Milžinas ant jūsų stalo – „Philips BDM4350UC“

Naudojimasis

Ergonomika

Pirmiausia pradėjus naudotis „Philips BDM4350UC“ reikia priprasti prie jo dydžio – visgi 43 colių monitoriai yra mažai paplitę, ir tai daugiau televizorių zona. Bet negali žinoti, gal po kelių metų pasirodys vis daugiau tokio kalibro monitorių, netgi skirtų žaidėjams. Dabar tai daugiau į darbą orientuoti modeliai. Reikia pripažinti, kad ne visiems tokį monitorių naudoti bus lengva, nes jo dydis yra tikrai didelis. Tad pasiruoškite sukinėti galvą, kai reikės informacijos ieškoti kuriame nors kampe. Įsigyjant šį monitorių reikėtų pagalvoti, ar ant jūsų stalo bus pakankamai vietos, nes jam jos reikia tikrai nemažai. Vienas minusas, kad gamintojas nesuteikia galimybės paslėpti prijungtų kabelių, tad jie ten kažkur tabaluos, kitas – kad stovas nesuteikia visiškai jokių ekrano reguliavimo galimybių. Šis monitorius turi blizgų ekraną, todėl jei jūsų darbo vieta su langu už nugaros, jums gali kilti bėdų. Atspindžiai ekrane labai pastebimi.

Mastelis

Papuolus į „Windows“ aplinką, iš karto nustebina siūlomas mastelis. Jis yra net 300 %, o visos ikonos ir tekstas atrodo ypatingai per dideli. Išbandžius keletą pasirinkimų paaiškėja, kad šiam monitoriui geriausiai tinka 125-150 % išdidinimas naviguojant po pačius „Windows“. Naršyklėje kai kurie norės dar šiek tiek papildomo išdidinimo, priklausomai nuo tinklapio.

Video

Tokiame dideliame ekrane video žiūrėti yra vienas malonumas, su sąlyga, kad šaltinio kokybė yra gera. „Philips BDM4350UC“ visgi yra 4k monitorius, ir norint išnaudoti visus pikselius, reikia atitinkamos kokybės medžiagos. Tai ypač juntama žiūrint „Youtube“ vaizdelius. Kai kurie video su 720p raiška, išdidinti per visą ekraną, atrodo tikrai ne kaip. Tai galėtų būti prilyginta 1080p 24 colių monitoriui žiūrint 480p video. Perėjus prie 1080p ir vaizdą pilnai išdidinus, vis dar matysime kažkiek skaitmeninių šiukšlių ekrane, trūks detalumo. Tik 1440p per visą ekraną išdidinti „YouTube“ vaizdeliai atrodo pakankamai detalūs, o 4k video jau atsiskleidžia visu gražumu. Žiūrint įprastus video, kartojasi panašus scenarijus. Norint pasimėgauti gera vaizdo kokybe, reikės didelės raiškos video medžiagos. Jau žiūrint 1080p filmą kokybė visai pakenčiama, bet pamačius 4k grožybes, jos ir tenorėsite.

Darbas, įprastas naudojimas

„Philips BDM4350UC“ pagrinde kurtas darbui ir keleto užduočių atlikimui vienu metu. Monitoriaus ekrane telpa labai daug informacijos, o tai įvertins dirbantys su įvairiomis programomis. O kur dar galimybės įvairiai padalinti ekrano erdvę įvairiems įvesties šaltiniams. Tai apžvelgėme „MultiView“ skiltyje. Bet dirbant su fotografija šiam monitoriui koją gali pakišti kiek per žemas kontrastas. Tamsūs vaizdai ne visada perteikiami taip detaliai, kaip norėtume. Bet situaciją kiek gelbėja blizgus ekranas, pridedantis detalumo. Montuojant video, esamas ekrano plotas labai naudingas, galime matyti daug takelių ir daug informacijos. Belieka teisingai susidėlioti visus įrankius.

Kaip minėjome, dėl ypač didelio ekrano ploto jame lengvai galima daryti keletą užduočių vienu metu. Pavyzdžiui naršyti internete ir šalimais rinkti tekstą. Viskam vietos bus per akis. Šis milžinas su 43 colių ekranu galėtų būti prilyginamas keturiems 21.5″ Full HD monitoriams. Tik čia viskas suklijuota į vieną vietą. Pats naršymas internete reikalaus minimalaus prisitaikymo, nes neretai norint viską pamatyti teks sukinėti galvą, bet pripratus viskas atrodys labai tinkama. Bet didelis ekranas suteikia ir neribotų galimybių. Naršant šalia teksto laisvai galėsite integruoti video, ir jis jums neužstos turinio, bet vis dar bus puikiai įžiūrimas.

Žaidimai

Nors „Philips BDM4350UC“ tiesiogiai ir nėra skirtas žaidimams, bet su jais problemų tikrai neturi. Deklaruojamo 5 ms atsako laiko užteks viskam, ir lėtesnio, ir greitesnio veiksmo žaidimams. Vaizdo atsilikinėjimo pastebėti tikrai nepavyko. Svarbiausia turėti itin galingą vaizdo plokštę, kuri susitvarkytų su 4k raiška. Kaip ir galima tikėtis, nenaudojant V-Sync žaidimuose galime pastebėti kadrų plyšinėjimą. Bet tai visų monitorių bėda, kurie neturi „G-Sync“ arba „FreeSync“ technologijų. Žaidimų detalumas 43 colių ekrane su 4K raiška yra pats tas, mažiau tikrai nenorėtume.

Garsas

Nors monitoriuose integruoti garsiakalbiai dažniausiai būna apverktinos kokybės, bet šį kartą gamintojas padirbėjo tikrai neblogai. Garsiakalbiai, žinoma, negali prilygti brangioms kolonėlėms, bet garso kokybė tikrai geresnė nei daugelio nešiojamų kompiuterių ar pigių 2.0 kolonėlių.

5 Komentarai

  1. svabas parašė:

    turiu Philips BDM4065 40″ istržainę. tokiam monitoriui geriau tinka ne kėdė, o patogus fotelis, su plačiais šonais (pelei padėti, klaviatūra ant kelių). Šiaip noriu tv tunerį nusipirkt, gal kas ką patarsit dėl tv žiūrėjimo per monitorių?

  2. FuZe parašė:

    Turiu TV irgi Philips 43 coliu, nu guliu ant lovos ir geiminu, tai čia manyčiau normalu, nors jau norėtusi dideslio (prie gero greit priprantama…), bet monitorius 43…Kaip minėjos svabas tai tik foteliukas manyčiau ar kitas tam pritaikytas dalykas 😀

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Naudojantis įprastai, kai sėdima arti, tikrai reikia pratintis. Bet už tai koks buvo šokas vėl padėjus 27″ monitorių vietoj šio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.