Kalėdinė dvasia vis dar gyva: „Phanteks Enthoo Luxe“

Prisiminę įspūdžius iš „Enthoo Primo“ apžvalgos galime sakyti, kad „Phanteks“ į korpusų rinką žengė ypač solidžiai: kokybiškai, unikaliai ir visaip kitaip. Tačiau kai kas pasakys, kad nereikėtų pamiršti, jog tai buvo vos pirmasis „Phanteks“ išbandytas korpusas. Ir tikrai su tokia pastaba turime sutikti – juk šiek tiek neobjektyvu piešti griežtas išvadas vos pačiupinėjus vieną egzempliorių, dar jam būnant ir visišku konkrečios produkcijos flagmanu. Užginčyti arba dar kartą patvirtinti „Phanteks“ sėkmę galėsime kartu su „Enthoo Luxe“, kuris išlaikė daugelį unikalių flagmano savybių, kaip „Hook n Loop“ kabelių tvarkymo būdą ar išmanų ventiliatorių valdymo modulį, bet ir įgavo keletą naujų. Tarp jų – maitinimo šaltiniui skirtas gaubtas bei spalvinga RGB LED apšvietimo sistema. Bet didžiausias pokytis – dydis, kuris nuo šiol labiau tinkantis ir eiliniam vartotojui.

 

Pakuotė ir komplektacija

Supažininantys vaizdai ne tik apie korpuso išvaizdą, bet ir vidaus dizainą. Svarbiausi akcentai sudėti ant RGB LED apšvietimo sistemos, ventiliatorių prijungimo centro, dulkių filtrų ir aušinimo vandeniu galimybių.

Kartoninėje aksesuarų dėžutėje randame skirtingų spalvų kronšteinus vandens rezervuarui bei pompai. „Phanteks“ taip pat prideda gražiai apipavidalintą vartotojo gidą, medžaiginių ir „zip-ties“ surišėjų bei komponentų montavimo laiką sumažinančią dėžutę su varžtais.

 

Specifikacijos

 

Žvilgsnis į išorę

Pirmu žvilgsniu „Enthoo Luxe“ išlaikė „Enthoo Primo“ stilistiką, su santūrumą, paprastumą ir profesionalumą perteikiančia priekine dalimi. „Enthoo Primo“ turėta nuimama mini panelė „Luxe“ atveju yra pilnai integruota į priekinį gaubtą – jos nuimti nepavyks ir tai galima įžvelgti kaip pirmąją „Enthoo Luxe“ neigiamą savybę, nes suprastėjo priėjimas prie ventiliatoriaus ir tuo pačiu dulkių filtro. Už jos esantis vienas 200 mm skersmens PH-F200SP ventiliatorius (850 +/- 250 RPM, 110.1 CFM, 25 dB) sau reikalingą orą iš aplinkos pasiima per priekinėje dalyje esantį perforuotą metalinį tinklelį. „Enthoo Primo“ matytos perforacijos šonuose ir dugne yra „užlopytos“.

„Luxe“ taip pat neteko atidaromų, iš aliuminio pagamintų durelių, tačiau kokybės atžvilgiu priekinės dalies surinkimas nenukentėjo – gaubto išorinė dalis turi tikro aliuminio apdailą. Kadangi korpusas šiek tiek susitraukė, natūralu, kad sumažėjo ir 5,25“ stalčių skaičius. Vietoje penkių pridengtų durelėmis turime nuogus keturis, kurių pats viršutinis paskirtas jungtis. „Phanteks“ stilistai nutarė „Primo“ turėtas jungtis iš viršutinės dalies perkelti į priekinę ir visas jas pridengti atverčiamu dangteliu. Prie jo neprisilietus galima pagalvoti, kad „Luxe“ iš viso turi ne tris, o keturis laisvus 5,25“ stalčius. Tačiau ir trijų turėtų būti į valias. Už dangtelio integruota po du USB 3.0 ir USB 2.0 lizdus, perkrovimo ir apšvietimo valdymo mygtukai.

