„Intel“ kalba apie savo diskrečią grafiką

Jau seniau buvo kalbų, kad „Intel“ persivilioja AMD darbuotoją Raja Koduri ne veltui, nes kompanija kurs savo diskrečią grafiką. Gandai gandais, o jau patys „Intel“ atveria savo kortas. Kompanija tikrai kurs diskrečią grafiką. Apie tai pranešta San Franciske IEEE (International Solid-State Circuits Conference) renginio metu.

Kol kas „Intel“ kalba tik apie prototipą, su pavyzdžiais kaip galėtų atrodyti pats lustas. Dabartinis prototipas remiasi „Gen 9“ „Intel“ grafikos architektūra. Tai standartinis kompanijos grafikos branduolys, randamas procesoriuose. Prototipą ruošiamasi gaminti naudojant 14 nm litografiją, o pats lustas būtų vos 8 x 8 mm su 1.5 mlrd. tranzistorių. Palyginimui, „nVidia“ GP102 lustas, randamas GTX 1080 Ti, turi 12 mlrd. tranzistorių.

Panašu, kad „Intel“ pradės nuo mažesnių lustų, o po to plės savo architektūros ribas.

5 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Nieko čia nesuprantu, bet klausimas koks tikslas paleisti 2018 metais ar net tikriausiai 2019 – GTX 260? Ką su ja reiks daryti?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Cia rodo „basic build’ing blokus“. As manau, kad reali data butu artimesne i 2020+. Koks bus spartos lygis priklausys nuo to, kiek tu bloku sudes. Man cia viskas panasu i tai, kad Intel’is planuoja zaisti energetinio efektyvumo compute load’e korta.

    • DasMachine parašė:

      1.5 mlrd yra mazdaug GTX 1030, bet cia tik prototipas, nera jokiu kliuciu daryt 15 mlrd transistoriu. Inteliui jau senai reikejo eit didesnio paralelizmo linkme, bet turbut kliutis buvo AMD/Nvidia IP ir neaisku kaip jie tai spres ateityje nes tai niekur nedings.

      • Strelok parašė:

        Intel tiesiog mane kad ju procesoriu rinka nelieciama yra, bet kai AMD budama 10x mazesne kompanija negu intel ar nvidia sugeba kurti tiek savo cpu, tiek gpu, kurie mazai kuom nusileidzia ar net aplenkia konkurentus, tai tik rodo koks intel yra pazeidziamas kurdamas tik savo cpu. Ar intelis sugebes isleisti kazka gero, kai tokie suoliai vyksta gpu architekturoje, mano nuomone artimiausioje ateityje abejotina.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Esme cia labiau ta, kad nepaisant geimeriu segmento augimo, globali PC rinka reguliariai traukiasi. Intel turi ieskoti nauju vietu, kad nedegraduotu ekonomiskai. Del to jie nusipirko Altera, visokio AI IP, bando eiti i automotive + dabar GPGPU kuris beveik garantuotai pirmiausiai bus skirtas enterprise’ui. Panasiai ta pati daro net NVIDIA, kurios dauguma pajamu sunesa geimeriai, bet minetos sritys auga daug sparciau, nei geimeriu segmentas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.