Atgimimas: „Enermax Platimax D.F.“ 600 W maitinimo šaltinis

Specifikacijos

Išlaikydama „Platimax“ pavadinimą „Enermax“ tiesiog negalėjo žvalgytis atgal – 80+ Platinum sertifikatas būtinas. Praktiškai visi iki vieno „Platimax“ modeliai naudojo multi linijinę +12V konfigūraciją, kurios „Enermax“ dabar atsisakė. Platimax D.F. turi vieną +12V liniją, kurioje telpa 50 A arba visi 600 W. Maksimali galia gali būti atiduota aplinkos temperatūrai siekiant 40 °C. Bendra mažųjų linijų galia (16 A(+3.3V) + 15 A(+5 V) atrodo ne tik nedidelė, bet ir keistoka – 103 W. Bet kokiu atveju tai yra 3 W daugiau už mūsų seniau apžvelgtą 1 kW „Platimax“ modelį. Aiškinti, kad tokių skaičių pilnai užtenka – nereikia.

Platimax D.F. turimų apsaugų visumą gamintojas vadina „SafeGuard“. Į paketą patenka mažųjų linijų OCP, apsauga, OVP, UVP, SCP ir OPP. Įtraukta ir SIP apsauga, kuri saugo pirminę zoną nuo per didelės įtampos. Vienintelė apsauga, kurios pasigedome, apsauga nuo perkaitimo (OTP). Maitinimo šaltinis gali veikti 100-240V įtampos tinkluose.

Platimax D.F. pasižymi labai ilgu (700 mm) EPS12V kabeliu. Tiek 600 W, tiek 500 W modeliai komplektuojami su dviem PCIe 6+2 kabeliais, kurių kiekvienas nešasi alkūniniu principu išdėstytas po dvi 6+2 pin jungtis. Vartotojui duodamos iš viso aštuonios SATA ir šešios Molex jungtys, tačiau jas turintys kabeliai yra identiški – ant jų vienos rūšies jungtys išdėstytos vienodais atstumais. „Enermax“ nusprendė nesiūlyti ir kombinuoto SATA + Molex kabelio, kuris buvo neatsiejamas originalių „Platimax“ maitinimo šaltinių palydovas.

ATX12V „Sleemax“ kabelis, jau turintis uždėtus gijų grupuoklius

3 Komentarai

  1. KiNi parašė:

    pridedu prie variantų naujam kompui.
    Ačiū už apžvalgą 😉

  2. BC00 parašė:

    Manau tikrai turėtų rasti savo pirkėją, tik neaišku kaip su prieinamumu Lietuvoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.