Pasukus korpusą 45° kampu akivaizdu, kad „Enthoo Luxe“ turi šiek tiek „išpūstus“ kraštus, susidarant tarpui tarp priekinės bei viršutinės fascijų ir šoninių gaubtų. Tai ne tik „Enthoo Luxe“ išorinio dizaino elementas, mat iš abiejų pusių integruotos LED apšvietimo juostos, (plika akimi jos nematomos), tačiau galima įžvelgti ir praktinę pusę – korpusas turėtų pasiūlyti geresnes kabelių talpinimo už pagrindines plokštės sieneles galimybes ir leisti montuoti aukštesnius CPU aušintuvus.

Grakštaus linkio pagalba „Enthoo Luxe“ priekinė dalis pereina į viršutinę, kur svarbiausią vaidmenį korpuso konstrukcijoje vėl atlieka aliuminio fascija. Už įjungimo/išjungimo mygtuko ir mažyčio HDD LED indikatoriaus iškart seka nuimamos grotelės. Jų nuėmimui įrengtas identiškas įrankių nereikalaujantis mechanizmas, kuris buvo panaudotas „Enthoo Primo“ modelyje. Kartu su grotelėmis įtrauktas ir nuo dulkių patekimo į korpusą saugantis metalinis tinklelis. Po grotelėmis randame pirmąjį 140 mm skersmens PH-F140SP ventiliatorių (1200 +/- 250 RPM, 82.1 CFM, 19 dB), kuris išduoda, kad „Enthoo Luxe“ viršuje gali būti įrengtas iki 420 mm ilgio radiatorius. Džiugu, kad „Phanteks“ paliko tą pačią tvirtinimo sistemą, kuri paremta bėgių principu.

Galinėje dalyje „Enthoo Luxe“ turi aštuonis išplėtimo lizdus, įprastas angas pagrindinės plokštės jungčių skydeliui ir maitinimo šaltiniui, kuris gali būti diegiamas savo ventiliatoriumi į viršų arba į apačią. Karštą orą iš korpuso šalina antras PH-F140SP ventiliatorius, kurio pozicija ant procesoriaus montuojamo aušintuvo atžvilgiu gali būti reguliuojama bėgių pagalba.

Lyginant su „Enthoo Primo“ korpuso stabilumą ant grindų išlaikanti sistema nepakitusi – ją tebesudaro šešios stambios guminius paminkštinimus turinčos kojos. Tačiau pokyčiai akivaizdžiai matomi žvelgiant į dulkių filtrus. „Enthoo Luxe“ atveju nuo dulkių saugo du skirtingo dydžio filtrai, kurie iš po korpuso ištraukiami arba iš priekio, arba iš galo. „Enthoo Primo“ turėjo užraktais fiksuojamus filtrus, kurie buvo ištraukiami šonu. Tik kam reikėjo vieno balto, o kito juodo filtro? Kad būtų galima atskirti, kuris tvirtinasi iš galo, o kuris iš priekio?

Bent tol, kol neišbandėme „Enthoo Luxe“ RGB LED apšvietimo sistemos, svarbiausiu išoriniu akcentu lieka į dvi dalis padalintas šoninis langas. Pro mažesniąją dalį matomas „Phanteks“ užrašas, bet pats stiklas pastebimai užtamsintas, todėl sistemos viduriai nesimatys taip aiškiai, kaip kad mėgsta padaryti kiti korpusų gamintojai.

 

Žvilgsnis į vidų

Kadangi maitinimo šaltinis neiškeliavo už pagrindinės plokštės sienelės, „Phanteks“ akivaizdžiai nenorėjo prarasti „Enthoo Primo“ būdingo švarumo korpuso viduje. Tam į pagalbą atėjo specialus gaubtas, kuris ne tik paslėpia maitinimo šaltinio kabelius bei galimai leidžia be didelių estetinių nuostolių juos nukreipti link komponentų toje pačioje korpuso pusėje, bet ir padeda izoliuoti nuo maitinimo šaltinio sklindančią šilumą. Tiesa, gaubto buvimas virš visiškai pasyvaus maitinimo šaltinio gali sukelti pastarojo perkaitimą. Nuėmę gaubtą, pastebėjome, kad keletas maitinimo bloku iskirtų kojyčių atsiklijavę ir bėgioja po korpusą (atidesni tai galėjo pamatyti viename iš išorės kadrų). Nemaloni smulkmena.

