Kiek duoda, tiek ir užteks: „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“

Testavimo rezultatai

 

Sintetiniai rezultatai bandant pagrindines plokštes nėra įdomus reikalas, nes naudojant tokį patį procesorių skirtingos pagrindinės plokštės pateikia labai panašius rezultatus. Mūsų kuklioje duomenų bazėje kol kas dar nebuvo „Core i5-8400“ procesoriaus, tad visai įdomu, kaip jis atrodo prieš seniau bandytas konfigūracijas.

Užmetus akį į rezultatus tampa aišku, kad „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“ kartu su „Core i5-8400“ yra rimtas konkurentas senesnės kartos „Core i7-6700K“ procesoriui. „Core i5-8400“ kiek atsilieka tik „TrueCrypt“ ir „Wprime“ skaičiavimuose nuo kelių i7-6700K ir Zx70 motininių plokščių derinių. Dabartinis „Coffee Lake“ vidutiniokas lenkia seną flagmaną tiek „CineBench“, tiek „x264“ testuose. Panaši situacija išlieka palyginus i5-8400 su i7-5820K, kuris palaiko HT ir turi šešias papildomas gijas, tačiau dirba gerokai mažesniu dažniu, siekiančiu tik 3,3 GHz. „Haswell-E“ atstovas turi nežymią persvarą „CineBench“, „Sandra“ atminties pralaidumo ir „7-zip“ testuose (pastaruosiuose pagrinde dėl keturkanalio atminties valdiklio), tačiau priverstas nusileisti iškodavimo („x264“) ir skaičiavimų testuose („Hiper Pi“, „Wprime“). Apart tų pačių skaičiavimo bei „Sandra FPU“ testų i5-8400 vieninteliam AMD atstovui, R5 1600, įkąsti nesugeba. „Ryzen“ procesorius turi apčiuopiamą persvarą „Cinebench“ (+ 180 taškų), „x264“ (+2,96 fps), ir „TrueCrypt“ (+81 MB/s).

Verta paminėti, kad „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“ kartu su „Core i5-8400“ procesoriumi elektros suvartojime nusileidžia tik „Ryzen 5 1600“ procesoriui su kita „Gigabyte“ pagrindine plokšte. Elektros sąnaudos buvo matuojamos procesorių apkraunant su „Prime95“ (ver. 27.7). Pilnai apkrovus procesorių reikia viso labo 127 W.

Garso posistemės testavimo rezultatai yra labai geri. Pagal „Rightmark Audio Analyzer“ pateikiamas išvadas, nematome nei vieno blogo įvertinimo. Prasčiausias įvertinimas yra „gerai“. Audio posistemės testavimas buvo atliekamas įdiegiant „Gigabyte“ siūlomas „Realtek ALC1220“ tvarkykles. Reikia paminėti, kad audio posistemė turi ir integruotą stiprintuvą. Tai pravers naudojantiems ausines.

 

2 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Seniau buvo kalbėta, kad gal gerai būtų YouTube kanalas. Ilgai laukęs kepu pirma blyną, pasvilęs, reikia dar daug ką suderinti, pačiam tobulėti ir t.t. Aišku riboja ir techninės galimybės, o bent artimiausiu metu kažko geresnio neturėsiu. Gal pavyks ką ir ateityje pateikt, stengsiuosi, jei tik turėsiu ką filmuot aišku.

    https://www.youtube.com/watch?v=pvSQm6F-d7Y&t=22s

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.