„Dell Alienware AW2518H“: 240 Hz, G-Sync + ULMB ir kažkoks kitoks TN

Intro

Be abejonės „Dell“ geriausiai žinoma nešiojamų kompiuterių ir monitorių turguose. Dar žinoma ir puikiomis garantinio aptarnavimo sąlygomis. Kalbėdamas už save pasakysiu, kad su garantiniu teko susidurti ir pačiam, tačiau prieš septynetą metų ant stalo atsiradęs U2311H monitorius buvo įsigytas nekreipiant didelio dėmesio į gamintojo vardą. Tiesiog 2011 metais IPS monitorių pasiūla nebuvo didžiulė, o ir U2311H kaina šiek tiek užsidirbančiam jaunuoliui nepasirodė neįkandama. Neretai vien pirkinio siuntimas į garantinį servisą nesukelia gerų įspūdžių, tačiau to negaliu pasakyti apie „Dell“. Aptarnavimas vyko namų mieste, Klaipėdoje, o kai iš gedimas iš pradžių nebuvo pastebėtas (iš tikrųjų jis buvo subtilus ir akivaizdžiau matomas tik dirbant word‘u) buvau maloniai paprašytas atvykti patikslinti gedimą. Keitimas neužtruko. Po tiek laiko aptarnavimo sistema galėjo ir pasikeisti, tačiau šiandien ne apie tai. Jeigu „Dell“ žinoma savo monitoriais ir nešiojamais kompiuteriais, tai „Alienware“ tapatinamas vien tik su nešiojamaisiais/staliniais kompiuteriais. Apie šį prekinį ženklą turinčius monitorius girdėjo tikrai ne visi. Tam yra priežastis. „Dell“ nelinkusi pristatyti galybės šį prekinį ženklą turinčių monitorių modelių, todėl naujas „Alienware“ LCD paprastai pritraukia nemažai dėmesio. Dėmesio, ypač iš žaidėjų rato, turėtų nestokoti ir AW2518H. Tai 240 Hz skleistinės dažnį turintis monitorius, palaikantis G-Sync, ULMB technologijas ir tiesiog priklausantis premium sektoriui, o jame galima tikėtis ir stilingų dizaino sprendimų, ir maksimalios ergonomikos, ir papildomų funkcijų, pavyzdžiui, AlienFX pašvietimo.

12 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Alienware yra gameriu apple. Uz 450 eur galima normalu 4k IPS 27“ paimti.

    • BC00 parašė:

      Su 240 Hz, G-Sync, ULMB ir ultra greitais pikseliais? Nereikia lyginti obuolių su apelsinais.

      • Strelok parašė:

        Ok, fair point.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Obuoliai ar apelsinai, bet pavyko ir man biški šį monitorių pačiupinėt. Premiumas jaučiasi, įpakavimas naglas, stovas tvirtas ir stabilus. Žinoma už tai primokėti kažkiek reikia. Pats monitorius irgi kažko priburtas, kad TN geriau rodė. Aišku TN lieka TN, bet kai geimeriai perka dėl greičio tai į tą ir orientuotas. Kitas klausimas lieka tik, ar verta pirkti tuos 240 Hz, ar pasitenkinti 144 Hz, o sutaupytus pinigus kažkur kitur padėti.

          • BC00 parašė:

            Tokių variantų, kaip 25″ G-Sync + ULMB + 144 Hz kaip ir nebelikę prekyboje. 144 Hz vs 240 Hz gali svarstyti nebent FreeSync pirkėjai, bet jau kaip sakiau, man 40-50 eurų yra visiškai verti daug geresnės surinkimo kokybės, prailgintos garantijos ir kitų mažesnių smulkmenų. Dar pažiūrėjau į tiesioginio AW2518H konkurento AOC AG251FG kainą. Šitas tikrai turi identišką AUOptronics panelę, tačiau dar +50 € nėra už ką mokėti.

  2. ghettoKid parašė:

    Įsigyjau AW2518HF versija ir susiduriau su problema, pajungus per HDMI veikia viskas, tik žinoma ant 120hz, po kelių dienų įsigyjau mini DP į DP laidą, kad veiktu tie 240hz, bet pajungus pastaruoju būdu gaunu „No DP Signal Found“ ar pan…

    Sistema jungiu prie nešiojamo, kuris turi 1x HDMI 1.4, 1x miniDP 1.4 ir 1x miniDP 1.2, per pastaruosius miniDP portus nėra jokio signalo.

    Gal turite idėjų ? Ačiū!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.