Kaip ir „Primo“, taip ir „Luxe“ HDD montavimo zoną dengia papildomo švarumo suteikianti plokštelė, tačiau sunku pasakyti, kodėl „Phanteks“ po ja nepaslėpė ir priekinio 200 mm skersmens ventiliatoriaus. Tikėtina, kad tam sutrukdė tiesiog per siaura korpuso konstrukcija. Įrenginių fiksavimui 5,25“ stalčiuose paskirta ta pati papildomų įrankių nereikalaujanti tvirtinimo sistema, kurios svarbiausiu akcentu tampa guminės antifiksavavimo pagalvėlės.

„Enthoo Luxe“ tebeturi dvi svarbiausias „Phanteks“ inovacijas: „Hook n Loop“ bei „Drop n Lock“. Esminių skirtumų tarp šių unikalių savybių išpildymo nėra, tėra tik niuansai. Dėl mažesnių „Luxe išmatavimų kvadratu išdėstyti ne devyni, o aštuoni medžiagiai PSU surišėjai. SSD kaupikliams skirtų dėklų skaičius išlikęs tas pats (2), tačiau čia abu jie kabinami už išlenktos pagrindinės plokštės sienelės, kur vietos kabelių išvedžiojimui apstu. „Enthoo Primo“ korpusas savo komplektacijoje nors ir turėjo viena vieta daugiau (dvi greta 5,25“ stalčių ir viena už pagrindinės plokštės sienelės), tačiau trečiajį dėklą reikėjo įsigyti atskirai. Priminsime, kad SSD kaupiklių įtvirtinimas į dėklus reikalauja varžtų. Galutiniu variantu „Drop n Lock“ nėra visiškai bevaržtė montavimo sistema.

Žemiau milžiniškos angos pagrindinės plokštės sienelėje turime dar vieną „Phanteks“ išskirtinę detalę – išmanųjį ventiliatorių valdiklį, kurį sudaro po vieną molex ir 4-pin bei šešios 3-pin jungtys. Šis centras išsiskiria tuo, kad su pažangų ventiliatorių valdymą siūlančia pagrindine plokšte gali valdyti 3-pin ventiliatorių sūkius. Atskaitos tašku taps arčiausiai iš dešinės pusės molex jungčiai prijungtas ventiliatorius, pagal kurį bus reguliuojami į kitus penkis 3-pin lizdus prijungti ventiliatoriai. Prie arčiausiai molex lizdo esantį lizdą gali būi jungiamas tik vienas ventiliatorius, kitiems penkiems galima taikyti Y išsišakojimus, taip gaunant galimybę iš viso prijungti 11 ventiliatorių. Tokį skaičių oficialiai nurodo ir pati Phanteks“, tačiau negalima atmesti galimybės, kad centras gali „patraukti“ ir daugiau ventiliatorių. Tik tam prireiks trigubų išsišakojimų.

Pora HDD narvų užpildyti po tris dėklus, kurie tinka tiek 3,5“ mechaniniams diskams, tiek 2,5“ SSD kaupikliams. Narvų pozicija korpuso priekio atžvilgiu nėra keičiama (Prime turėjo galimybę juos šiek tiek paslinkti), tačiau narvai gali būti tvirtinami nepriklausomai vienas nuo kito. Jei yra poreikis, po viršutiniu gali būti tuščia erdvė. Įtvirtinimas atliekamas pirštais užveržiamais varžtais, o galutinę fiksacija atlieka velkė. Prie abiejų narvų galima pritvirtinti po vieną 120 mm ventiliatorių, kurio oro srautas bus nukreiptas link vaizdo plokštės. „Phanteks“ taip pat paliko galimybę pašalinti žemesnio narvo įtvirtintoją, taip įgaunant galimybę manipuliuoti visa korpuso apačia.

