Didelė „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti Gaming AE“: didelis pavojus „RX Vega’i 64“?

Žvilgsnis iš arčiau

Viena šalia kitos dabar jau trys vizualiai nesiskiriančios arba minimaliai besiskiriančios „Asus“ vaizdo plokštės. Taip galima teigti tol, kol trijulė neatsukama priekiu arba galu į stebėtoją. Tai padarius turime dvi iš tiesų savo išvaizda identiškas vaizdo plokštes: „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ ir „Asus ROG STRIX GTX 1080 Ti OC“. Tai 2,5 pločio aušinimo sistemą gavę vaizdo spartintuvai, trečiajam, t.y. ROG STRIX GTX 1070 OC, turint paprastesnį aušinimo sprendimą, kuris užims tik du PCI išplėtimo lizdus. Pirmoji mintis tokia, kad ROG STRIX GTX 1070 Ti AE gavo ant GTX 1080 Ti montuojamą aušintuvą, ir toks spėjimas yra visiškai teisingas. Reikia pridurti, kad identišką karščio šalinimo sistemą naudoja ir „Asus ROG STRIX RX Vega 64 OC“.

 

Kas atspėjo, kad „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ yra pačioje dešinėje?

Dviejų plokščių identiškumą patvirtina fiziniai išmatavimai. Ilgis siekia beveik 30 cm, plotis 5,25 cm, o aukštis 13,4 cm. Paskutinis skaičius parodo, kad naudojama aukštesnė modifikuota montažinė plokštė, todėl kompaktiškų korpusų savininkams būtina atkreipti dėmesį ir į savo dėžutės plotį. Korpusai, talpinantys masyvius CPU aušintuvus, turi didesnę tikimybę priglausti ir ROG STRIX GTX 1070 Ti AE. Matinis juodo plastiko gaubtas, kurio šonuose išvedžiotos su AURA pašvietimo technologija suderinamos RGB LED juostelės, dengia iš dviejų dalių sudarytą masyvų radiatorių.

 

Jame išdėstyti šeši chromuoti karščio vamzdeliai (iš galinio rakurso vieno nesimato), kurie „subėga“ į ideliai nupoliruotą pagrindą turinčią „MaxContact“ varinę plokštelę. Tai yra geriausias įmanomas naudojant didelį skaičių termo vamzdelių ant nedidelio ploto (314 mm²) GP104 lusto.

 

Lyginant su „Founders Edition“ modeliu VRM grandinė yra patobulinta. Ji sudaryta iš 6+1 fazių konfigūracijos. Šešios fazės tenka branduoliui, viena – atminčiai. „Asus“ pasinaudojo galimybe į paliktą tuščią vietą pridėti papildomą branduoliui skirtą fazę. Pati montažinė plokštė buvo perrinkta iš pagrindų, pridedant daugiau filtruojančių kondensatorių ir panaudojant rinktinius „Super Alloy Power II“ komponentus. ROG STRIX GTX 1070 Ti AE vaizdo plokštės VRM grandinė aušinama šiek tiek kitokiu būdu nei tas buvo daroma ROG STRIX GTX 1080 Ti OC vaizdo plokštėje. Čia nebėra „die-cast“ plokštelės, kuri surinkdavo šilumą nuo MOSFET tranzistorių ir jungtimi metalas į metalą ją perduodavo radiatoriui. ROG STRIX GTX 1070 Ti AE atveju radiatorius tiesiogiai per termo paduką liečiasi su VRM tranzistoriais. Atsisakiusi „die-cast“ plokštelės „Asus“ turėjo pasirūpinti atskira plokštele „Micron“ GDDR5 moduliams aušinti.  Tiesa, ji kažkodėl neuždengia visų aštuonių atminties modulių. Nežymiai montažinę plokštę perdengiančiame gaubte sumontuoti trys 90 mm skersmens „Wing Blade“ mentelių dizaino ventiliatoriai. Jie turi IP5X sertifikatą, garantuojantį didesnį atsparumą dulkėms, be to, neeikvoja savo rutulinių guolių resursų ir neakumuliuoja dulkių, nes nepradeda suktis, kol branduolio temperatūra nepasiekia 55 °C.

