OCZ Vector 256 GB SSD kaupiklis

Koncentravimasis ties viena produktų niša labai dažnai leidžia pasiekti geresnių rezultatų, nei siekimas būti „visų galų” meistru. Žinoma, geležies pasaulyje turime ne vieną išimtį, tačiau SSD rinkos lyderio, „OCZ Technologies", susikurta vystymo metodika neabejotinai turi stiprią istoriją: jei „Vertex 3" serija buvo greita, bet šlubuojanti, tai „Vertex 4" stipriai pagerino patikimumo klausimą, o dažni programinio kodo atnaujinimai leido toliau kelti spartos kartelę. Nors „OCZ" tikslas aiškus, tačiau ar brėžiamas vektorius gali ją išlaikyti ten, kur ji ir nori pasilikti, o gal net nukreipti ją dar solidesniu keliu? Tuo ir pabandysime įsitikinti kartu su naujausia „OCZ" SSD kaupiklių serija – „Vector".

 

  • Apie „OCZ Technologies"
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Specifikacijos
  • Žvilgsnis iš arčiau
  • Testavimas
  • Rezultatai
  • Išvados

 

Apie „OCZ Technologies"

2002 metais Kalifornijoje įkurta kompanija „OCZ Technology Group” iš seniau daugumai yra pažįstama kaip aukštos klasės operatyviosios atminties gamintoja. Visgi per pastaruosius kelerius metus įmonė nepaprastai daug dėmesio skyrė SSD kaupiklių rinkai ir šiuo metu gali pasiūlyti  nemenką SSD kaupiklių pasirinkimą, su įvairiais valdikliais, skirtus kiekvienam rinkos segmentui. Visiškai atsisveikinusi su operatyviąją atmintimi, savo produktų asortimente ši firma jau turi ir nemažai maitinimo blokų serijų, kurios taip pat yra spėjusios pelnyti pakankamai apdovanojimų. „OCZ Technologies" globoja ir dar vieną maitinimo šaltinių gamintoją – PC Power & Cooling, kuri stengiasi labiau koncentruotis į aukštos klasės gaminius.

 

Pakuotė ir komplektacija

Ant priekinės dėžutės dalies pavaizduotas „Vector" kaupiklis, nurodyta pastarojo talpa, sąsaja bei pagrindinės palaikomos savybės, kaip TRIM. Taip pat paminėta, kad kaupiklis komplektuojamas su „Acronis True Image HD" klonavimo programine įranga. Kaip jau tapo įprasta, priešinga dėžutės pusė paaukota agitaciniams tikslams.

SSD kaupiklis apsaugotas elektrostatiniu maišeliu ir saugiai įspraustas į paminkštintą dėklą. Komplektacijoje be kaupiklio randame 2,5" -> 3,5" perėjimą, tvirtinimo varžtus, firminį lipduką bei briošiūrą, kurioje nurodytas „Acronis" dubliavimo programos aktyvacijos kodas. Pačią programėlę reikia atsisiųsti internetu.

 

Specifikacijos

2011 metų pirmoje pusėje įsigijusi SSD valdiklių gamintoją „Indilinx", „OCZ" jau 2012 metais teoriškai visiškai atsisakė trečių gamintojų savo produktuose. „Indilinx Everest 2" valdiklis sutiktas „Vertex 4" apžvalgoje nebuvo visiškai originalus, mat iš esmės tai buvo „Marvell" gamybos įrenginys, naudojantis nuosavą „Indilinx" parašytą programinį kodą. Taigi, galima teigti, kad visiškai originalia ir nepriklausoma „OCZ" tapo tik 2012 metų pabaigoje, kuomet pristatė „Vector" seriją kartu su jau „Indilinx" laboratorijose suprojektuotu „Barefoot 3" valdikliu.

„Barefoot" buvo iš naujo reinkarnuotas, mat pirmoji versija buvo sutinkama dar pirmuosiuse „Vertex" modeliuose. Taigi, kas slepiasi šio valdiklio viduje?

