Milžinas ant jūsų stalo – „Philips BDM4350UC“

Gamyklinis spalvų tikslumas

Visi matavimai buvo atliekami pasitelkiant „Datacolor Spyder 4 Pro“ prietaisą.

Įjungus „Philips BDM4350UC“ nesunku suprasti, kad nustatytas ryškumas yra labai didelis. Patikrinus paaiškėjo, kad jis yra 100 %, kitaip sakant – maksimalus. Tokia reikšmė mums suteikia 244.4 cd/m2 ryškumą. Tai yra tikrai daugiau nei reikia, nebent dirbate labai šviesioje patalpoje. Žvelgiant į kitus išmatuotus ryškumo nustatymus matome, kad mažiausias galimas ryškumas yra 67.1 cd/m2. Tad naudotojas turi plačias reguliavimo galimybes. Prie gamyklinių nustatymų gauname 630:1 kontrastą. Mažoka, bet tai įprasta IPS panelėms. Spalvų tikslumas atrodo neblogai, jos tik vos vos šaltesnės nei pageidaujama 6500k reikšmė.

„Philips BDM4350UC“ turi net 5 gama nustatymus, bet mes apsiribosime tik trimis matavimais, kurie yra arčiausiai pageidautino 2.2 skaičiaus. Atlikus testą tenka pamatyti malonius rezultatus. 2.2 gama nustatymas sugeneruoja pageidautiną reikšmę, kaip ir 2.0 nustatymas. Pasirinkus 2.4 gama, kažkodėl jau gauname 2.5. Bet bendrai čia viskas atrodo gerai.

Sekantys matavimai yra skirti išsiaiškinti gamyklinį balto taško profilių tikslumą. Jų čia yra daugiau nei įprastai, bet mes apsiribojome trimis matavimais: 5000k, 6500k ir 7500k. Malonu matyti, kad gamyklinis 6500k spalvų nustatymas duoda labai gerą rezultatą. Baltas taškas yra labai arti 6500k reikšmės, o spalvos gan tolygios. Pasirinkę kitus spalvų nustatymus gauname labai panašias reikšmes, kokių prašome iš monitoriaus. Panašu, kad „Philips“ gerai padirbėjo su balto taško ir spalvų tikslumu.

5000K                        6500K                        7500K

Galiausiai sRGB spalvų spektras. Pamatavę sužinome, kad „Philips BDM4350UC“ palaiko 99 % sRGB spalvų spektro.

Įdomumo dėlei pamatavome, koks spalvų ir balto taško tikslumas yra naudojant gamyklinius nustatymus tik parinkus tinkamą ryškumą. Kaip matome, viskas atrodo tikrai gerai.

5 Komentarai

  1. svabas parašė:

    turiu Philips BDM4065 40″ istržainę. tokiam monitoriui geriau tinka ne kėdė, o patogus fotelis, su plačiais šonais (pelei padėti, klaviatūra ant kelių). Šiaip noriu tv tunerį nusipirkt, gal kas ką patarsit dėl tv žiūrėjimo per monitorių?

  2. FuZe parašė:

    Turiu TV irgi Philips 43 coliu, nu guliu ant lovos ir geiminu, tai čia manyčiau normalu, nors jau norėtusi dideslio (prie gero greit priprantama…), bet monitorius 43…Kaip minėjos svabas tai tik foteliukas manyčiau ar kitas tam pritaikytas dalykas 😀

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Naudojantis įprastai, kai sėdima arti, tikrai reikia pratintis. Bet už tai koks buvo šokas vėl padėjus 27″ monitorių vietoj šio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.