Didžiausi „Noctua“ A serijos ventiliatoriai ir sprendimai kasdienėms problemoms

Didžiausi šiai dienai „Noctua“ ventiliatoriai - NF-A20

Didžiausias „Noctua“ gaminamų ventiliatorių skersmuo padidėjo nuo 140 mm iki 200 mm. Kompanija siūlo du NF-A20 modelius: PWM ir FLX. 200 x 200 x 30 mm išmatavimų ventiliatoriai techninėmis charakteristikomis vienas nuo kito nesiskiria, tačiau jas peržvelgsime šiek tiek vėliau.

 

Šie ventiliatoriai paveldėjo visas efektyvumo/triukšmo santykį gerinančias „Noctua“ technologijas, taikomas korpusams skirtiems ventiliatoriams. Kiekviena iš devynių mentelių pasižymi trimis linijiniais iškilimais – tai „Noctua“ patentuota Flow Acceleration Channels technologija, padidinanti oro tėkmės efektyvumą ir sumažinanti oro sūkuriavimo sukeltą triukšmą. Išorinėje rėmo dalyje esantys smulkūs įleidimai (angl. Stepped Inlet Design) atsakingi už papildomą turbulencijos sukūrimą bei triukšmo slopinimą įsiurbiant orą, o rėmo viduje matomi mažyčiai išskaptavimai (angl. Inner Surface Microstructures) ne tik mažina oro tėkmės pasipriešinimą tarp mentelių, bet ir tuo pačiu didina ventiliatoriaus sukuriamą statinį slėgį. „Noctua“ stengėsi, kad NF-A20 galėtų pakeisti ne tik 200 mm skersmens gamyklinius korpusų ventiliatorius, bet ir didesnius. Ant AAO (Advanced Acoustic Optimisation) rėmo esančios 170 x 170 tvirtinimo skylės turėtų leisti pakeisti daugelį 230/250 mm ventiliatorių. Mažiausiai 150 000 valandų siekiantį produkto ilgaamžiškumą užtikrina antros kartos SSO guoliai, o bet kokias su vibracijomis susijusias problemas šalina guminiai padukai ir dėžutėse rasti dviejų rūšių (NA-AV3 ir NA-AV4) daugkartinio naudojimo laikikliai.

Maksimalūs abiejų NF-A20 sūkiai siekia 800 RPM, užtikrinant 86,5 CFM oro srautą bei 1,08 mm/H2O statinį slėgį prie 18,1 dBA. Pagrindinis skirtumas tas, kad NF-A20 PWM valdomas PWM signalu, o NF-A20 FLX versijos sūkiai gali būti reguliuojami nebent motininės plokštės pagalba keičiant DC įtampą. Prie abiejų modelių pridedamas L.N.A. perėjimas maksimalius sūkius riboja iki 550 RPM. Oro srautas mažėja iki 59,3 CFM, statinis slėgis iki 0,51 mm/H2O, o triukšmas iki 10,7 dBA.

FLX  (kaina ~27 eurus)                                                        PWM (kaina ~25 eurus)

10 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Kažkaip pasigedau 140 mm fan’ų :/

  2. mafo parašė:

    „Noctua“ blogerių tituluojami tyliausiais ventiliatoriais. Tik dalis (kaip supratau didžioji) jų kažkodėl tais šlykščios šviesiai rudos spalvos.

    • IFeelYou parašė:

      Tikrai taip. Noctua vadovas jau ne vieną kartą buvo klaustas dėl tos savo „š“ spalvos. Pasiteisino kad tai žemės ir ramybės spalva, atspindinti jų vertybes 🙂
      O šiaip patys fan’ai tai labai geri, tiek performancu, tiek tyla. Kaina aišku kaip ir spalva – nekažką…

  3. ToBeX parašė:

    Klausimas ar su 180 sūkiais, paleidus sistemą iš naujo jie startuoja?
    Nes maniškiai ant 5v suktis sukasi, bet paleidus sistemą iš naujo, nesugeba startuot 🙂

    • BC00 parašė:

      Patikrinau. Industrial 2000 PWM tiek po restart, tiek po pilno PC išjungimo puikiai startuoja prie 200 RPM. Svarbiausia nėra RPM ramp’o iki max sūkių, t.y. startas ir išlaikymas iškart nuo 200 RPM.

  4. BC00 parašė:

    Patikrinsiu per artimiausias dienas šitą dalyką. Čia naudojant NA-FC1 nestartuoja?

  5. YOman parašė:

    bet tai ant kiek jiem pch. į kitų nuomones ir norus, jei taip stabiliai laikosi būtent to spalvų derinio.
    Gal ir gerai. „Noctua ir iš spalvos pažinsi“, kaip sakydavo senovės romėnai.

    • newdiamond parašė:

      na ka reiskia px…jeigu darai produkta ir orientuojiesi ne i RGB, o i praktinius dalykus (austrai nuo vokieciai turbut mazai kuo skiriasi), tai ir perka zmones vertindami perfomance, o ne dizaino dalykus.
      Vieniem patinka zmona tureti lele, kitiems patinka kai zmona dar zino kas yra PC ir bethovenas…taigi…..

      • YOman parašė:

        taigi galima tą produktą padaryti ir kitų spalvų, ar netgi su RGB. Todėl ir sakau kad jiems pch, nes nelenda subinėn masėms ir nesistengia griebti kuo daugiau rinkos.
        Šiaip tai aš už Noctua, jei ką 😉

      • IFeelYou parašė:

        Na grožis ir protas nemanau kad koreliuoja, čia ribotas mąstymas ir mitai, kurie senai paneigti. Tiesiog žmonės pagal kelis pavyzdžius televizijoje sprendžia apie visus.
        Nokia irgi “nesiorientavo” į touchscreen ir bankrutavo.
        Noctua yra geri fanai, bet mano nuomone pervertinti. Yra tikrai geresnių price/performance fanų. Ir tikrai šlykštūs. Tokių nedėčiau į absoliučiai jokį buildą su stiklu. Mano nuomone jie tinkami tik į Silent uždarus korpusus be stiklų. Bet čia skonio reikalas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.