Milžinas ant jūsų stalo – „Philips BDM4350UC“

Išvados

Naudojantis „Philips BDM4350UC“ įpranti prie jo milžiniško ekrano. Po kurio laiko net nebejauti, kad norint aprėpti visą informaciją tenka sukinėti galvą. Pavyzdžiui, išjungiant naršyklę ar šiaip bandant paspausti ką nors kampe. Kas nors užėjęs ir pamatęs tokį monitorių ant stalo tikrai pagalvos, kad tai televizorius, nes jis net turi dvi V raidės formos kojas, tokias pat kaip televizoriai. Jos, gaila, nesuteikia jokių monitoriaus reguliavimo galimybių, norint patogiausio žiūrėjimo kampo teks „BDM4350UC“ montuoti ant nusipirkto stovo su VESA 200 x 200 jungtimi. Priekaištų turime ir dėl nesuteiktos kabelių paslėpimo galimybės. Tad su ergonomika nėra viskas gerai.

„Philips BDM4350UC“ IPS ekrane matomas vaizdas tenkins daugelį, bet jei už nugaros yra langas, tai kentėsite nuo atspindžių. Nepaisant, kad tai 4K raišką turintis monitorius, pikselių tankis nėra toks beprotiškai didelis (103 ppi), jį būtų galima lyginti su 21.5 colių Full HD monitoriumi (102 ppi). Bet detalumo tikrai pakaks. Puikūs ekrano apžvalgos kampai yra dar viena teigiama savybė, čia atsiskleidžia pagrindinis IPS panelių pliusas. Bet jos turi ir minusą – žemą kontrastą. Priekabesni naudotojai gali tai pastebėti, bet kasdienėse užduotyse žemokas kontrastas tikrai nekenkia vaizdo kokybei. Pagirtina, kad monitorius turi gerą gamyklinių spalvų tikslumą, net nekalibruojant rodomas vaizdas yra tinkamas. Reikia nepamiršti, kad monitorius turi visai neblogas garso kolonėles, pirma patartume jas išbandyti, o tik paskui pirkti išorines kolonėles.

Pagrindinė „Philips BDM4350UC“ stiprybė yra kelių užduočių atlikimas vienu metu. Gamintojas tam specialiai integravo „Multi-View“ funkciją, kurios pagalba ekraną galima padalinti net į 4 dalis, vaizdą tiekiant iš skirtingų šaltinių. Jei neturite skirtingų šaltinių ir darbą atliekate iš vieno kompiuterio, sukonfigūruoti darbalaukį irgi bus patogu. Šalia puikiausiai telpa „Word“ lapas ir pilnas naršyklės langas. Galima sugretinti „Word“ dokumentą su „Excel“ skaičiuoklės langu. Naršyklėje galime paleisti video transliaciją, ir ji neužstos turinio. Mėgstantiems vienu metu daryti kelias užduotis, „Philips BDM4350UC“ bus tikras saldainiukas, o kaip išnaudoti ekrano plotą yra kiekvieno fantazijos reikalas.

Monitorius puikiai tiks filmams žiūrėti. Bet reikia pasirūpinti geros kokybės įrašais. „Youtube“ – ta pati bėda. Reikia geros kokybės video, kad viskas atrodytų gražu. Nes dažnai net 720p kokybė atrodo gan prastai išdidinus per viską ekraną. Žaidimai atvaizduojami gerai, bet kadangi nėra „FreeSync“ ar „G- Sync“ technologijų, pasireiškia vaizdo plyšinėjimas. Vėlinimo ar vaizdo atsilikinėjimo pastebėti nepavyko.

Įsigyjantiems „Philips BDM4350UC“ reikia būtinai žinoti, kad norint išgauti 60 Hz atnaujinimo dažnį, reikia pirma nueiti į monitoriaus nustatymus ir pakeisti DisplayPort arba HDMI versiją į naujesnę. Kitaip maksimalus atnaujinimo dažnis bus 30 Hz. Kodėl gamintojas taip neapsižiūrėjo, sunku pasakyti.

Pagrindinis klausimas, ar verta pirkti tokių gabaritų monitorių? Atsakymas gali būti ir taip, ir ne. Pirmiausia, turite turėti jam stalą su nemažai vietos, be to jis nėra itin plonas. Šis monitorius yra nereguliuojamo aukščio ar pakrypimo, kas kiek erzina, todėl gali tekti įsigyti gan nepigų stovą. Bet toks didelis, 42.51 colių įstrižainę turintis monitorius, yra tikras čempionas, kai reikia daryti kelias užduotis vienu metu, jame telpa labai daug turinio. Bet norint jį visą pasiekti teks sukinėti galvą, tačiau tai natūralu, kai prieš akis didelis ekranas. Jei jums svarbu turėti daug vietos įvairiam turiniui ir daryti kelias užduotis vienu metu, pirkdami „Philips BDM4350UC“ neapsiriksite. Tokio kalibro monitorių tarpe „Philips BDM4350UC“ kainuoja mažiau nei konkurentų modeliai – apie 550 €. Už tai gauname 4K, 42.51 colių įstrižainę, labai gerą vaizdo kokybę bei puikius apžvalgos kampus.

Pliusai:

  • 42.51 colių įstrižainė
  • 4K
  • Labai gera vaizdo kokybė
  • Puikūs apžvalgos kampai
  • Geras gamyklinis spalvų tikslumas
  • Padorus garsas
  • Multi-View (Ekrano dalinimas iki 4 šaltinių)
  • Puikiai tinka keleto užduočių atlikimui vienu metu
  • Daugiafunkcinis meniu mygtukas
  • Pigesnis nei konkurentai
  • Puikiai tiks filmams
  • USB šakotuvas

Minusai:

  • Nereguliuojamas stovas
  • Nėra galimybės paslėpti kabelius
  • Norint 60 Hz atnaujinimo dažnio reikia keisti monitoriaus nustatymus

 

 

 

5 Komentarai

  1. svabas parašė:

    turiu Philips BDM4065 40″ istržainę. tokiam monitoriui geriau tinka ne kėdė, o patogus fotelis, su plačiais šonais (pelei padėti, klaviatūra ant kelių). Šiaip noriu tv tunerį nusipirkt, gal kas ką patarsit dėl tv žiūrėjimo per monitorių?

  2. FuZe parašė:

    Turiu TV irgi Philips 43 coliu, nu guliu ant lovos ir geiminu, tai čia manyčiau normalu, nors jau norėtusi dideslio (prie gero greit priprantama…), bet monitorius 43…Kaip minėjos svabas tai tik foteliukas manyčiau ar kitas tam pritaikytas dalykas 😀

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Naudojantis įprastai, kai sėdima arti, tikrai reikia pratintis. Bet už tai koks buvo šokas vėl padėjus 27″ monitorių vietoj šio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.