„Gigabyte“ desantas: „Aorus K7“, „Aorus M3“ ir „AMP500“

Naudojimasis („Aorus M3“ ir „AMP500“)

Įkišus „Aorus M3“ USB kištuką į kompiuterį nušvinta pelytės logotipas, esantis galinėje dalyje. Gaila, kad naudojantis pele jo nematysime. Apšvietimo išjungti ar reguliuoti negalėsime tol, kol nepasinaudosime „Aorus Graphics Engine“ programine įranga.

Patogumas

„Aorus M3“ yra vidutinio dydžio ergonomiškos formos pelė. Patogiausia ją laikyti delno (angl. palm) būdu. Mano rankai letenos (angl, claw) pozicijai pelyte nelabai tinkama, jau nekalbant apie laikymą pirštų galiukais (angl. finger). Ant visų bandytų paviršių, net su nelygumais, jokių veikimo problemų nepastebėjome. Pelė paviršius skrodžia lengvai, bet panaudojus „Gigabyte AMP500“ pelės kilimėlį nesupranti, kaip be jo seniau galėjai gyventi. Ant kilimėlio judesiai pasidaro sklandesni ir tikslesni, be to, jis iš labai malonaus materialo. Grįžtame prie „Aorus M3“ – pelytei kiek priekaištų galime  išakyti dėl kabelio. Jis nėra labai paslankus. Kur buvo sulenktas, ten jis ir išlaiko tą formą. Tiesa, pats laidas padengtas tokia medžiaga, kuri nesukelia daug trinties slysdama per stalą.

Žaidimai

„Gigabyte Aorus M3“ ir žaidimai yra kaip seni geri draugai, jie randa bendrą kalbą. Įvairiems žaidimų žanrams pravers reguliuojama DPI reikšmė. Turime didinimo ir mažinimo mygtukus, tad 4 nustatymai nesisuks ratu, kaip kad būtų su vienu mygtuku. Kiekvieną DPI reikšmę galime pakoreguoti per „Aorus Graphics Engine“ programinę įrangą. Be to, DPI indikatoriaus dėka visada greitai galime pažiūrėti kokia dabar DPI reikšmė. Tiesa, pastebėjau, kad DPI mygtukus karts nuo karto nuspaudžiau netyčia naršant internete ar intensyviai žaidžiant. „M3“ dar leidžia priskirti macro, tai irgi darysime per „Gigabyte“ pateiktą programėlę. Kairiame šone esantys nykščio mygtukai spaudžiasi lengvai, sakytume, gal kiek per lengvai, o jų eiga gan didelė. Jų pozicija pakankamai patogi nuspausti, tai žinoma priklauso nuo kiekvienos rankos dydžio. Labai gerai, kad pelės šonuose yra guma, tai padeda geriau ją suimti. Todėl net prakaituojant rankoms ji neslidinės. „Aorus M3“ turi ergonomiškus pagrindinius mygtukus. Išlinkis pasidėti pirštams yra labai patogus. Kitas dalykas, svarbus žaidėjams, yra ilgaamžiškumas. Deklaruojama, kad mygtukai ištvers 20 mln. paspaudimų.

Bendras naudojimas

Pelytė, žinoma, tinka naudotis ir kasdien, naršymui internete ar bet kokių kitų užduočių vykdymui. Ji patogi, todėl net naudojantis ilgą laiką nepavargsite. Visi mygtukai vietoje, be to, galime juos ir konfigūruoti. Net ir kasdieniame gyvenime gali praversti DPI indikatorius. Jis mums labai patiko. Reikia pridurti, kad pelytės pagrindiniai mygtukai spaudžiasi labai maloniai. Ratukas sukasi su tinkamu pasipriešinimu, bet kažkodėl sukant į viršų skleidžiamas didesnis garsas. Tai įmanoma pastebėti tik visiškoje tyloje. Pats ratukas spaudžiasi lengvai ir patogiai, bet ne per lengvai, kad nuspaustume jį netyčia.

Kilimėlis

„Gigabyte AMP500“ yra kilimėlis su hibridinio silikono pagrindu, labai malonus liesti. O svarbiausia, kad ant jo pelytė slysta labai sklandžiai. Be to, kilimėlis dar ir atsparus apliejimui skysčiais. Mums kliuvo didesnysis „AMP500“ modelis su 43 x 37 cm išmatavimais, bet yra ir mažesnė „AMP300“ versija, jos išmatavimai 32,4 x 27,3 cm. „AMP500“ yra 1.8 mm storio, atsparus apliejimui skysčiais ir skalbiamas. Kilimėlis yra juodas su oranžine sakalo galva apatiniame kairiame kampe. „AMP500“ kampai yra uždeginti, kad būtų kuo švelnesni ir suteiktų kuo daugiau komforto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.