Nuėmus priekinę panelę atsiveria vaizdas į 200 mm skersmens ventiliatorių, kuris gali būti pakeistas į du 120 arba du 140 mm ventiliatorius. Priekinėje panelėje pasiliko dulkių filtras, kurį, kaip jau minėjome pasiekti nepatogu. 3,5“ stalčių dangteliai taip pat šalinami tik nuėmus priekinę panelę, tačiau mums tai daug mažiau svarbu, nes įrenginių montavimas paprastai vyksta rečiau nei dulkių valymas.

„Enthoo Luxe“ palaiko iki 347 mm ilgio vaizdo spartintuvus, o jei kam atrodo toks ilgis per menkas, visad gali išimti HDD narvus ir padidinti ilgį iki 472 mm. CPU aušintuvai turi milžinišką 193 mm erdvę. Maitinimo šaltinio ilgis nėra ribojamas, todėl „Luxe gali sėkmingai priimti ilgiausius rinkos gigantus, kaip „Corsair AX1500i“. Tiesa, ilgesnė PSU korpuso bazė gali sumažinti ventiliatorių ir radiatorių montavimo ant dugno galimybes.

 

Aušinimo H2O galimybės

„Phanteks“ informacija, nuo korpuso viršaus iki motininės plokštės viršutinio krašto yra 65 mm tarpas. Nesunku susigaudyti, kad į viršų tilps net patys storiausi radiatoriai. Norintiems storesnius radiatorius diegti į priekį realu, kad teks paaukoti abu HDD narvus, kai į apatinę poziciją diegiamui radiatoriui tereikia pašalinti žemesnįjį HDD narvą.

 

Montavimas

Norint nuimti PSU gaubtą tenka pirštais atsukti tik tris varžtus ir patraukti gaubtą link savęs. Po juo slėpsime „Seasonic P-860“ maitinimo šaltinį, o virš jo rodysime pasyviai aušinamą i7-4770K ir „MSI GTX 750 Ti Gaming OC“ duetą. Taip jau nutiko, kad būtent pastaroji neprivertė išbandyti gaubte esančios ertmės. Ji iš esmės skirta tik PCI-E kabeliams, o kadangi GTX 750 Ti neturi papildomo PCI-E maitinimo lizdo… Išvada aiški.

Darbą su „Enthoo Luxe“ galime apibūdinti kaip 2 x 2. Kokybiška guma uždengtos kabelių permetimo angos išdėstytos tinkamose vietose, už nugarinės sienelės turime ~2 cm tarpą, o „Hook n Loop“ tiesiog nepakeičiama. Tiesa, 5,25“ įrenginių tvirtinimo sistema vis dar nepatobulinta – užfiksuotą DVD/RW įrenginį galima lengvai įstumti į korpuso vidų.

Tik keletas iš RGB LED atspalvių. Apšvietimo sistemą galima išjungti, tačiau tada „Luxe“ praranda visą savo žavesį.

 

Testavimas

Visiškai pasyvią testavimo sistemą  sudarė:

  • Procesorius: passively cooled Intel Core i7-4770K (3.5 GHz / Turbo Boost on 3.9 GHz/ HT on)
  • Pagrindinės plokštė: Asus Z87 Maximus VI Gene
  • RAM atmintis: Patriot Viper 3 DDR3 2x 4 GB 1600 MHz CL9-9-9-24 1T 1.5v
  • Vaizdo plokštė: passively cooled MSI GTX 750 Ti Gaming OC (1085/5400 MHz)
  • Informacijos kaupikliai: OCZ Vector 150 240 GB + WD RE3
  • Maitinimo šaltinis: Seasonic P-860

 

Atviraudami pasakysime: nesitikėjome, kad i7-4770K (1.13 v) sėkmingai užbaigs septynių minučių trukmės „Prime95“ testą dėl labai paprastos priežasties – prieš „Prolimatech Megahalems“ radiatorių nėra tiesioginės gaivaus oro tėkmės. Visgi jos neprireikė, nes išpučiančių ventiliatorių apsuptas radiatorius be problemų atvėsino „Intel“ procesorių.

