„Fractal Design Celsius+ S28 Prisma“ : „Fractal“, tu gali protingiau

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

„Celsius+ S28 Prisma“ AIO sistema ant baltos dėžutės yra puikiai matoma. Kitos pusės kame matome penketuką, kuris reiškia suteikiamą 5 metų garantinį laikotapį. Dėl komplektacijos dažniausiai kylantis klausimas yra varžtai papildomiems ventiliatoriams – jų „Fractal Design“ nepritaria.

280 mm radiatoriuje randame tuos pačius 15-a šilumos vamzdelių, kuriuos turėjo pirmasis „Celsius“. Liežuvis neapsiverčia sakyti, kad 30 mm naudojamas radiatorius yra sustorintas, tačiau galima prisiminti, jog „Corsair“ dažniausiai renkasi 27 mm radiatorius. Radiatorius standartiškai pagamintas iš aliuminio. Tarp šilumos vamzdelių įspraustų apvijų tankis yra standartinis. Keliose vietose matomos sulankstytos apvijos, tačiau tai visiškai normali praktika. „Fractal Design“ savo laiko radiatoriaus išvaizdai neskyrė – ant šoninių paviršių nėra jokių atributų.

Radiatoriaus vandens talpykla nebėra sujungta su žarnelėmis G1/4″ jungtimis, kurios „Celsius“ atveju apsprendė galimą AIO sistemos išplėtimą pridedant antrą radiatorių, GPU vandens bloką, rezervuarą ar net pompą. Dabar beliko paprasti užraktai. Įprasto lankstumo 400 mm ilgio guminės žarnelės įvilktos į rankoves. Vienoje iš jų yra paslėptas iš CPU bloko išeinantis pompos maitinimo kabelis. Pasiekęs išorę greta inlet porto jis jungiamas į pridėtinę plokštelę. Į ją ne tik sujungiami ventiliatoriai, bet ir 3-pin ARGB kabelis, taip pat ateinantis iš CPU bloko. Greičiausiai pridėtinė plokštelė yra standartizuota kaip pagrindą imant 360 mm radiatorių ir 3 jam tenkančius ventiliatorius, nes šiuo atveju, kai sistemai priklauso du ventiliatoriai, reikalingi tik du 4-pin lizdai. Trečiasis lieka nepanaudotas.

Vandens blokas, kuris aptrauktas minkštu plastiku, nėra aukštas (45 mm). Ventiliatoriai ir pompa bendrai maitinami naudojant vienintelį 4-pin kabeliuką. Šlangelės į bloką patenka pro jo šoną ir gali būti lankstomos 90° kampu. Bloko šone įrengtas 3-pin ARGB lizdas, kuris privalo būti sujungtas su 5 V pagrindinės plokštės ARGB lizdu. „Fractal Design“ nurodo, kad 6-os kartos „Asetek“ pompa įprastai dirba 800 – 2800 RPM lange, tačiau turi ir apsauginį režimą (3500 RPM), jeigu skysčio temperatūra pasiektų 60° pagal Celsijų. Ant viršutinės blizgios bloko dalies paliktas kompanijos pavadinimas ir sunkiau įžiūrimi režimų pavadinimai (auto su PWM). Pasukus pompą gaubiantį žiedą į PWM padėtį ventiliatoriai elgsis pagal BIOS’e esančią PWM kreivę, o auto režimas reaguos į aušinimo skysčio temperatūrą. Tai identiškas valdymo būdas kaip ir senesniame „Celsius“ modelyje.

Kaip įprasta „Asetek“ pompoms, turime apvalų varinį pagrindą su jau užteptu termo pastos sluoksniu.

RGB iliuminuoti „Prisma“ ventiliatoriai gavo kiek kitokias specifikacijas nei „Dynamic X2“ ventiliatoriai. Pastarųjų specifikacijos vienas prie vieno sutampa su pirmos kartos „Celsius“ sistemų turėtais „Dynamic X2“ ventiliatoriais. Nors „Prisma“ dirba identiškame 500-1700 RPM lange, tačiau maksimalus statinis slėgis siekia beveik 2,4 mm/H2O, o „Dynamic X2“ pasižymi tik 1,95 mm/H2O statiniu slėgiu. „Prisma“ ventiliatoriai nurodomi kaip minimaliai triukšmingesni (33,7 dBA prieš 34,1 dBA). Šie ventiliatoriai naudoja mums mažai žinomus LLS guolius, kurių reitingas tarp gedimų siekia >100 000 valandų. Siekiant sumažinti nepageidaujamas vibracijas rėmo kraštai yra padengti silikoninėmis pagalvėlėmis. Kiekvienas ventiliatorius turi moterišką 4-pin PWM jungtį ir 3-pin moterišką bei vyrišką ARGB galvutes, kurios bus jungiamos į bendrą eglutę.

ARGB veiksme su MSI Mystic Light įrankiu

 

Specifikacijos

Radiatoriaus tipas 280 mm
Radiatoriaus išmatavimai 324 x 143 x 30
TDP reitingas
?
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Aliuminis
Radiatoriaus užraktai metaliniai (neatsukami)
Pompos sūkiai 2800 RPM
Žarnelių ilgis 400 mm
Vandens bloko užraktai metaliniai (neatsukami)
Atskiras užpildymo portas
Pridėtų ventiliatorių skaičius 2
Ventiliatorių skersmuo 140 mm
Ventiliatorių specifikacijos 500 – 1700 RPM

103,9 CFM

2,38 mm/H2O

34,1 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 2
Integruotas ventiliatorių valdiklis +
Ventiliatorių valdymas programiniu būdu
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 1336, LGA 2011(-3), LGA 2066, AM2(+), AM3(+), AM4, FM1, FM2(+) TR4, TRX40
RGB palaikymas +
Garantinis terminas 60 mėn
Kaina (skytech.lt) 177 €

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.