 

 

Nugarinė iš metalo pagaminta plokštelė nesiliečia nei su GPU, nei su VRM zona – ji atlieka tik apsauginę ir estetinę funkcijas, kadangi joje integruotas RGB LED apšviečiamas ROG ženklas. „Asus“ pasirinko maitinimą tiekti per vieną 8-pin jungtį. Bendras galimas maksimalus energijos suvartojimas siekia 225 W, kai iš dėžutės ištrauktos vaizdo plokštės TDP reitingas 180 W. Maitinimo lizdas parinktas optimaliai atsižvelgiant į neišnaudotus šios vaizdo plokštės resursus. Galinėje PCB dalyje sumontuota pora 4-pin „FanConnect II“ lizdų. Prie jų jungiami sisteminiai ventiliatoriai, kurių sūkiai „GPU Tweak II“ įrankio pagalba valdomi pasirinktinai arba pagal VGA, arba pagal CPU temperatūras, o taip pat galima susikurti ir savo individualią sūkių kreivę. „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ neturi papildomos RGB galvutės, kurią matėme ROG STRIX RX Vega 64 Gaming OC“ ir ROG STRIX GTX 1080 Ti OC modeliuose.

 

Jeigu „Founders Edition“ „nVidia“ sprendimu neturėtų DVI jungties, neabejojame, kad „Asus“ ją būtų sugrąžinusi. Dabar tarp HDMI ir DisplayPort tebuvo atstatyta lygybė. „Asus“ atėmė vieną DP ir pridėjo papildomą HDMI, galutiniame variante turint po dvi HDMI ir DisplayPort išvestis. 1.4 versijos DP jungtys garantuoja 4K@120 Hz, 5K@60 Hz arba 8K@60 Hz palaikymą, tačiau tam reikės dviejų kabelių.

18 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Nesveikai gera temp ant šitos GTX 1070 Ti Strix kortos, 60 laipsnių prie apkrovos ir tik vos daugiau nei 1000 RPM. Asus gal GTX 1080 Ti aušintuvą uždėjo apsirikę? 😀

    Visai man patiktų pamatyti ir kripto valiutos kasimo kokį testuką. Ypač, kad GTX 1070 Ti nauja, mažai dar visų testuota.

    P.S.
    Jau gavau nuo boso velnių, kam apžvalgos neskaičiau, nes sakė trijose vietose bent parašyta, kad cooleris nuo GTX 1080 Ti užmestas čia. Aš pasitenkinau lentelėmis 🙂

  2. BC00 parašė:

    Matyt Kalėdų vakarą sunkiai skaitosi, bet kaip pirštu į akį – cooler’is nuo 1080 Ti 🙂 Jau testuojama antra GTX 1070 Ti turės vargo bandant neatsilikti.
    Kas dėl mining’o, tai media’i yra visų gamintojų uždraustas. Dar papildomas dėmesys ir išvis nei vienas mirtingasis nebegalės įsigyti GPU 😀

  3. BC00 parašė:

    Išmoksim mainint’i ir kambario temperatūrą tada pakelsim 😀 Užsigrūdinusiems tokia temp. pats tas 😉

  4. Povilas parašė:

    Bet apskritai GP104 chipas nera karstas, dar geri ausinimo sprendimai, ir turim rezultata, kasimo performance kiek teko matyt yra panasus i gtx1070.

  5. BC00 parašė:

    Radau laiko pridėti custom GTX 1070 prie keletos žaidimų 😉


  6. BC00 parašė:

    Turbūt koks no name 😀 +100 MHz (nebent įtampą pakėlęs esi) ir keletas aplinkos laipsnių negali sudaryti 20 C.

    • Lummox parašė:

      na s340 su dviem 140mm fan’ais priekyje:), įtampa stockinė, tik power limit 120%:) o kokia įtampa taviškis advanced modelis sukasi? nes pas mane ant 1.05V apsistoja + pas mane dar ir fan curve ne stockinė, o vėsesnė/garsesnė šiek tiek nustatyta.

  7. BC00 parašė:

    Pas mane įtampa identiška 1,05 V, o 60 % RPM atitinka ~2000-2100 RPM. Uždėjau 120 % power limit, tai niekas nepasikeitė, nei temp, nei realus Boost dažnis.
    S340 tikrai neprastas, įdomiai aukštos temp pas tave gaunasi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.