Nors daugelis šiuolaikinių SSD valdiklių pasižymi dviejų ARM branduolių dizainu, „Indilinx" inžinieriai iš „Barefoot 3" išėmė vieną „ARM Cortex" branduolį ir šalia patalpino „OCZ Aragon" agregatą. Tai 32 bitų RISC tipo procesorius, dirbantis 400 MHz dažniu ir gebantis apdoroti daugelį SSD specifinių instrukcijų vos per vieną laiko taktą. Kaip ir visi naujausi valdikliai, taip ir „Barefoot 3" palaiko SATA III (600 Mb/s) sąsają. DRAM valdiklis palaiko tiek DDR2, tiek ir DDR3 atmintį, kuri ne tik atsakinga už šiukšlių surinkimą (angl. garbage collector), bet ir spartina skaitymo bei rašymo operacijas. Flash atminties valdiklis palaiko ECC klaidų taisymo algoritmą ir per aštuonis aktyvius kanalus gali būti poruojamas su ONFI arba Toggle sąsajų NAND atminties lustais. Kokio tipo atmintį naudoja 256 GB „Vector" kaupiklis sužinosime pastarąjį išardę.

Gana keista, kad jau ir taip patikima „Vertex 4" serija neleido „OCZ" užmigti ant laurų ir privertė toliau didinti savo tolimesnių produktų patikimumą ir kokybės kontrolę. Išmanūs ir saikingi vidiniai valdiklio algoritmai padidina atminties lustų gyvybingumą: efektyvus flash lustų valdymas mūsų turimame 256 GB modelyje leidžia per penkių metų garantinį laikotarpį surašyti 35 TB duomenų. Nesunku paskaičiuoti, kad kiekvieną dieną tokio SSD savininkas gali įrašyti ~20 GB duomenų. Dar labiau sugriežtinta ir kokybės patikros kontrolė, mat kiekvienas „Vector" pavyzdys privalo sėkmingai praeiti šiluminę kamerą. Nors tokios kontrolės vykdymo subtilybes nėra aiškios, tačiau tikslas paprastas ir vienas – užtikrinti, kad parduotuves pasiektų tik nustatytos aukščiosios kokybės gaminys.

 

Žvilgsnis iš arčiau

Paėmęs į rankas „Vector" SSD, supranti, kad laikai tikrai solidų gaminį – kaupiklio dangtelis pagamintas iš plieno. Jei atmintis neapgauna, tai pirmasis „OCZ" gaminys su tokio tipo dangteliu, bent mano čiupinėtos praėjusios  „Vertex 3" ir „Vertex 4" serijos juo pasigirti tikrai negalėjo. Solidumas turi ir kitą medalio pusę – neigiamą: 115 gramų sveriantis „Vector" dėl savo 7 mm siekančio storio tilps net į ultrabook‘us, tačiau gana kardinaliai padidins jo svorį. Tiesa, suabejočiau ar 50-60 gramų svorio skirtumas susidarantis tarp „Vector" ir jo varžovų, naudojančių aliumininį dangtelį, gali labai pasijausti net to pačio ultrabook‘o savininkui.

Viršutinėje dangtelio pusėje matomas lipdukas, nurodantis gamintoją, taip pat užsiminta apie SSD dydžio formatą bei naudojamo valdiklio gamintoją. Priešingoje pusėje: modelio pavadinimas bei serijiniai numeriai.

