„Gigabyte Z390 Aorus Pro“: ydinga, bet stipri paraiška

Intro

Nuosekliai judame link tikslo apžvelgti bent po vieną Z390 pagrindinę plokštę iš didžiojo gamintojų ketverto. Dabar eilė atėjo „Gigabyte Z390 Aorus Pro“ modeliui, kuris užima vietą aukštesniajame segmente ir priklausomai nuo to turi ar ne WiFi modulį kainuoja 200 arba 215 eurų. Dar prieš testavimą buvome girdėję, kad „Z390 Aorus Pro“ pasižymi viena labai įspūdinga ypatybėme, bet ir turi vieną ydą. Šioje pagrindinėje plokštėje integruota tiek su kainos zona, tiek su paskutine „Gigabyte“ (ir visų kitų gamintojų) vykdoma marketingo strategija prasilenkianti ypač galinga VRM grandinė. Sąraše taip pat yra dvigubas UEFI BIOS, radiatorius turintys abu M.2 lizdai, keletos zonų RGB pašvietimas, iškart sumontuotas I/O dangtelis – tai, ką turi ne kiekviena brangesnė Z390 pagrindinė plokštė. Tiesa, „Z390 Aorus Pro“ išankstinį statusą gadina kalbos apie negebėjimą palaikyti sparčios DDR4 operatyvios atminties. Kokios yra „Z390 Aorus Pro“ galimybės ir kiek tai yra opi problema būtinai išsiaiškinsime panaudoję turimus 4000 MHz ir didesniu greičiu dirbančius DDR4 modulius. Priedo „Gigabyte“ pagaliau padarė kažkokius pokyčius savo patrauklumo stokojančiame UEFI BIOS. Būtinai apžvelgsime, kas naujo buvo įdiegta ir kiek pozityvūs atlikti darbai naujajame UEFI BIOS.

2 Komentarai

  1. PauliusP parašė:

    Tiesa tiesa… O tikėjausi būsit radę slaptą receptą stabilesniam RAM darbui 🙂 Na, bent jau aišku, kad tai ne loterija pralošta, o iš tiesų modelis turi problemų. Mano atveju F4-3600C19D-32GVRB komplektas net XMP 3600 pasileido ne iškarto, teko burti. Laimei pavyko, bet nė žingsnio toliau.

  2. BC00 parašė:

    Receptams nebelieka laiko 🙂 bet gali pabandyti paklausyti šito video. Pas Master daugiau PCB sluoksnių, geresnis signalinimas, tai pati iš savęs geriau palaikys DRAM, bet viską galima taikyti ir kitiems Aorus modeliams.
    https://www.youtube.com/watch?v=Jsy04IRIwpI

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.