Tokie rezultatai padrąsino kovai su „SilverStone RV05“. „Enthoo Luxe“ pabandys neatsilikti nuo aušinimo specialisto RV05. Akistatą surengsime naudodami tokias „Enhoo Luxe“ konfigūracijas.

  • Abu HDD narvai korpuse + maksimalūs ventiliatorų sūkiai
  • Artimiausio VGA projekcijai HDD narvo pašalinimas + maksimalūs ventiliatorų sūkiai

Jau minėtas puikus 140 mm išmetimo ventiliatorių darbas aušinant CPU padeda nurungti minimaliais sūkiais veikiantį RV05, nepriklausomai nuo to, ar „Enthoo Luxe“ turi abu ar tik vieną HDD narvą, bei fiksuoti tokią pačią delta (25 °C) temperatūrą, kai RV05 dirba vidutiniais sūkiais.

Žiūrint į vaizdo plokštės aušinimo efektyvumą „Enthoo Luxe“ turi atsitraukti. Net ir su išimtu viršutiniu HDD narvu „Luxe“ nusileidžia RV05 korpusui. Skirtumas iš pažiūros atrodo nedidelis (delta 3 – 5 °C) , tačiau negalima praleisti vieno labai svarbaus fakto. Maksimaliais sūkiais besisukantys „Enthoo Luxe“ ventiliatorius galima priskirti vidutiniškai garsiems (44.8 dBA), kai RV05 šiuo atveju išlieka kur kas tylesnis (40,5 dBA). Kilstelėjus RV05 viduje esančių AP180 ventiliatorių sūkius triukšmo atžvilgiu abu korpusai tampa labai panašūs (44,8 vs 50 dBA), tačiau unikalus „SilverStone“ vidaus dizainas leidžia džiaugtis daugiau nei 15 °C mažesnėmis VGA temperatūromis. Kadangi kietasis diskas abiejuose korpusuose gauna tiesioginį oro srautą – jo temperatūros labai panašios.

 

Išvados

„Enthoo Luxe“ yra antrasis pas mus pabuvojęs „Phanteks“ korpusas. Dar prieš jo atvykimą mes žinojome, kad „Luxe“ modelis turi daug bendro su flagmanu „Enthoo Primo“, todėl, natūralu, kad kėlėme didelius reikalavimus ir norėjome sulaukti nedaug mažiau, nei mums davė „Enthoo Primo“. O jis davė viską, ko gali pageidauti didžiausio entuziasto širdis.

„Enthoo Luxe“ duoda praktiškai tiek pat, tik mažesniame pavidale. Žinoma kalbame apie dešimčia centimetrų sumažėjusį aukštį, kuris padarė „liuksą“ kur kas kompaktiškesniu, nors korpuso gabaritai vis dar ne iš mažųjų. Trumpesnė bazė ir vieno skyriaus (angl. single compartment) išplanavimas šiek tiek  sumažino radiatorių diegimo galimybes viršuje ir apačioje, tačiau ir 420 mm ilgio monstrų palaikymas vietoje 480 mm neturėtų kelti nusivylimo. Svarbiausia, kad „Luxe“ neprarado išskirtinių „Phanteks“ atributų, kaip prie nepriekaištingos surinkimo kokybės privedančių aliuminio fascijų, labai patogios „Hook n Loop“ kabelių tvirtinimo sistemos, originalaus „Drop n Lock“ SSD kaupiklių tvirtinimo ir pažangiausio šiuo metu korpusuose esančio ventiliatorių centro, kuris leidžia prijungti iki 11-os įrenginių.

