„Gigabyte RTX 2080 Gaming OC“: ta pati jėga patrauklesniame pavidale

Intro

„Gigabyte“ buvo antroji suskubusi mums atsiųsti savo RTX 2080 modelį, todėl logiška, kad „Gigabyte RTX 2080 Gaming OC“ apžvalga seka po „MSI RTX 2080 Gaming X Trio“. Skirtingai nei „Gaming X Trio“, „Gaming OC“ neužima aukščiausios pakopos „Gigabyte“ sukurtų RTX 2080 modelių piramidėje. Tą ji darė vos porą savaičių, kol buvo anonsuoti „Aorus“ prekiniam ženklui priklausantys RTX‘ai. „Gaming OC“ atrodo įdomi dėl dviejų priežasčių. Kaip ir „Gaming X Trio“, šis modelis taip pat gavo iš trijų ventiliatorių sudarytą aušintuvą. Tiesa, jo gabaritai (įskaitant ir ventiliatorių skersmenį) yra pastebimai mažesni, todėl mus domina, kaip „Gaming OC“ seksis neatsilikti nuo savo varžovo. Nors „Gaming OC“ pasižymi gamykliškai kilsteltu branduolio Boost dažniu, „Gigabyte“ buvo konservatyvi ir TDP limito nedidino, palikdama tokį, kokį turi referensinio dizaino RTX 2080, t.y. 225 W. Gigabyte suskubo į savo svetainę patalpinti naujesnio leidimo BIOS versiją, kuri specialiai nutaikyta vien į TDP limito padidinimą. Naujesnis BIOS kilsteli TDP limitą nuo 225 W iki 245 W. Perrašydami originalų BIOS‘ą patikrinsime, ar padidintas TDP pozityviai atsilieps „Gaming OC“ spartai galiausiai tikėdamiesi tiksliai nustatyti, ar tai yra svarbus faktorius, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį renkantis RTX 2080. Primename, kad „MSI RTX 2080 Gaming X Trio“ TDP limitas iškart kilsteltas iki 260 W.

26 Komentarai

  1. Gnytasis parašė:

    Nu jo tas galios skirtumas tai menkas. Tik va fokusas kad pas mane max 320mm vaizduske telpa o trio 327mm tai jau kaip ir atkrenta tas variantas nebent biski metalo zirkliu ir pakarpyt hdd skarda :D.

    • BC00 parašė:

      Apie ką ir kalbėjau pusę apžvalgos 🙂 Neturi apčiuopiamo pranašumo tokios aušinimo sistemos, o sukelia tik daugiau nepatogumų nei naudos. Nelabai tas įmanoma su dabartiniais high end’ais, bet pasiilgstu single slot dizainų. Tiny and sexy. Ant mid range kortų tikrai galėtų tokius montuoti.

  2. pasimetes parašė:

    Kiek supratau su naujesnėmis tvarkyklėmis v-ray padaro jau per 0:51min, nes 2070 kiek teko matyti, tai per 1:06min padaro.

  3. Gnytasis parašė:

    Amazon.de kainos vis pakrenta nu toj lietuvele kaina uzlenkia pagal ventiliatoriu kieki 😀 Nors ir Asus dual modelis ten 807e o pas mus 894e pigiausiai ka radau. Labai nenori numest kainu nes ir taip kiek seku isperka. Blogiausiu atveju is amazono pirkt teks jeigu iki lapkricio vidurio nekris lt kainos.

  4. BC00 parašė:

    Ką dar pastebėjau, kad ant šitos Gigos plokštės nėra jokių plombų. Laisvos rankos nuiminėti aušintuvą neprarandant garantijos.

  5. BC00 parašė:

    Netikėtai kaina pakrito iki 880. Šiuo metu -50 eurų pigiau nei MSI ir viena pigiausių RTX iš didžiųjų gamintojų gaunasi. Buvusią didesnę kainą užima Aorus modeliai, tik kol kas nematyti prailgintos garantijos…

  6. pasimetes parašė:

    Nesiruošiama padaryti ray tracing apžvalgos su r7 2700x? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.