Praktiškai montažinės plokštės viduryje patalpintas 65 nm. gamybos „Indilinx Barefoot 3" valdiklis. Ant pastarojo papildomai užklijuotas termo padas, leidžiantis perduoti valdiklio šilumą dangteliui. Ant kiekvienos PCB pusės išdėstyti flash lustai (2x 8), turintys „OCZ" logo. Žinoma, tai ne pačios „OCZ" pagaminti lustai, o nupirkti iš „Micron" ar „Intel". Įdomu tai, kad kone sparčiausiu SATA III SSD tituluojamas „Vector" kaupiklis poruojamas ne su MLC Toggle sąsajos lustais, o tik ONFI sąsają turinčia 25 nm. atmintimi. Paprastai Toggle tipo atmintis būna spartesnė, bet šiuo atveju „OCZ" greičiausiai norėjo sutaupyti galutine produkto kaina, jausdami, kad sparta daugiau nei pakankama aršiai konkurencijai su itin sparčiais varžovais, arba pasilikti galimybę ateityje ištraukti iš savo rankovės dar spartesnį „Vector" modelį.

Kiekviena PCB pusė taip pat talpina po du 256 MB talpos spartinančios atminties lustus. Taigi bendrai turime 512 MB DDR3 1600 buferį. Talpiausias 512 GB „Vector" modelis savyje talpina 1 GB spartinančios atminties.

 

Testavimas

Testavimas buvo atliekamas jungiant „OCZ “ SSD prie vieno iš „Gigabyte MA-990XA-UD3“ pagrindinės plokštės SATA III 6 Gb/s lizdų. SATA AHCI tvarkyklės – AMD 1.2.1.331. „Vector “  varžovais taps „Verbatim SATA III” 120 GB, „Corsair Force 3” 120 GB, „Kingston HyperX 3K” 90 GB ir „OCZ Vertex 4" 256 GB SSD kaupikliai. Norėdami objektyviau įvertinti  SSD spartą, testavimui parinkome ne tik sintetinių, bet ir realesnę SSD spartą atspindinčių testų rinkinį. „DiskMark” ir „FutureMark PCMark 7" testai buvo atlikti SSD diskams esant šviežios būsenos, o likusieji testai buvo atlikti kaupikliams perėjus į labiau nusistovėjusią būseną. Ji buvo pasiekta pilnai pripildžius kaupiklius duomenimis ir juos ištrynus esant aktyviai TRIM funkcijai. Testavimo metodika nėra ideali ir atspindi daugmaž tokią situaciją: SSD yra sisteminis diskas (OS užima < 15 % SSD talpos), kuris buvo užpildytas duomenimis (žaidimais, sunkiasvorėmis programomis) ir tuomet nutarta kaupiklį išvalyti. Informacija buvo ištrinta ir palikta tik OS. Realaus naudojimosi testai kartojami du kartus ir išvedamas vidurkis. Po kievieno testo kompiuteris perkraunamas, siekiant išvengti bet kokio galimo informacijos įsiminimo (angl. caching).

  • Procesorius:AMD Phenom II X4 955 BE @4.263GHz (203×21) 1.504v/ CPU NB @ 2.842GHz 1.325v
  • Pagrindinė plokštė: Gigabyte GA-990XA-UD3 (F12)
  • RAM atmintis: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2GB 1600CL9 @1624 CL7-9-7-20-28 1T 1.65v
  • Vaizdo plokštė: Sapphire HD 7870 OC Edition (1050/5000 MHz)
  • Kietasis diskas
  1. WD RE3 (1 TB / 7200 RPM / SATA II)
  • SSD kaupikliai:
  1. Kingston HyperX 3K 90 GB (FW 5.0.3)
  2. Verbatim SATA III 120 GB (FW 3.3.2)
  3. Corsair Force 3 120 GB (FW 5.0.3)
  4. OCZ Vertex 4 256 GB (FW 1.5)
  5. OCZ Vector 256 GB (FW 1.03)

ATTO v2.47 – sintetinis testas, kurio pagalba nustatomi visų „SandForce“ valdiklį turinčių SSD linijinė įrašymo/nuskaitymo sparta, o gauti rezultatai panaudojami kaip oficialūs maksimalūs greičiai.