Kokie gi „Enthoo Luxe“ gamyklinių ventiliatorų pasiekimai aušinant visiškai pasyvią sistemą? CPU zoną supančių dviejų išmetimo PH-F140SP ventiliatorių darbą galima įvertinti aukštu balu. Pasyviai aušinamas i7-4770K sėkmingai įveikė „Prime95“ testą, kurio metu neviršyjo nė 80 °C, o pasirinkus kur kas realiam naudimui artimesnį „Unigine Heaven“ „Enthoo Luxe“ sėkmingai varžėsi su tuo pačiu „SilverStone RV05“. Priminsime, kad pastarasis neturi nė vieno orą ištraukiančio ventiliatoriaus, o „Enthoo Luxe“ savo ruožtu negali paskleisti tiesioginio oro srauto link CPU zonos. Tuo tarpu „MSI GTX 750 Ti Gaming OC“ aušinimas parodė, ko išties yra vertas RV05 90° kampu pakreiptas dizainas. Išėmus vaizdo plokštės projekcijoje esantį HDD narvą „Enthoo Luxe“ buvo leista tik priartėti prie su kur kas mažesnėmis triukšmo emisijomis pasiektų RV05 rezultatų. Pakopa padidinus RV05 ventilatorių sūkius buvo įjungta tarsi kita pavara ir atstumas iš 3 – 5 °C tapo 15 – 17 °C (pagal delta). Nereikia susidaryti nuomonės, kad „Enthoo Luxe“ čia yra beviltiškas – tiesiog varžovas yra pernelyg unikalus. Visgi nedidelis VGA temperatūrų pokytis išėmus HDD narvą parodo, kad 200 mm ventiliatorius nesukuria žymaus oro srauto link vaizdo plokštės zonos. Nieko kritiško tame nėra, tačiau norėtume, kad tokių matmenų ventiliatorius link korpuso galinės dalies prastumtų daugiau oro. Manome, kad visa tai galima pataisyti tiesiog ant HDD narvų uždėjus papildomą 120 mm ventiliatorių, tačiau tai reikalauja papildomų investicijų, o ir fiksavimo metodas nėra idealaus, nes narvas su ventiliatoriumi tampa nebeportatyvus.

Vieno skyriaus dizaino keliamą problemą – ne maksimalią vidaus švarą –  „Phanteks“ pabandė išspręsti maitinimo šaltinį uždengiančiu gaubtu. Estetiniu atžvilgiu rezultatas gautas kone toks pats, kokį matėme dviejų skyrių „Enthoo Primo“ korpuse, tačiau 100-a procentinės švaros nepavyko perteikti dėl kitos priežasties. „Phanteks“ nesugebėjo po HDD narvus gaubiančia fascija pakišti ir įpučiančio 200 mm ventiliatoriaus. Laimei, ventiliatorius iš išorės nėra matomas. Tai galima pavadinti vaizdo negadinančiu dizaino mini pražiūrėjimu, tačiau vieną dizaino trūkumą visgi radome. Norint patekti prie minėtą ventiliatorių dengiančio dulkių filtro teks nuimti visą korpuso priekinį gaubtą. „Enthoo Luxe“ be savo išskirtinių bruožų pasižymi ir įprastomis savybėmis, kaip visomis filtruojamomis įpūtimo angomis, tačiau net žemesnės klasės korpusuose sutinkamas patogus priėjimas prie priekinio filtro čia nebuvo įgyvendintas. Tai yra vienintelis rimtas „Luxe“ trūkumas, kuris mums nepatiko.

Nepaisant to, „Luxe“ aiškiai nevertas prarasti savo pavadinimo kilmės (angl. luxurious – prašmatnus). Žiūrėdami į mažesniąją „Enthoo Primo“ versiją daugelis sugebės užmiršti šiek tiek nukentėjusį radiatorių suderinamumą ir nepatogų priėjimą prie priekinio dulkių filtro, tačiau kur kas palankiau įvertins žymiai mažesnės kainos faktą ir galimybę, kad „Enthoo“ pagaliau gali tilpti po stalu. Klausimas ar vis dar 150 eurų kainuojančiam ir daugiaspalvį RGB LED apšvietimą turinčiam korpusui vieta po stalu? Greičiausiai, kad ne. Prisipažinsime: testavimo metu sąmoningai išjungėme šviesas tam, kad pajustume išties tinkamai sukurtą gamyklinį apšvietimą.

