„Fractal Design Meshify 2“ – „Define 7“ airflow versija

Žvilgsnis į išorę

Komplektuojamiems priedams skirta atskira dėžė, kurioje randame keturis HDD dėklus, stiklui valyti skirta minkšto pluošto servetėlę, vartotojo gidą bei į dar vieną atskirą (mažesnę) dėžutę sudėtus įvairius tvirtinimo varžtelius.

„Meshify 2“ panašumą į „Define 7“ pirmiausiai parodo beveik identiški matmenys. Plotis ir aukštis tie patys, tik „Meshify 2“ yra 6 mm trumpesnis. Logiška, kad vidaus talpos beveik nesiskiria (62,23 litro prieš 61,67). „Fractal Design“ vėl leidžia pasirinkti iš 3 skirtingo tamsumo stiklų. Pirkėjas gali rinktis visiškai permatomą (angl. clear) stiklą, lengvai tamsintą (angl. light tint) arba stipriai tamsintą (angl. dark tint) stiklą. Mūsų korpusas turi visiškai skaidrų stiklą.

Minimalistinio dizaino pas „Meshify 2“ mažiau – jį naikina įmantrių išgaubimų ir įgaubimų priekinė fascija, kuri yra pagrindinė skiriamoji dviejų korpusų detalė. Nors minimalizmo mažiau, tačiau sveikas protas stipriai neišdarkė „Meshify 2“, paliekant korpusą universalų. „Define 7“ turėjo akliną šlifuoto aliuminio fasciją, kurios vidus buvo išklotas triukšmą izoliuojančia medžiaga, ko šiame korpuse nebeliko. Taip pat „Meshify 2“ nebeturi senamadiško 5,25″ išorinio stalčiaus. Apačioje iššokęs logotipas nėra atsitiktinis aksesuaras. Tai detalė, leidžianti ją tvirtai sučiupus, atidaryti priekines dureles.

Priekinis filtras yra pagamintas iš metalinio tinklelio, tačiau tam, kad jį būtų galima išimti, pirmiausiai reikės iš vyrių iškabinti pačias dureles, ką galime pavadinti papildomu nereikalingu žingsniu jeigu fascija nebūtų „paėjusi“ į korpuso vidų. Priešingai „Define 7“ atvejui, durelių atidarymo krypties keisti negalima. Priekyje stovi du 140 mm skersmens „Dynamic X2 GP-14“ ventiliatoriai, besisukantys 1000 RPM intensyvumu. Identiški aušinimo įrenginiai yra ir „Define 7“ korpuse. Skirtumas toks, kad  „Meshify 2“ orą įsiurbia tiesiai pro stipriai perforuotą priekį, o „Define 7“ neatidarius durelių tai darė tik pro nedideles angas šonuose.

Korpuso dugne esantis didžiulis dulkių filtras pasiekiamas iš priekio. Tokia kryptis dažniausiai yra patogesnė nei priėjimas iš už korpuso galo. Šiame filtre vėl yra namažai plastmasinių intarpų, tačiau tai nėra didelė problema – dugnas tėra trečio pasirinkimo zona radiatoriui.

„Meshify 2“ viršutinė dalis yra perforuota, kai „Define 7“ stogas buvo aklinai uždarytas su sąlyga, kad tą gaubtą galima pakeisti į perforuotą. I/O zona liko toje pačioje vietoje, tačiau atsisakyta dviejų USB 2.0 lizdų. Liko du USB 3.0 ir C tipo USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) lizdai, taip pat lizdai ausinėms su mikrofonu bei įjungimo ir sistemos perkrovimo mygtukai.

„Meshify 2“ turi 7 PCI išplėtimo lizdus ir dar 2 papildomus vertikalius, kurie dažniausiai panaudojami keičiant vaizdo plokštės tvirtinimo poziciją. Žinoma, su sąlyga, kad yra įsigytas lankstus PCIe kabelis/riser’is. Orą iš korpuso šalina trečiasis „Dynamic X2 GP-14“ ventiliatorius, kuris sukasi identiškais 1000 RPM. Jo pozicija bėgeliais gali būti nežymiai koreguojama. Apačioje esantis išorinis kronšteinas sufleruoja, kad maitinimo šaltinį į korpusą būtina montuoti iš jo galo, o ne iš šono. Šoninių gaubtų tvirtinimui nematome įprastų veržlių. Vietoje jų „Fractal Design“ sumontavo naujovišką mechanizmą. Jo esmė – švelnus šoninis patraukimas, leidžiantis labai paprastai nuimti abu šoninius gaubtus.

Nuėmę didžiulį apačią dengiantį dulkių filtrą matome, kad „Meshify 2“ dugnas vienas prie vieno su „Define 7“ dugnu, kuriame galime sumontuoti 280 mm radiatorių, bet prieš tai reikės išmesti HDD narvą.

16 Komentarai

  1. Fndz parašė:

    Geras review. Fractal Design topinius case’us gamina. Pats turiu Define 7 XL – labai patenkintas.

  2. PauliusB parašė:

    Geri ju Fractal Design korpusai. Is Meshify 2 XL netgi padariau riga, sutalpinau 6 gpu. 3x140mm ventiliatoriai priekyje ora ipucia, 2×140 gale istraukia. RTX3070 temperatura nevirsija 64C kai kambaryje 22C.

  3. Fostil parašė:

    Fractal visad man bus prie širdies. Turiu Define R4 ir kogero dar ilgam turesiu. Tikrai kokybiški korpusai ir net po 7 metų vis dar viskas puikiai veikia (fan’ai, controleris), viskas telpa be problemu (Dark rock pro4, rtx3080).

  4. Hellas parašė:

    Man irgi panasiai 🙂 Turejau Define 2 ir 3, dabar stovi 6. Sekanti, matyt irgi pirksiu kazkuri tais :))

  5. Daemon parašė:

    Galimas dalykas, kad šiuo metu imčiau Meshify 2. Manasis BeQuiet Silent Base 601 fainas keisas, bet nepakankamai tinkamas dabartiniams mano poreikiams – maininimui šalia visų kitų darbų 🙁

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.