FSP CMT510: stiklas ir RGB už patrauklią kainą

Žvilgsnis į vidų

Viduje vėl matome paprastą ir tuo pačiu švarų dizainą, kurį lydi šiuolaikiški sprendimai. Pirma, į akis krinta HDD narvų ir įprastų angų, skirtų kabeliams permesti, nebuvimas. Vietoje jų FSP padalino nugarinę sienelę, dalį jos patraukdama arčiau ir taip suformuodama ~2 cm tarpą kabeliams.

PSU gaubtas integruotas nuo kranto iki kranto. Gaubto centre firminis FSP logotipas, tačiau mums daug svarbiau tai, kad pats gaubtas pagamintas iš metalo, o ne plastiko, kas šiuo metu populiariausia. Virš gaubto pritvirtinti pora dėklų 2,5“ SSD kaupikliams, už kurių paliktos ertmės kabelių atvedimui iki SSD. Jame palikta trečioji ertmė PCIe kabelių atvedimui iki vaizdo plokštės. Gaubto priekyje yra išpjova, kuri leidžia greitai į dugną padėti 120 mm ventiliatorių. Tuo pačiu atvira erdvė leidžia išsisklaidyti žemiausiai priekyje esančio ventiliatoriaus generuojamui oro srautui, nenukreipiant jo vien po PSU gaubtu. Taip pat išplečiama galimybė priekyje montuoti radiatorių. Tai yra pagrindinė jam skirta vieta, kurioje telpa 360 mm radiatorius. Telpa ir 280 mm, kadangi yra montavimo vietos 140 mm ventiliatoriams. Panašu, kad vietos yra pakankamai ir push – pull konfigūracijai. Liekant prie standartinės CMT510 konfigūracijos čia telpa 400 mm ilgio vaizdo spartintuvas.

SSD dėklus vartotojas pasirinktinai gali tvirtinti ir kitoje pusėje, už pagrindinės plokštės sienelės. Jų vieta greičiausiai yra grynai klausimas, kiek stilingas yra turimas SSD ir kiek vartotojas nori, kad jis būtų matomas. PSU, kurio ilgis iš esmės neribotas, statomas ant keturių kojelių, kurios pakankamai kietos ir antivibracinę funkciją vargiai gali atlikti.

Kaip minėjome, išplėtimo plokštės septyniuose PCI lizduose fiksuojamos iš išorės. Be jokios abejonės dangteliai yra daugkartinio naudojimo. Visų ventiliatorių rėmai turi paminkštinimus. Ir nors jie pagaminti ne iš gumos/silikono, o medžiagos, panašios į poroloną, savo funkciją atlieka tinkamai.

Į kairę nuo CPU aušintuvų diegimą palengvinančios matome atskirą montažinę plokštę, į kurią jungiami ventiliatoriai. Jiems skirti 3-pin lizdai, o LED‘ams atskiros 4-pin jungtys. Maksimalios išplėtimo galimybės – šeši ventiliatoriai. Būtent tiek vietų jiems ir turi CMT510.

Už galinės sienelės palikta ~1,5 cm vietos. Neatrodo daug, bet pro čia link angos viršuje turėtų keliauti tik EPS12V ir SATA kabeliai, jeigu bus pasirinkta SSD montuoti būtent čia. Priekinėje dalyje, kur bus vedamas storas ATX24V kabelis, vietos dvigubai daugiau. 3,5“ HDD diskams skirti du atskiri dėklai, kurie tvirtinami palei sienelę. Šie dėklai tuo pačiu tinka ir 2,5 SSD kaupikliams, todėl korpuse yra netgi šešios skirtingos vietos tvirtinti SSD.

 

3 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Man visai patinka HDD montavimas šone, atsiranda vietos papildomai aušintuvams apačioje, kurie padeda kai priekis uždaras arba beveik uždaras. Jau čia „šilta“, o pas CMT520 išvis atrodo uždus aušintuvai priekyje.

    • BC00 parašė:

      Galvojau, kad šone HDD gali perduoti vibracijas į konstrukciją, bet nieko panašaus net ir neturint antivibracinių gumų. Aišku HDD ten jau kepa, bet visgi ten tik HDD 🙂 Nemanau, kad CMT510 priekis labai obstructive, tiesiog fanai orientuoti į tylų veikimą. Įtarčiau, kad sukasi max 1000-1200 RPM, neradau absoliučiai jokios info ant pačių fanų…

  2. ToBeX parašė:

    Viskas tikrai estetiškai gražiai atrodo, bet dulkių filtrai tikrai minusas, aišku taikant į tokį kainos segmentą – viskas suprantama.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.