„Gigabyte RTX 2060 Gaming OC Pro“ – profesionalas su mėgėjo trūkumu

Žvilgsnis iš arčiau

„Gigabyte“ lieka ištikimi patys sau ir „Gaming“ serijos vaizdo plokščių dizaino per daug nekeičia jau ilgą laiką. Gal kažkur atsirado koks išlenkimas ar iškilimas, bet bendra išvaizda labai panaši į pirmtakų. Aušintuvo gaubtas yra juodas, su mažais pilkais akcentais. Vaizdo plokštė yra labiau ištempta į ilgį ir yra siauresnio dizaino, būtent tai mėgsta „Gigabyte“. „RTX 2060 Gaming OC Pro“ yra maždaug 28 centimetrų ilgio ir apie 10 centimetrų pločio. Jos storis apie 3.6 cm. Tad vaizdo plokštė yra gan kompaktiška ir užima dvi vietas pagrindinėje plokštėje. To ir tikėtumėmės iš RTX 2060 lygio vaizdo plokštės. „Gigabyte RTX 2060 Gaming OC Pro“ konstrukcija atrodo tvirta, ją tikrai sutvirtina viršutinė metalinė plokštė.

„Gigabyte RTX 2060 Gaming OC Pro“ kliaujasi Windforce aušinimo sprendimu. Šis aušintuvas turi tris 80 mm ventiliatorius. Nuo šios kartos „Gigabyte“ nusprendė, kad vidurinis ventiliatorius suksis priešinga kryptimi nei šoniniai. Toks dizainas leidžia sumažinti oro turbulenciją, kuri neigiamai veikia karščio išskaidymą. Kiek tai realiai padeda, sunku pasakyti. Pats radiatorius sudarytas iš aliuminio plokštelių ir keturių varinių karščio vamzdelių, kurie eina nuo vieno galo iki kito, o su grafikos procesoriumi liečiasi tiesiogiai. Termo juostelių pagalba radiatorius sujungtas maitinimo grandinės galios blokais. Radiatorius liečiasi ir su GDDR6 atmintimi. Beje, šioje vaizdo plokštėje panaudotas 6+2 maitinimo grandinės dizainas – 2 fazės tenka atminčiai, o 6 fazės rūpinasi grafikos procesoriaus maitinimu.

Iš šono galime susidaryti bendrą vaizdą, kiek masyvus yra aušintuvas. Jis tikrai nėra didelis, bet šiai vaizdo plokštei jo turi tikrai pakakti. Matome, kad ant gaubto yra „Gigabyte“ užrašas, jis šviečia, bet RGB fanatikams to gali būti maža.

Metalinė plokštelė yra juoda, su „Gigabyte“ užrašu. Ji puikiai saugo vaizdo plokštės galinę dalį ir suteikia konstrukcijai tvirtumo. Ji taip pat padeda geriau skaidyti šilumą, bet tas efektas yra labai minimalus. Kaip matote, „Gigabyte“ ant varžtų nededa plombos, tad esant reikalui galime nuimti aušintuvą ir neprarasti garantijos.

„Gigabyte RTX 2060 Gaming OC Pro“ PCIe jungtis būna apsaugota užmaunamos plastmasinės apsaugos, malonus priedas.

Testuojama vaizdo plokštė turi vieną 8 kontaktų maitinimo jungtį, tai suteikia 225 W maksimalų energijos sunaudojimo limitą pagal galiojančias specifikacijas. Gamyklinis „Gigabyte RTX 2060 Gaming OC Pro“ TDP siekia 160 W, tad energijos tiekimo pajėgumų tikrai užteks. Virš jungties dar yra LED indikatorius, kuris aktyvus, jei blogai ar neįkištas kabelis. Jei su energijos tiekimu viskas gerai, lemputė nešviečia.

Pabaigai jungtys. Galinėje dalyje randame tris DisplayPort 1.4a ir vieną HDMI 2.0b vaizdo išvestį. Pats galinių jungčių dangtelis turi išpjovas, per kurias gali pasišalinti karštas oras, bet dauguma vaizdo plokštės ventiliatorių varinėjamo oro visgi lieka korpuse.

13 Komentarai

  1. icebullet parašė:

    Gigabyte ausinimas tikrai kelia klausimu. Turiu ju R290 OC irgi tokios konstrukcijos – su trim ventiliatoriais. Tai po 4 metu naudojimo 😀 vienas ventiliatorius isvis nukrito, antras nebeveikia, o trecias vis dar „laiko kardana“. Po to vis dar veikia, jau gal du metai su vienu ventiliatorium, bet paspartint jau nebeeina 🙂 Ka ten paspartint – jeigu ijungtas zaidimas + isijungi koki walktrough youtube – persikrauna kompas.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Realiai turėtų veikt ilgai tie ventiliatoriai, bet niekad nežinosi. Su vienu nelaikyčiau tavo vietoj, yra pirkti jų ebay, nors dar vieną užsidėk arba bent primontuok kokį 9 ar 12 cm korpuso ventiliatorių su dirželiais.

  2. icebullet parašė:

    tai kad jau moraliskai pasenus ta plokste, tik, kad gaila keisti kol dar veikia ir dar neblogai paveza beveik visus zaidimus full hd medium-high. Pvz. dabar far cry new dawn galiu be problemu zaisti. Deja naujasis metro jau kita istorija – kartais FPS krenta iki vienzenklio skaiciaus 🙁 Anyway, 6 metai VGA, tai jau visiska pensija – tikrai vykes produktas savo laiku buvo. Norejau keisti butent i 2060 OC, bet pasitikrinau, kad su i5 4440 procu bus daugiau nei 30% bottleneck… Reikia keisti visa kompa, tai ir kankinu kol visai uzsilenks ta plokste.