 

Privalumai:

  1. Nuostabi surinkimo kokybė viduje ir išorėje;
  2. Efektyvus CPU zonos aušinimas;
  3. Protingai įkainotas;
  4. Įspūdingas RGB LED apšvietimas;
  5. Patogus montavimas ir nepriekaištinga švara;
  6. Labai platus suderinamumas su H2O sistemomis;
  7. Integruoti trys kokybiški ventiliatoriai;
  8. Ventiliatorių centras, palaikantis bent iki 11-os įrenginių;
  9. Visiškai paslėpti mobilūs SSD/HDD narvai;
  10. Talpina iki 8x SSD (2,5″) ir 6x HDD (3,5″);
  11. Talpina aukščiausius CPU aušintuvus ir ilgiausias vaizdo plokštes;
  12. Dulkių filtrai ant visų įpūtimo angų;
  13. Masyvi CPU aušintuvų tvirtinimą palengvinanti anga;
  14. Neimlus pirštų atspaudams;
  15. 2x USB 3.0;
  16. Milžiniškas akrilinis langas;
  17. Į rankoves įvilkti visi vidiniai kabeliai;
  18. Penkių metų garantija;
  19. Šauni komplektacija

Vidutiniška:

  1. Svoris ir dydis vis dar ne kiekvienam;
  2. Priekyje norime matyti ne metalinį, o medžiaginį dulkių filtrą;
  3. Bevaržtei 5,25″ įrenginių tvirtinimo sistemai trūksta fiksavimo jėgos;
  4. RGB LED mygtukas per arti perkrovimo mygtuko

Trūkumai:

  1. Garsūs maksimaliai besisukantys ventiliatoriai;
  2. Nepatogus priėjimas prie priekinio dulkių filtro;
  3. Silpnas priekinio ventiliatoriaus sukuriamas oro srautas, dėl kurio kenčia VGA temperatūros;
  4. Neturi išorinio 3,5” adapterio

 

7 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Puikus, giriamas labai. Hardwarecanucks kaip 2014 m. geriausias. Bet mane vistiek labiau traukia Obsidian 450D.

  2. BC00 parašė:

    Teko čiupinėti Obsidian 350D (m-ATX versija), tai pati konstrukcija pas Luxe tvirtesnė ir kokybiškesnė, tik tiek kad 350D šoninės skardos mažiau lanksčios, nu ir aišku priėjimas prie priekinio filtro:)

  3. kuzavas parašė:

    Neblogas korpusas, kaip tik tokį pats naudoju, kaina nemaža, bet aukštos kokybės medžiagos kompensuoja išleistus pinigus. Pirkau vien dėl vandens aušinimo sistemos. Puikiai talpina D5 vandens pompas, tik reikia išimti apatinį hdd narvą. Tiem kas pirks šį korpusą ir naudos su vandens aušinimu, galiu patarti tik vieną – viršuje galima įdėti iki 60 mm storio radiatorių, bet to geriau nedaryti – neliks vietos aušintuvų tvirtinimui apačioje.

  4. vacoum parašė:

    as sau issirinkau paprasta is serijos:

    Carbide Series® 330R Quiet Mid-Tower Case

    kad ir "Carbide Series® 330R Blackout Edition Ultra-Silent Mid-Tower Case",

    pakankamai lengvas, pakankamai tylus, trys rezimai ventiliatoriams..

    Jei kas yra geriau pagal siuos tris rodiklius, pasiulykite.

  5. vacoum parašė:

    nors si deze "phanteks_enthoo_luxe" grazus daiktas 🙂

  6. JisVisadaSalia parašė:

    Man labai patinka Obsidian 450D – upgreidintas 550D – firminiai dulkių filtrai su magnetukais, testuose tyla kaip ir tuose su izoliacine medžiaga (silent dėžėse).
    Vis neprisiruošiu jo pirkti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.