Mistika, alternatyva ir dviguba apžvalga: „Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti“ su „Ryzen R7 1700“ 4K raiškoje

Pastovus Boost dažnis, temperatūros, triukšmas

„Asus“ dar nebuvo spėjusi susigrąžinti „Asus GTX 1080 Ti STRIX OC“, todėl atsirado galimybė suvesti dviejų modifikuotą aušinimą turinčių GTX 1080 Ti temperatūras, triukšmą ir elektros sąnaudas, minėtą vaizdo plokštę perkeliant į „Ryzen“ sistemą. „Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti“ iš pasyvaus režimo pajuda temperatūrai pasiekus ~59 °C ir vėl išsijungia jai sumažėjus iki 47 °C. Toks ventiliatorių elgesys beveik identiškas „Asus“ modeliui (58 °C/ 45 °C).

Aplinkos temperatūrai siekiant nepalankius 26 °C, po 20-ies minučių ramybės abi pasyviai aušinamos GTX 1080 Ti pasiekė 40 °C. Maksimali užfiksuota „Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti“ temperatūra 20-ies minučių trukmės apkrovos metu su „Unigine Heaven“ įrankiu buvo 74 °C. Identiškomis sąlygomis „Asus GTX 1080 Ti STRIX OC“ buvo 5 °C vėsesnė – kaito iki 69 °C.

Tuo pačiu metu fiksavome ir maksimalų branduolio dažnį. Tarp vaizdo plokščių ant popieriaus esantis simbolinis 1 MHz Boost dažnio skirtumas realybėje nepasireiškė – gautus visiškos lygiosios (1961,5 MHz). Visgi, patikrinus nusistovėjusį Boost dažnį paskutinėmis sesijos minutėmis, identiškų skaičių neišvydome. „Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti“ dirbo pastoviu 1898 MHz dažniu, kai „Asus“ dažnis buvo beveik 40 MHz didesnis ir siekė 1936 MHz. Nėra didelių abejonių, kad „Aorus“ teko sumažinti dažnį tam, kad įtilptų į 250 W TDP ribas.

 

„Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti“ kairėje ir „Asus GTX 1080 Ti STRIX OC“ dešinėje

Iš bendro akustinio fono, kuris vertinant sistemos galią yra tylus, nei viena vaizdo plokštė išsiskirti negali – jų aušinimo sistemų darbą vargiai galima išgirsti pusę savo RPM besisukančių sisteminių „Phanteks PH-F140SP“ ventiliatorių fone. Norint susidaryti tikslesnį vaizdą, triukšmas matuojamas sistemai esant ramybės būsenoje, prieš tai rankiniu būdu nustačius „Unigine“ sesijos metu vaizdo plokščių pasiektus maksimalius sūkius. Gauti rezultatai rodo, kad abiejų modifikuotų GTX 1080 Ti akustinės savybės kone identiškos ir kinta paklaidos ribose. Vis tik pakėlus sūkius iki absoliučiai maksimalių „Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti“ įgauna neginčijamą pranašumą. Jos ventiliatoriai sukasi ~900 RPM lėčiau ir skleidžia ~9 dBA mažiau triukšmo. Tokiomis sąlygomis „Aorus“ tampa tikrai garsi, tačiau „Asus GTX 1080 Ti STRIX OC“ pasiekia gerokai aukštesnį triukšmingumo lygį.

26 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Na turbut 4K raiskoje ir negalejo buti didelio skirtumo tarp cpu…

  2. IFeelYou parašė:

    Review labai geras, tik pasigedau OC. Būtų įdomu kiek galima išspausti su šia korta, kokius boost’us laiko. Palyginčiau su ASUS Poseidon.

  3. Neveris parašė:

    Nu kadangi turejau sita Aorus,tai galiu pasakyti,kad nepatiko man jos temperaturos lyginant su kitomis 🙂 buvau pasiekes net 78c, tai teko tada biski fanus paciam ausinimo pakoreguoti,tai budavo islaikydavau ant 74/76c andromedoje.O kas liecia mano motinine plokste,problemu nebuvo ja idejus.Viska rado.

    • BC00 parašė:

      Aorus linkusi į tendenciją laikyti kiek aukštesnes temperatūras, ką ir parodė palyginimas su STRIX OC. Vis tik tai labiau į tylesnį darbą orientuotas modelis. Beveik neabejoju, kad prie identiškų aukštesnių temperatūrų, naudojant kokį Furmark ar pastačius VGA į prasčiau vėdinamą korpusą, Aorus išliktų tylesnė.

  4. BC00 parašė:

    OC paskutiniu metu atsisakom todėl, kad pasiekti rezultatai kinta sample per sample. Nematome didelio praktinio tikslo. Nėra jokio garanto, kad iš parduotuvės nupirktas identiškas modelis pasieks tiek pat, tiesiog loterija.

  5. Minde parašė:

    o cia nera klaidos? https://i0.wp.com/www.technews.lt/portal/wp-content/uploads/2017/08/AorusGTX1080TiinBF1.png

    antras ir trecias irasas skiriasi tik drtx. ir drtx 12 renka vos ne trecdaliu ar net vos ne per puse maziau? Gal antras irasas ne tas procesorius turejo buti ?

  6. koloniukas parašė:

    Šeip pas mane asus z170 pro gaming ir viskas kuo puikiausiai veikia 🙂

  7. svabas parašė:

    turiu 40″ monitorių su gtx 1080 ir net senesnius žaidimus žaidžiu 1440p o ne 4k raiška, visiškai pakanka 1440p vaizdo kokybės, nesinori žaidžiant kelias valandas apkraut pilnai vaizdo kortos kad ir dėl triukšmo. pastoviai su v-sync 60fps žaidžiu

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.