„OCZ Vector" vaikosi gamintojo deklaruojamų skaitymo ir rašymo greičių. Iki užbrėžtos rašymo ribos trūksta kiek mažiau nei 20 MB/s, o linijinis skaitymo greitis ne tik pasiekiamas, bet ir viršyjamas ~12 MB/s.

CrystalDiskMark (CDM) v3.0.1c – sintetinis testas, fiksuojantis tiek linijinę, tiek atsitiktinę skaitymo/rašymo spartą. Testavimo įrankis geba dirbti tiek su spūdžiais, tiek ir su ne spūdžiais duomenimis.

„Barefoot 3" valdiklis perėmė į „Vector 4" integruoto „Everest 2" ypatybę taip pat gerai veikti tiek su spūdžiais, tiek su nespūdžiais failais. Naujasis „OCZ" gaminys fiksuoja rekordinius bendrus skaitymo/rašymo greičius, kurie priartėja prie 500 MB/s, už nugaros palikdamas „Vertex 4" kaupiklį. Kaip įprasta, nesinchronizuotą NAND atmintį turintys „SandForce" produktai labai kenčia nuo nespūdžių failų.

Daugelio manymu svarbiausioje (visai netrukus tai bus paneigta) atsitiktinių 4K blokų skaitymo užduotyje „Vector" nedemonstruoja jokių stebuklų: kartu su 28-29 MB/s rezultatu nusileidžiama ne tik „Vertex 4", bet ir „Verbatim" kaupikliams. Tiesa, šio rezultato sureikšminti nereikia, nes tai viso labo tik sintetinis testas, neparodantis realios SSD spartos.

Realiame naudojime tiesiog neįmanomam 32 užklausų skaičiui, „Vector" sugeba kiek išsiveržti skaitymo užduotyje (~316 MB/s), į antrą vietą nustumdamas „Vertex 4" (~290 MB/s). Žvelgiant į rašymo grafą, abu kaupikliai žengia koja kojon: „Vector" demonstruojant kiek geresnį rezultatą su spūdžiais duomenimis, o „Vertex 4" – su nespūdžiais. Susidaręs skirtumas kone identiškas.

Sekantis testas leidžia susidaryti vaizdą, kaip veikia ypač svarbi TRIM funkcija, atstatanti SSD kaupiklio spartą po jo užpildymo. Visi trys SSD kaupikliai pilnai užpildomi informacija ir ji ištrinama esant aktyviai TRIM funkcijai. Testuojama tik įrašymo sparta, nes skaitymo sparta po disko užpildymo ir ištrynimo lieka nepakitusi.

„Vector" TRIM algoritmas veikia praktiškai nepriekaištingai – atstatoma visa SSD sparta. Šioks toks didesnis spartos praradimas matomas tik ties atsitiktinių 4K failų rašymo padala, tačiau tai tiesiog gali būti nedidelė testavimo paklaida. Kaip žinia, norint grąžinti visus „Sandforce“ kaupiklius į šviežią būsena (kuomet grįžtama prie pradinės maksimalios spartos) būtina pasinaudoti taip vadinamu „secure erase“ trynimu, kurio atlikimas nepatyrusiam vartotojui yra sudėtingas, o pačiam SSD – „ne į sveikatą“. Priminsiu, kad pilnas (angl.full) ar tuo pačiu greitas (angl. quick) formatavimas nesugeba grąžinti SSD kaupiklio į šviežią būseną, o pilnas formatavimas yra labai žalingas pačiam kaupikliui. „Vector “ savininkams „secure erase“ tiesiog nėra reikalingas.

„Futuremark PCMark 7” – daugiau realią SSD spartą reprezentuojantis įrankis, parodantis ne tik bendrą informacijos kaupiklio spartą, bet ir jo spartą (MB/s) tam tikrose užduotyse. Disko kreipties komandos vykdomos ne ištisiniu, bet kartkartėmis nutrūkstančiu srautu, dėl vis „išlendančio“duomenų apdorojimo.

