Pirmieji „Ryzen 2600“ spartos testai

Visų laukiami „Ryzen 2000“ serijos procesoriai turi būti išleidžiami balandį. Jau kiek anksčiau „Sisoft Sandra“ duomenų bazėje matėme įrašą apie „Ryzen 2600“ procesorių, dabar tas pats modelis išbandytas „GeekBench“ teste. Tai mums leis pamatyti, ko galime tikėtis iš kiek pagerintos „Ryzen+“ architektūros.

Pagal dabartinius duomenis, „Ryzen 2600“ vis dar turės 6 branduolius, o jų dažnis bus 3.4/3.8 GHz. Tai yra +200 MHz lyginant su pirmtaku „Ryzen 1600“.

Žvelgiant į pateikiamą „GeekBench“ rezultatą maloniai nustembame. Vienos gijos rezultatas yra 17 % geresnis, o apkrovus visą procesorių gauname 13 % daugiau spartos. Reikia nepamiršti, kad naujojo procesoriaus dažnis kiek didesnis. Be to, nežinome koks yra XFR dažnis, tad realus pagreitėjimas per taktą nebus toks įspūdingas. Veikiau žiūrime į 5 % pagreitėjimą per taktą kai apkraunamas visas procesorius ir kiek didesnį kai naudojama viena gija.

8 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    As teoriskai patikeciau 15% improvement’u nebent zaidimuose (arba panasiam load’e), jeigu sugebejo padaryti greiciausiu DDR4 moduliu palaikyma, minimizuoti vidinius delay’us ir padidinti XFR.

    Bet turbut visiems aktualiausias klausimas – kiek bus galima su OC uzsmaugti juos 🙂

    • newdiamond parašė:

      nu tikrai nesu tokio lygio ekspertas kaip tamsta…bet taip pagalvojus ukiskai, jeigu Zen2 yra tik tweak’as, tai jie ir taip spaudzia sultis, tai is kur dar tas OC potencialas ?

      • SoTOP parašė:

        Iš labiau optimizuoto techninio proceso. Zen yra gaminamas su taupiems įrenginiams optimizuotu procesu, ir dėl to turi labai gerą efektyvumą, bet maksimalus greitis dėl to nukenčia.
        Aš sutinku su kernel_panikuoja, visi pačio procesoriaus „patobulinimai“ duos labai minimalios arba išvis nulį naudos, ir visas spartos prieaugis bus iš to kiek bus pakeltas maksimalus dažnis.

      • kernel_panikuoja parašė:

        As ne CPU ekspertas, tik domiuosi jais is konceptualaus veikimo puses, kas del sandaros 😉 Rasydamas apie OC, as neturejau omenyje 5+GHz, labiau 4.3-4.5. Taip rasiau todel, kad net nekeiciant uArch, bet tobulinant tech-procesa, racionalu tiketis tam tikro daznio suolio, o sitas refresh’as butent ir pasizymi tuo, kad naudos 12LP vietoje 14LPP. Kiek tiksliai bus didesni dazniai pamatysime tik saulauke galutiniu produktu, bet GF teigia, kad 12LP turi apie 10% didesni nasuma/dazni prie tu paciu sanaudu. Spekuliuojant visa sita info galima speti, kad OC pas Zen+ turetu eiti iki ~4.5GHz darant prielaida, kad esama ~4GHz riba yra del tech proceso, o ne del uArch, nes pastaroji irgi turi daznio ribas tam tikram procesui.

  2. mafo parašė:

    Kažkas su L1 cashe papainiota. Gal kas linką numestų kur yra tie patys intelio sintetiniai testai norisi pasilygint o laiko ieškot nėra 🙂

  3. BC00 parašė:

    WCCF kažkaip išskaičiavo dar didesnį spartos padidėjimą…
    https://wccftech.com/amd-ryzen-5-2600-pinnacle-ridge-cpu-performance-leak/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.