FSP CMT510: stiklas ir RGB už patrauklią kainą

Testavimas, kurio rezultatų nereikia sureikšminti

Neturėdami panašios kainų zonos korpuso, palyginimui čiupome po ranką buvusį „Phanteks Enthoo Primo“, kuriame atliekame kitų komponentų testavimus. Tai visai kitos klasės korpusas (tiek pagal kainą, kuri yra 3 kartus didesnė, tiek pagal gabaritus), todėl rezultatų nereikia priimti už gryną pinigą. Testavimas atliktas tik tam, kad susidaryti įspūdį kiek gali nulemti vien korpusas. Dėl šios priežasties apie gautus rezultatus išvadose nekalbėsime.

Aplinkos temperatūrai vis dar siekiant 25 °C, pasirinkome 45 minučių trukmės „Unigine Valley“ nepertraukiamą sintetinį testą. Sistemą sudarė „Asus ROG Crosshair VII Hero“ pagrindinė plokštė, spartintas (4,1 GHz) ir „Noctua NH-D15S“ aušinamas „Ryzen 7 2700X“ procesorius bei „Asus ROG Strix GTX 1070 OC“ vaizdo spartintuvas. „Noctua“ ventiliatorius ir vaizdo plokštės aušinimo sistema dirbo sava eiga, t.y. sūkiai nebuvo fiksuoti.

„Phanteks“ korpuse GTX 1070 buvo 9 °C vėsesnė (64 °C vs 73 °C), maža to, jos ventiliatoriai dirbo mažesniais sūkiais (~1600 RPM vs ~2000 RPM). Procesoriaus maksimali temperatūra skyrėsi beveik 10 °C. FSP korpuse „Noctua“ kartais turėjo pasidarbuoti visu pajėgumu (~1500 RPM), kai maksimalūs sūkiai „Phanteks“ korpuse tesiekė ~1000 RPM. Skirtumas tarp VRM grandinės temperatūrų 11 °C, nors abejais atvejais jos buvo juokingai žemos – FSP korpuse siekė viso labo 52 °C. Reikia atkreipti dėmesį ir į tai, kad „Phanteks“ daug triukšmingesnis – komponentų sisteminių ventiliatorių, kurie sukuria beveik 47 dBA, fone negirdėti. CMT510 ventiliatoriai tikrai tylūs (41,5 dBA), o bendras sistemos triukšmo lygis testavimo metu siekė 43 dBA. Visiška tyla prilygsta ~40 dBA.

 

FSP CMT510 (kairėje) ir Phanteks Enthoo Primo (dešinėje)

3 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Man visai patinka HDD montavimas šone, atsiranda vietos papildomai aušintuvams apačioje, kurie padeda kai priekis uždaras arba beveik uždaras. Jau čia „šilta“, o pas CMT520 išvis atrodo uždus aušintuvai priekyje.

    • BC00 parašė:

      Galvojau, kad šone HDD gali perduoti vibracijas į konstrukciją, bet nieko panašaus net ir neturint antivibracinių gumų. Aišku HDD ten jau kepa, bet visgi ten tik HDD 🙂 Nemanau, kad CMT510 priekis labai obstructive, tiesiog fanai orientuoti į tylų veikimą. Įtarčiau, kad sukasi max 1000-1200 RPM, neradau absoliučiai jokios info ant pačių fanų…

  2. ToBeX parašė:

    Viskas tikrai estetiškai gražiai atrodo, bet dulkių filtrai tikrai minusas, aišku taikant į tokį kainos segmentą – viskas suprantama.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.