atminties ilgis yra standartinis – 13,3 cm. Aukštis vos 3,9 cm, plotis – 0,83 cm. Tokie atminties matmenys neturėtų sukelti nesuderinamumo su aušintuvais, nepaisant to, kad esant dviem papildomiems butaforiniams moduliams visada turėsime vieną atminties plokštelę dėti į artimiausią lizdą prie aušintuvo.

Gamintojo tinklapyje žadama, kad „Gigabyte Aorus“ atmintis turės „Samsung“ B die lustus. Tą mums patvirtina ir „Thaiphoon Burner“ įrankis. Tai yra single rank (SR) konfigūracijos moduliai. Tokie moduliai tam tikruose testuose/scenarijuose yra šiek tiek lėtesni už dual rank (DR) atitikmenis, tačiau pirmieji mažiau apkrauna atminties valdiklį. Šis niuansas gali suvaidinti svarbų vaidmenį siekiant didesnio DRAM dažnio su jautrų valdiklį turinčiais AMD „Ryzen“ procesoriais ar kaprizingomis AM4 motininėmis plokštėmis.

„Gigabyte Aorus“ atmintis turi vieną XMP profilį – 3200 MHz. XMP 2.0 profilyje užkoduoti 16(CL) – 18(tRCD) – 18(tRP) vėlinimo laikai, (tRAS) reikšmė yra 38. Darbinė įtampa – 1,35 volto.

 

9 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Tai gigabyte padejo papigiai atminti nusipirkti, 2×8 gb kaulus sau pasilieki, o feikinius idedi i ebay ir mazu sriftu parasai, kad just for astetics ir kazkas tikrai paims uz pilna kaina 😛

  2. koloniukas parašė:

    Tai ir gpu kai pirksi gigabyte viena tikra, o kita dėl grožio galėtų būti, sli rgb 😀

  3. BC00 parašė:

    Juokas juokais, bet jei jau Mindaugas sako, kad RGB geras, vadinasi jis tikrai approved.

  4. Stipena parašė:

    Gera idėja panaudoti butaforinius modulius. Me approve.

  5. pasimetes parašė:

    Man tai kažkokia komedija, ypač kai galėčiau geriau nuleisti žemiau ventiliatorių nei pridėti rbg, o ir performance net su savo vardiniais nesugebėjo…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.