Atgimimas: „Enermax Platimax D.F.“ 600 W maitinimo šaltinis

Išvados

Apžvalgos pavadinime panaudoto žodžio „atgimimas“ nereikia suprasti visiškai tiesiogiai – nepanašu, kad Platimax D.F. yra tiesioginis „Platimax“ įpėdininis, nes „Enermax“ kišenėje turi dar neišleistą „Platimax DS“ šeimą, tačiau jau vien panaudotas „Platimax“ pavadinimas ir panašus į senųjų modelių D.F. įkainis parodo, kad tai produktas, galintis pakeisti originalius „Platimax“.

Akylai nelyginsime vienintelio testuoto „Platimax“ modelio, kurio galia siekė 1 kW, su 600 W galios Platimax D.F., tačiau panašu, kad testai galimą pakeitimą patvirtina. Naujasis D.F. gali pasigirti puikia +12 V linijos reguliacija ir pakankamai geru bangavimų slopinimu joje, tačiau to paties nepasakysime apie mažąsias linijas (už 36 mV negiriama), nors bangavimai jose, lyginant su didžiuoju „Platimax“, ir sumažėję. Labiau norėtume atkreipti dėmesį į D.F. poziciją rinkoje. 500 W galios D.F. kainuoja ~130 eurų, o 600 W modelis ~140 eurų. Šioje zonoje netrūksta konkurencijos, ypatingai iš „Corsair RM650i“, kuris mažąsias linijas prižiūrės akyliau, tačiau negalės prilygti D.F. pademonstruotam efektyvumui. Iki pamėlynavimo galima svarstyti, ar „Dust Free Rotation“ technologija yra pranašesnė už elementarų ir dabar taip paplitusį pusiau pasyvų režimą, tačiau ginčytis dėl D.F. akustinių savybių net negalima pradėti. Triukšmo matavimo rezultatai rodo, kad tai turbūt tyliausias, ventiliatorių turintis, maitinimo šaltinis, kuriam buvo priversti nusileisti tokie tylos mohikanai, kaip „Be Quiet! Dark Power Pro 10“ ir „Corsair HX750i“. Tiesą pasakius, rezultatas – pribloškiantis! Tylos mėgėjai gali spausti iš D.F. paskutines sultis žinodami, kad tyla prarasta nebus.

Visi žinome, koks yra nepigus, pavyzdžiui „Bitfenix Alchemy“ individualiai įvilktų PSU kabelių – prailgintojų komplektas. Šiuo atžvilgiu „Sleemax“ kabeliai, o ne ventiliatoriaus „Dust Free Rotation“ savybė, yra tas kabliukas, ypač moderiams ir korpusų, su permatomais šonais, savininkams, kuris gali gerokai pastumti link Platimax D.F. įsigyjimo. Mūsų manymu, tikrai ne vienas rinktųsi patogesnius ir gražiau atrodančius kabelius nei geriau suvaldomas mažųjų linijų įtampas. Juk dar ir reikia žinoti, kad tokios linijos egzistuoja. Kas kita – pagrindinių konkurentų siūloma 10-ies metų garantija vietoj 5-ių, kuriuos gavo D.F., tačiau vos pora rasti ne japoniškos kilmės polimerinių kondensatorių paranojos apie galimą gedimą neįvaro. „Twister Bearing“ guolius turintys ventiliatoriai bei japoniški „Nippon Chemi-Con“ kondensatoriai gali būti tapatinami tik su puikia kokybe, kuri per penkmetį niekur nedingo bei buvo paveldėta iš originalių „Platimax“.

3 Komentarai

  1. KiNi parašė:

    pridedu prie variantų naujam kompui.
    Ačiū už apžvalgą 😉

  2. BC00 parašė:

    Manau tikrai turėtų rasti savo pirkėją, tik neaišku kaip su prieinamumu Lietuvoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.