Dvigubas produktyvumas: „BenQ PD3200Q“

OSD meniu

Nustatymų keitimui skirti penki lietimui jautrūs mygtukai, kurie baltai sušvinta arba priartėjus prie jų, arba jau po spustelėjimo. Užtenka bet kurį lengvai paliesti ir bus iššaukta greito paleidimo meniu juosta. Dabar (iš kairės į dešinę) galima keliauti kalibracinius profilius, vaizdo įvesties parinktis, garso valdymą ir išplėstinį meniu. Vartotojas turi galimybę savaip pertvarkyti mygtukų reikšmes, pavyzdžiui garso valdymą pakeisti į ryškumo nustatymą.

Pagrindinis OSD meniu suskirstytas į 8 sekcijas, kuriose patalpinti nustatymai atsiranda dešinėje. Pirmoji „Display“ sekcija leidžia keisti vaizdo įvesties tipą.

„Picture“ sekcija talpina ne vieną nustatymą. Čia galime keisti ryškumą, kontrastą, aštrumą, atlikti gamos ir spalvų temperatūros pakitimus. Gamos nustatymai suskirstyti 0,2 intervalais, nuo 1,8 iki 2,6. Naudotojas gali rinktis tik iš trijų temperatūrinių nustatymų (Normal, Bluish, Reddish). Pačioje pabaigoje randamas AMA (Advanced Motion Accelerator) nustatymas, kuris reguliuoja pikselių atsako laiką.

„Picture Advanced“ sekcijoje rastas greituoju metodu jau išsišauktas „Picture Mode“ poskiltis, kuris talpina 7 profilinius režimus, įskaitant gamyklinį standart, sRGB, CAD/CAM, „Low Blue Light“ ir dar keletą kitų. Iš čia galima aktyvuoti „DualView“ savybę, kuri padalins ekraną pusiau ar pakeisti monitoriuje rodomo vaizdo dydį, taikant skirtingas įstrižaines ir kraštinių santykį.

Naudojant HDMI kabelį ar audio įėjimą galima reguliuoti PD3200Q garsiakalbius, kurių bendra galia siekia 10 W. Kam skirtas „KVM Switch“ truputį vėliau.

„System“ sekcijoje galima pakeisti ne tik OSD navigacijai skirtų mygtukų, bet ir nuotolinio pultelio trijų programuojamų mygtukų reikšmes.

„Ergonomics“ pavadintoje sekcijoje „Eye Protect“ nustatymas atstovauja jau minėtą aplinkos šviesos sensorių, kuris reguodamas į aplinkos apšvietimo sąlygas automatiškai reguliuoja monitoriaus apšvietimo ryškumą. „Smart Reminder“ laiko intervalai skirti priminti, kad reikia padaryti pertraukėlę ir pailsinti akis.

Galiausiai ECO turi vienintelį nustatymą – „ECO Sensor“. Priminsime, kad tai apatiniame rėmelyje esantis sensorius, automatiškai išjungiantis monitorių žmogui nuo jo pasitraukus.

3 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Puiki ir išsami apžvalga. Pats turiu BenQ BL3200PT. Kadangi čia rašote kad PD3200Q lyg ir BL3200PT įpėdinis, kokie jų esminiai skirtumai? Nes lyg charakteristikos ir panašios…

  2. BC00 parašė:

    Charakteristikos kone identiškos, skiriasi tik maksimalus ryškumas (350 cd/m vs 300 cd/m), nors matricų modeliai sutampa.
    Kiek išsiaiškinau BL3200PT neturi DualView ir KVM Switch, nebent šitie dalykai kitaip užvadinti OSD meniu. PD3200Q nebeturi VGA ir USB 2.0 portų… Skirtumų ne per daugiausia 🙂
    O iki pilno išsamumo dar reikia SpyderPro iki Elite užsi’upgradint ir osciloskopą nusipirkt 😀

  3. IFeelYou parašė:

    Dėl atsako laiko dar galiu pasakyti kad 4ms (GTG) ‎bent jau ant BL3200PT visiškai nesijaučia jokio lago. Sakyčiau optimalu ir tiktų net ir žaidžiant žaidimus rimčiau. Abejoju ar dauguma vartotojų apskritai atskirtų 1ms ir 4ms. Taip pat jis turi 3 AMA nustatymus, kuriuose galima pasirinkti norimą atsako laiko spartinimą, kas irgi yra neblogai.
    O dar žiūrint į tai kad BL3200PT skirtas daugiau profesionalams, o ne geimeriams – tokios charakteristikos apskritai atrodo puikiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.