FSP CMT510: stiklas ir RGB už patrauklią kainą

Žvilgsnis į išorę

Kaip ir buvo galima numanyti, dešinįjį CMT510 šoną dengia grūdinto stiklo panelė, kurios kraštai užtamsinti, jog nesimatytų korpuso šoninių konstrukcijų. Stiklo storis visi 4 mm. Nieko neprikiši. Pagal tai FSP netgi lenkia rinkos standartą, kuris, pripažįstama, yra 3 mm. Stiklas fiksuojamas keturiomis pirštais prisukamomis veržlėmis. Iš esmės tai standartinis, dažniausiai naudojamas, metodas. Atsukus veržles galima nesibaiminti, kad stiklas netikėtai iškris, kadangi jį apačioje prilaiko korpuso kojos.
FSP pasirinko labai paprastą, minimalistinį, dizainą, kuris turėtų patikti didesniai daliai auditorijos. CMT510 mums labai primena „In Win“ korpusus, kuomet be plieninio karkaso ir grūdinto stiklo išorėje daugiau nieko nėra. Jokio plastiko, jokių iš jo padarytų iškilimų, įlinkimų ir panašiai. Tiesiog sukaltas 208 x 491 x 448 mm stačiakampis, palaikantis ATX, mATX ir mITX pagrindines plokštes.

Pasukus CMT510 kitu šonu mūsų laukia netikėtumas – antroji grūdinto stiklo panelė. Trys stikliniai paviršiai 75 eurų korpuse – kažkas reto. Kaip ir kitoje pusėje, taip ir čia reikia susidoroti su gaubtą laikančiomis veržlėmis.

Siurprizas. CMT510 priekį taip pat dengia grūdinto stiklo panelė. Čia stiklas jau kitoks – gerokai labiau užtamsintas. Norint kažką įžiūrėti reikia pažvelgti iš labai arti. Geriausiai bus jeigu priekinį gaubtą tiesiog nuimsime. Džiugu, kad nuimant priekinį gaubtą jo nereikia draskyti. Jis iš vidaus fiksuotas pirštais prisukamais varžtais. Už gaubto stovi 3x 120 mm skersmens RGB ventiliatoriai, o prieš juos įmagnetintas tinklelis – dulkių filtras. Tarp priekinės panelės ir korpuso iš visų keturių kraštų lieka tarpelis, todėl oro paėmimas pro priekinę dalį nėra stipriai ribojimas. Gamintojas nenurodo CMT510 svorio, tačiau mūsų svartyklės, kurios rodo 0,5 kg intervalais, nustatė, kad korpusas sveria ~9 kilogramus. Absoliučiai didžiąją dalį masės sudaro šios trys stiklinės panelės. Jas nuėmus CMT510 svoris susitraukia vos iki ~3,5 kg. Tačiau korpusas išlieka tvirtas ir nesideformuoja jį pabandžius lengvai palankstyti.

Viršutinė dalis lygi, pagaminta iš plieninio lakšto, kuris galėtų būti šiek tiek tvirtesnis. Jungčių skydelis sumontuotas pradžioje, kur galima rasti 2x USB 3.1 Gen 1 portus, lizdus ausinėms ir mikrofonui. Taip pat turime indikacinius LED ir vieną pailgą mygtuką. Spustelėjus vieną pusę sistema įjungiama, kita pusė atsakinga už RGB pašvietimą. Kol kas dar nežinome, ar jis keičia spalvas, ar režimus. Viršuje palikta vieta 120/140 mm ventiliatoriui. Tokia pati AiO aušinimo sistema čia gali ir netilpti, nors didesnis nusivylimas kyla supratus, kad perforacijos lieka atviros – ši zona jokio filtro negauna.

Galinėje dalyje matome ketvirtąjį 120 mm skersmens ventiliatorių, kuris taip pat palaiko RGB pašvietimą. CMT510 turi septynis PCI dangtelius, kurių tvirtinimo mechanizmas patalpintas išorėje. PSU montavimo ertmėje privalės atsirasti komplektacijoje matytas kronšteinas.

CMT510 pakeltas gana aukštai, nors apatinėje dalyje ventiliatorių integruota nėra. Vienas plastmasinis tinklelis skirtas apsaugoti nuo dulkių maitinimo šaltinį, kitas – pačią sistemą, jeigu būtų pasirinkta statyti papildomą 120 mm ventiliatorių. Įdomiausia, kad FSP oficialiai neatžymi tokios galimybės, bet iškart nuplėšę tinklelį užtvirtiname, kad į dugną galima statyti papildomą aušinimo įrenginį. Gaila, kad tinkleliai fiksuoti labai primityviai ir norint prie jų patekti būtina paversti korpusą ant šono.

3 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Man visai patinka HDD montavimas šone, atsiranda vietos papildomai aušintuvams apačioje, kurie padeda kai priekis uždaras arba beveik uždaras. Jau čia „šilta“, o pas CMT520 išvis atrodo uždus aušintuvai priekyje.

    • BC00 parašė:

      Galvojau, kad šone HDD gali perduoti vibracijas į konstrukciją, bet nieko panašaus net ir neturint antivibracinių gumų. Aišku HDD ten jau kepa, bet visgi ten tik HDD 🙂 Nemanau, kad CMT510 priekis labai obstructive, tiesiog fanai orientuoti į tylų veikimą. Įtarčiau, kad sukasi max 1000-1200 RPM, neradau absoliučiai jokios info ant pačių fanų…

  2. ToBeX parašė:

    Viskas tikrai estetiškai gražiai atrodo, bet dulkių filtrai tikrai minusas, aišku taikant į tokį kainos segmentą – viskas suprantama.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.