Didis mažylis: „Corsair SF450“

Specifikacijos

Gavęs 80+ Gold sertifikatą 240 V tinkle SF450 turėtų pasiekti 92 % efektyvumą. Dėl to viskas kaip ir aišku, tačiau ką reiškia sekančioje grafos eilutėje atsiradęs klaustukas prie 40 °C ? Oficialioje „Corsair“ svetainėje nurodyta, kad SF450 visą savo galią gali atiduoti aplinkos temperatūrai siekiant 40 °C, o techninėje dokumentacijoje, kad prie aukščiausio įmanomo standarto, t.y. 50 °C. Išsiaiškinti kilusį sąmyšį ganėtinai sunku, bet sėkmingai įveiktas 110 % perkrovos režimas prie 40 °C parodo, kad teisybė parašyta gali būti būtent dokumentacijoje.

SF450 turi vieną pagrindinę +12 V liniją, kuria gali tekėti 37,5 A arba absoliučiai visi 450 W. Tarp mažųjų linijų esti gana nemažas 5 A skirtumas, ir +3.3 V su 15 A atrodo ganėtinai silpna, tačiau bendra kombinuota galia siekia jau kone šių nereiklių šioms linijoms dienų  standartu tapusius 100 W. Peržiūrėję apsaugų grafą esame patenkinti matydami OTP apsaugą, kurią turi gauti kiekvienas pusiau pasyvų režimą turintis maitinimo šaltinis. Vienintelė apsauga, kurios trūksta, tai OCP. Visgi, vieną +12 V liniją turinčiam maitinimo šaltiniui ji nėra trūk plyš reikalinga.

Nesiryšime komentuoti, ar 310 mm pagrindiniam ATX24V kabeliui yra pakankamai ir ar nereikėtų 350 mm, nes pernelyg su SFX tipo maitinimo šaltiniais dirbti neteko. Savo ruožtu 400 mm ilgio EPS12V kabelis yra ilgesnis už tuos, kuriuos turėjome su „SilverStone“ ir „Be Quiet!“ SFX tipo maitinimo šaltiniais. Kardinalus skirtumas tas, kad atstumas iki pirmos periferijai skirtos jungties tėra viso labo 100 mm. Priešininkų mažylių periferijai skirti kabeliai buvo labiau panašūs į su ATX maitinimo šaltiniais komplektuojamos kabelius – atstumas iki pirmos jungties bent 300 mm. Kieno pusėje pranašumas nepastačius SF450 į korpusą pasakyti sunku, tačiau „Corsair“ gali šypsotis, kad mums SF450 yra pirmasis modelis, ne tik turintis atjungiamus „stealth“ tipo kabelius, bet ir dvi 6+2 pin PCIe jungtis. 450 W galios maitinimo šaltinis su viena 6+2 pin PCIe jungtimi būtų didelis nusivylimas – toks nusivylimas, kuris tikrai neprilygtų faktui, jog „Corsair“ atsisakė FDD jungties. Savo ruožtu daugiau nei po keturias SATA ir Molex jungtis kompaktiškų SFX sistemų savininkams prireikti neturėtų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.