„Noctua NH-U12A“: NH-D15(S) efektyvumas kur kas mažesniame pavidale?

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Ant „Noctua“ kompanijai būdingo dizaino dėžutės sužymėtos aušintuvo techninės charakteristikos, pavaizduota išmatavimų schema bei išdėstytas savybių sąrašas, kuriame atsiduria puikus suderinamumas su PCIe ir DIMM lizdais bei pačiu korpusu.

Kaip visad pirkėjas iš „Noctua“ gauna kruopščiai surūšiuotus aksesuarus. Verta pažymėti, kad kiekvienas NF-A12x25 PWM ventiliatorius komplektuojamas su L.N.A. perėjimu bei yra bendras Y šakotuvas. Taip pat yra firminis ženkliukas, švirkštas NT-H1 termo pastos ir kampinis Philips atsuktuvas, kuris į kadrą nepapuolė.

NH-U12A turi vienbokštį radiatorių, kuriame sutalpintos lygiai 50 aliuminio plokštelių. Jos yra padengtos plonu nikelio sluoksniu ir prie šilumos vamzdelių prijungtos presavimo būdu. Radiatorius yra pakankamai kompaktiškas: aukštis nesiekia 160 mm (158 mm), kai plotis 125 mm. Pats radiatorius sveria 760 gramų, o su dviem NF-A12x25 PWM svoris viršija 1,2 kilogramo.

Radiatoriaus šonai yra uždari, tokiu būdu leidžiant intensyviau apipūsti aliuminio plokštelių centrinę dalį. Žvelgiant iš šono akivaizdžiai matosi, kad radiatoriui būdinga asimetriška forma, tokiu būdu pagerinant aušintuvo suderinamumą su operatyvios atminties moduliais, nors be ventiliatorių monolito gylis vos 58 mm.

Plokštelių kraštai turi trijų eilių dantukus, kurie leidžia padidinti paviršiaus plotą. Identišką funkciją atlieka ir centru „einantis“ linkis.

NH-U12A turi septynis varinius šilumos vamzdelius, kurie yra padengti nikelio sluoksniu ir radiatoriuje išdėstyti trimis eilėmis. Vamzdeliai išdėstyti netaisyklingais atstumais, todėl klausimas, kiek vienodai šiluma pasiskirsto po plokštelių bloką. Plokštelių centre padaryta apvali kiaurymė, kuri labiau susijusi su aušinimo efektyvumo didinimu. Tvirtinant aušintuvą anga jokio vaidmens neatlieka. Ant viršutinės plokštelės matome firminį kompanijos logo.

Du iš septynių šilumos vamzdelių labiau primena S nei U formą, tačiau visų skersmuo identiškas  – 6 mm. S formos vamzdeliai radiatorių kerta arčiausiai centro, tačiau žemiausiai esančiomis plokštelėmis nesiliečia. Kaip ir viršuje, taip ir dugne matome, kad plokštelės pilnai neapkabina šilumos vamzdelių, tačiau šilumos pernašos efektyvumas dėl to tikrai stipriai nenukenčia.

Varinis pagrindas padengtas nikelio sluoksniu. Paviršius nėra apdirbtas iki veidrodinio spindesio. Šiek tiek pašiauštas paviršius yra vizitinė „Noctua“ kompanijos kortelė. Virš pagrindo nėra jokių papildomų į radiatorių panašių struktūrų – tiesiog pritvirtintas laikomasis kronšteinas. Tvirtinimo sistemą užbaigia spyruokles turintys varžtai.

Radiatoriui priklauso du 120 mm skersmens NF-A12x25 PWM ventiliatoriai, kurie įsisuka iki 2000 RPM sukurdami kiek didesnį nei 60 CFM oro srautą. L.N.A. perėjimas neleidžia sūkiams viršyti 1700 RPM kartu sumažinant oro srautą iki 49,7 CFM. Sukuriamas statinis slėgis atitinkamai prilygsta 2,34 mm/H₂O ir 1,65 mm/H₂O. Gamintojas nurodo maksimalų 22,6 dBA triukšmą, tačiau tai vieno ventiliatoriaus charakteristikos. Push pull konfigūracija bus triukšmingesnė. Į detalesnes charakteristikas daugiau nesileisme, kadangi planuojame turėti atskirą šių ventiliatorių apžvalgą.

6 Komentarai

  1. ojojoj parašė:

    Tai pvz ausinant 8700k ties 4,9ghz tuom ir baigiasi, jei reiktu atsukt iki 5,2ghz ir 1,4v+ tai be vandeniu ausinimo sprendimo niekur neprasisuktum. Is esmes as manau, kad orinis ausinimas nebent butu tinkamas ausinti pvz 8700 be K raides, nes perkant proca su K bent jau mano atveju norejosi atsukti max su protingu voltazu. P.S. pas mane yra 8700k su 5,2Ghz (AVX-1) ir 1.392V ir per vasaros karscius daugiau 80c nebuvo pakile testuojant su prime.

  2. BC00 parašė:

    Kad tas vanduo kažkuo imtų padėti prie 1,4 V pirma reikia delid pasidaryti 🙂

  3. ojojoj parašė:

    O kas sake, kad nepasidare? :p ir dar papildomai neuzdejo varinio dangtelio? Viskas padaryta 😉

  4. Hellas parašė:

    Kitas klausimas yra ar 5.2 jau tau visiskas life changeris yra pries 4.9 ar cia tik kaip „first“, „the best“, entuziazmo lygis ar tarakonai galvoj ale jeigu jau nusipirkau su K raide tai jis ir turi ten po max varyt, nu nes… kokia esme buvo pirkti su K jau nekalbant apie water coolinga ir kitus pribombasus vien tik tam, kad pasiekti ta 5.2 🙂 Itariu daugumai tokiu zmoniu tai eina tiesiog asmenine satisfakcija, o naudos realiam naudojime nelabai jau daug

    • ojojoj parašė:

      Jei cia man adresuoji, tai pasakysiu, kad prie pora metu nieko geresnio is sios kategorijos procu kaip ir nebuvo, o noras pasidaryti dar geriau atejo veliau 😉 cia tiesiog toks kaip vos ne hobis gavosi, aisku su proto riba 😉 Galiu atsukt ir virs 1.4v bet tikrai neverta gadinti proco vien del pvz 100mhz, nes 5.2Ghz ir taip yra labai labai gerai. Del satisfakcijos, tai taip. As ramus db :p

  5. vanduo4 parašė:

    – Overclockin ir yra tik satisfakcija, kurios eiliniai žmonės nesupranta. Lygiai kaip nesupranta kam automobilui reikia spoilerių, juk ir taip važiuoja.
    – Beje tai ne vien satisfakcija: a) naujos žinios ir (svarbiausia) ASMENINĖ patirtis;
    b) geležies ir savo galimybių ribų pojūtis; c) kūryba; d) improvizacija; e) pasitenkinimas – tai tik pats pats paskutinis niuansas.
    – Beje, procus su „K“ raide lengviau parduoti, nes yra tokia verksnių grupė, kuri nieko nesupranta bet nori geriausio ir tik ieško prie ko psisipisti, kad numušti kainą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.