Atgimimas: „Enermax Platimax D.F.“ 600 W maitinimo šaltinis

Po gaubtu

„Enermax“ jau kurį laiką yra pardavusi savo maitinimo šaltinių verslą puikiai žinomam OEM‘ui CWT (Chanell Well Technology), todėl šiek tiek stebina, kad Platimax D.F. maitinimo šaltinio tikrasis gamintojas yra ne CWT, o mažai kam girdėtas „Fortech Electronics“. Ši kompanija, tiksliaus skyrius, priklauso korporacijai „COLORFUL Group“, mums labiausiai žinomai dėl Kinijos rinkai tiekiamų „COLORFUL“ vaizdo plokščių. Tiesa, „Fortech“ gamyklose surinkti maitinimo šaltiniai ne tik parduodami užsienio kompanijoms, tokioms kaip „Enermax“, bet ir vietinėje rinkoje parduodami po tai pačiai „COLORFUL Group“ priklausančiu prekiniu ženklu „Segotep“.

Šiam modeliui būdingas LLC rezonansinis dizainas pirminėje pusėje ir sinchroninis išlyginimas su DC-DC konverteriais antrinėje pusėje.
Pirminis filtravimas prasideda iškart ant AC lizdo – vienas X ir pora Y tipo kondensatorių. Ant montažinės plokštės randame dar du X ir keturis Y kondensatorius, dvi rites, MOV ir elektromagnetinė rėlė. Diodų tiltelis čia yra dvigubas, tačiau aušinimas neįprastas. Vietoje to, kad vienintelis šiame maitinimo šaltinyje esantis tikras radiatoriaus būtų įterptas tarp dviejų tiltelių, dabar tilteliai yra sulipinti ir radiatorius prišlietas prie vieno iš jų. Toks būdas, iš pažiūros, atrodo kaip mažiau efektyvus. Pagrindinės pareigos pirminėje zonoje at atitenka dar nematytos KMW serijos „Nippon Chemi – Con“ elektrolitiniam kondensatoriui (390 µF, 400V, 105 °C). APFC valdikliu pasirinktas CM6502.

Šalia transformatoriaus antrinėje zonoje +12 V liniją sugeneruoja kitapus PCB patalpinti MOSFET tipo tranzistoriai, aušinami poros varinių lėkštelių. Greta, ant pridėtinės vertikalios PCB, iškelti DC-DC konverteriai, generuojantys +5 ir +3.3 V įtampas. Antrinėje zonoje dominuoja elektrolitiniai (105 °C)  „Nippon Chemi-Con“ kondensatoriai, tačiau be jų aptikome ir kinietiškos kilmės „Samxon“ polimerinių kondensatorių, dalyvaujančių visų trijų linijų filtravime. PWM valdiklis – ne kartą matytas „Champion CM6901“.

Tam, kad „Enermax“ galėtų panaudoti savo nuosavą 139 mm ventiliatorių (0.25A /12V), naudojantį „Twister Bearing“ guolius maitinimo šaltinio korpusas buvo padidintas, nes pati montažinė plokštė yra kur kas trumpesnė. Ventiliatorius turi 160 000 valandų MTBF indeksą ir turi D.F. Rotation (Dust Free Rotation) patentuotą technologiją, kurios esmė – ventiliatoriaus 10 s trukmės sukimąsis į priešingą pusę, nupučiant nuo savęs dulkes ir ilgalaikiu naudojimu išlaikant save daug švaresnį.

3 Komentarai

  1. KiNi parašė:

    pridedu prie variantų naujam kompui.
    Ačiū už apžvalgą 😉

  2. BC00 parašė:

    Manau tikrai turėtų rasti savo pirkėją, tik neaišku kaip su prieinamumu Lietuvoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.