  3. icebullet parašė:

    Google „the bottlenecker“

    • Lets Do parašė:

      tai googlinau… https://thebottlenecker.com/calculator
      radau, bet jis toks primityvus… as tikejausi kad normaliam buildui pasiulys ka patobulinti… man patinka keisti detales, kaip ssd, ram, cpu atskirai, o ne iskart visa nauja kompa pirkti ir sena pardavineti… 🙂

      • icebullet parašė:

        Tai yra tu puslapiu ir daugiau, kur galima pasiziureti mazdaug bottleneck laipsni. As tai atvirksciai, pastebejau, kad labiau apsimoka susirinkti mid-high end kompa 5 metam ir nebesukt galvos, o kai jau ateina laikas – upgreidint viska, kad nebutu nei kiek bottleneck. Kazkaip jausciausi prastai pirkdamas brangia vaizdo plokste, zinant, kad isnaudosiu tik 70% jos pajegumo. O dar po poros metu atnaujinus procesoriu jau nebebus to „wow“ faktoriaus, kai upgreidini i tobulai subalansuota sistema:) Vis tiek lieka case’as, maitblokis. Siai dienai optimalus kompas IMHO butu:

        1 x BX80684I59600K Intel Core i5-9600K, 6 Cores, 3.7-4.6GHz, 9MB, LGA1151, 14nm, BOX (dėžutėje, be aušintuvo)
        1 x GV-N2060GAMING OC-6GD Gigabyte Geforce RTX 2060 GAMING OC, 6G GDDR6
        1 x CMK16GX4M2B3200C16 DDR4 Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 1.35V
        1 x ROG STRIX Z390-H GAMING ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING

      • pasimetes parašė:

        Parodė, kad man trūksta 32gb ram, nors pažiūrėjus kiek naudoja naršyklės, tai manau tiesa. 😀

      • vanduo4 parašė:

        – Nesamones rodo tas kalkuliatorius. i7-7700K yra per silpnas su RTX2080.
        – Nėra nei vieno žaidimo, kuris pilnai užkrautų procesorių. Vienintelis Assasin Creed – Origins procesorių užkrauna iki 98%, visi kiti pasiekia tik 60-70%, tai koks dar bottle neck?
        – Pagal ką jie skaičiuoja suderinamumą?

        • SoTOP parašė:

          7700K ir yra per silpnas 2080, jeigu su FHD rezoliucija žaidžiama. Ir taip daugelyje žaidimų. Plius tu nesupranti kaip procesoriaus apkrovimas veikia. Viso procesoriaus apkrova praktiškai yra visiškai bevertis skaičius, svarbu yra atskirų branduolių apkrovimas.

          • ZeroFM parašė:

            Jei su 1080Ti/2080 loši FHD tai tau grafikos nustatymai dalampački , geriausiu atveju medium kokie bus .

            • vanduo4 parašė:

              – Nesupratau ką norėjai pasakyti – „medium nustatymai“? Aš lošiu su 2K monitoriumi (t.y. daugiau nei FHD), Metro Exodus max nustatymai = RTX2080 apkrauta 100%, procesorius i7 7700K dirba 50%.
              – Vaizdo vėlavimas (laginimas) pasireiškia tik jeigu RTX nustatau daugiau nei 1.5 (kiek suprantu RTX gaunasi nepilnai 2K).
              – O dėl procesoriaus darbo – neteko matyti kad vienas branduolys dirbtų 100%, o kiti tik 50%. Task manager rodo vidurkį.

  4. vanduo4 parašė:

    – Kiek teko žiūrėti youtube testus, niekas konkrečiai ir nepasako kame pasireiškia tas CPU ir GPU bottleneck.
    – Bet mano nuomone optimalus pasirinkimas yra toks (žaidimams):
    1. Procesorius – a) jeigu apkrautas iki 50% – GPU per silpna;
    b) jeigu apkrautas 100% – GPU per stipri;
    2. Video – a) jeigu sukuria iki 60FPS – per silpna;
    b) jeigu sukuria virš 100FPS – per stipri.
    – Balansas yra tuomet, kai CPU dirba 50-90% ribose, GPU dirba 60-100FPS ribose.
    Argumentai: a) jei CPU apkrautas 100% – kiti komponentai gali neišnaudoti savo potencialo;
    b) jeigu GPU nesukuria 60FPS – ji neparodo viso žaidimo grožio, 60-100FPS ribose paslėpti efektai, virš 100FPS – GPU dirba laisva eiga, t.y nebeturi ką veikti.
    Ką manot?
    ————
    O minėtas kalkuliatorius neaišku kuo vadovaujasi, beje jame aiškiai sakoma jog tai tik rekomendacijos, bet ne faktas.
    – minėtas 7700K ir 8700K su RTX2080, žaidimuose sukuria panašų FPS, bet kalkuliatorius sako kad 7700K – 30% bottleneck, 8700K – 4% botleneck.
    – Žodžiu nesamonė.
    —————–
    Rekomendacijos: RTX2080 skirta 2K monitoriui, nes 4K per silpna. O optimaliam darbui reiktų mažiausiai 7700K CPU.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.