Didžiausi „Noctua“ A serijos ventiliatoriai ir sprendimai kasdienėms problemoms

Intro

Kurjeriai šįkart mums pristatė tokį siuntinį, kuriame „Noctua“ įrangos kaip niekad daug ir įvairiausios. Deja, bet tinkamų testų mažyčiams 40 mm skersmens ventiliatoriams, antivibraciniams ventiliatorių laikikliams ir adaptoriams vargiai sugalvosi, todėl šis straipsnis neišvengiamai pavirs į pažintinį straipsnį. Entuziastams tai atrodo ne itin įdomu, bet greičiausiai vis tiek turėsime tų, kurie norės užmesti akį į pirmuosius austrų kompanijos 200 mm skersmens ventiliatorius ir NA-FC1 ventiliatorių valdiklį, kurį „Noctua“, pagal jo galimybes, vadina itin lanksčiu. Siuntinyje vis tik radome testams tinkamų ventiliatorių, tačiau nesugalvoję patogaus sprendimo kaip juos pritvirtinti prie radiatoriaus, kadangi NF-A12x15 serija pasižymi plonesniu rėmu (15 mm prieš 25 mm), testavimą privalėjome pamiršti. Nepaisant to, šie ventiliatoriai turėtų dominti tuos, kurie savo mITX korpuse tiesiog pristigo vietos arba susidūrė su fizinėmis suderinamumo problemomis tarp įsigytos AiO sistemos ir pagrindinės plokštės, ar orinio CPU aušintuvo ir RAM modulių. Problema tikrai ne dažna, bet, pripažinkime, kartais pasitaikanti ir ploni NF-A12x15 galėtų būti jų sprendimo būdas.

Raidžių ir skaičių koduotės mažai ką pasako – „Noctua“ aksesuarus geriausia pamatyti savomis akimis

10 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Kažkaip pasigedau 140 mm fan’ų :/

  2. mafo parašė:

    „Noctua“ blogerių tituluojami tyliausiais ventiliatoriais. Tik dalis (kaip supratau didžioji) jų kažkodėl tais šlykščios šviesiai rudos spalvos.

    • IFeelYou parašė:

      Tikrai taip. Noctua vadovas jau ne vieną kartą buvo klaustas dėl tos savo „š“ spalvos. Pasiteisino kad tai žemės ir ramybės spalva, atspindinti jų vertybes 🙂
      O šiaip patys fan’ai tai labai geri, tiek performancu, tiek tyla. Kaina aišku kaip ir spalva – nekažką…

  3. ToBeX parašė:

    Klausimas ar su 180 sūkiais, paleidus sistemą iš naujo jie startuoja?
    Nes maniškiai ant 5v suktis sukasi, bet paleidus sistemą iš naujo, nesugeba startuot 🙂

    • BC00 parašė:

      Patikrinau. Industrial 2000 PWM tiek po restart, tiek po pilno PC išjungimo puikiai startuoja prie 200 RPM. Svarbiausia nėra RPM ramp’o iki max sūkių, t.y. startas ir išlaikymas iškart nuo 200 RPM.

  4. BC00 parašė:

    Patikrinsiu per artimiausias dienas šitą dalyką. Čia naudojant NA-FC1 nestartuoja?

  5. YOman parašė:

    bet tai ant kiek jiem pch. į kitų nuomones ir norus, jei taip stabiliai laikosi būtent to spalvų derinio.
    Gal ir gerai. „Noctua ir iš spalvos pažinsi“, kaip sakydavo senovės romėnai.

    • newdiamond parašė:

      na ka reiskia px…jeigu darai produkta ir orientuojiesi ne i RGB, o i praktinius dalykus (austrai nuo vokieciai turbut mazai kuo skiriasi), tai ir perka zmones vertindami perfomance, o ne dizaino dalykus.
      Vieniem patinka zmona tureti lele, kitiems patinka kai zmona dar zino kas yra PC ir bethovenas…taigi…..

      • YOman parašė:

        taigi galima tą produktą padaryti ir kitų spalvų, ar netgi su RGB. Todėl ir sakau kad jiems pch, nes nelenda subinėn masėms ir nesistengia griebti kuo daugiau rinkos.
        Šiaip tai aš už Noctua, jei ką 😉

      • IFeelYou parašė:

        Na grožis ir protas nemanau kad koreliuoja, čia ribotas mąstymas ir mitai, kurie senai paneigti. Tiesiog žmonės pagal kelis pavyzdžius televizijoje sprendžia apie visus.
        Nokia irgi “nesiorientavo” į touchscreen ir bankrutavo.
        Noctua yra geri fanai, bet mano nuomone pervertinti. Yra tikrai geresnių price/performance fanų. Ir tikrai šlykštūs. Tokių nedėčiau į absoliučiai jokį buildą su stiklu. Mano nuomone jie tinkami tik į Silent uždarus korpusus be stiklų. Bet čia skonio reikalas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.