PCMark 7 testą apžvalgos herojus užbaigia atsidurdamas viršūnėje: surinkti 5382 taškai leidžia 79 taškais aplenkti „OCZ Vertex 4". Likusieji kaupikliai atsuduria gana tolokai už nugaros.

Pasižiūrėjus detaliau, „Vector" visus sudėtinius testus sugeba atlikti kiek sparčiau nei artimiausias persekiotojas „Vertex 4", išskyrus Windows Defender testą, kuriame nusileista 0.03 MB/s. Didžiausias „Vector" pranašumas išryškėja Starting Applications teste – kiek daugiau nei 3 MB/s.

Toliau pasižiūrėsime, kaip abiems kaupikliams sekasi susitvarkyti su kasdieninėmis užduotimis. Pasirinkome 8,16 GB talpos papkę, talpinančią beveik 1300 ivairaus dydžio failų (1 KB – 250 MB) ir praskanavome ją su „Bitdefender Total Security 2011” antivirusine programa.

Pirmajame realiaus naudojimo teste „Vector" nesugeba pademonstruoti geriausio rezultato. Nusileidžiama ne tik pirmos vietos nugalėtojui „Kingston HyperX 3K", „Vertex 4", bet ir „Verbatim" modeliui. Tiesa, skirtumas tarp šių visų kaupiklių telpa vos į šešias sekundes.

Nusprendžiau panaudoti tą pačią, 8,16 GB sveriančią, papkę ir sekančiai užduočiai. Pasitelkus į pagalbą „Microsoft RichCopy“ kopijavimo įrankį, papkėje esantys failai buvo iškelti iš vienos direktorijos į kitą, arba tiesiog dubliuojami.

Vector pakankamai užtikrintai palypėja į sparčiausio testo dalyvio vietą: pranašumas prieš į antrą vietą nustumtą „Vertex 4" siekia penkias sekundes. Tuo tarpu „SandForce" kaupikliai paliekami peštis dėl savęs, laimint sinchronizuotą atmintį turinčiam „Kingston HyperX 3K".

Dar vienas kopijavimo testas – šįkart tiesiog copy-paste, be „RichCopy“. Parinktas vienas 3.47 GB ISO failas. Čia svarbiausi  linijiniai skaitymo ir rašymo greičiai.

ISO kopijavimą abu „OCZ" kaupikliai atlieka žaibo greitimu, lyginant su likusiais testo dalyviais. „Vector" ir „Vertex 4" skiria vos viena sekundė, todėl galima sakyti, kad šis testas liko be aiškaus lyderio.

Itin dažna namų kompiuteriuose naudojama užduotis – išarchyvavimas, todėl šiai užduočiai parinkome 8,66 GB sveriantį archyvą, kuriame tilpo beveik 5000 failų ( dydis 1 KB – 350 MB).

Labai panaši situacija ir sekančiame išarchyvavimo teste. Didžiausios talpos ir teoriškai greičiausi „Vector" ir „Vertex 4" SSD kaupikliai bando pasidalinti pirmąja vieta: labai nežymiai vėl išsiveržia „Vertex 4" (2:33), antroje vietoje palikdamas „Vector" (2:35).

Nepamiršome ir archyvavimo užduoties. SSD kaupikliai turėjo sukurti 391 MB archyvą.

Sudarant archyvą, „Vector" nedemonstruoja stebuklų ir nusileidžia net daugeliui „SandForce" kaupiklių. Tiesa, žvelgiant į mechaninio WD kaupiklio rezultatą, kuris vos keturiom sekundėm atsilieka nuo geriausio SSD kaupiklio, sufleruoja, kad archyvavimas nėra stipriai priklausomas nuo turimo informacijos kaupiklio spartos.

„Dragon Age 2“ įrašymas – dar viena parinkta užduotis apžvalgos dalyviams.

Trimis sekundėmis atsilikdamas nuo „OCZ Vertex 4", „Vector" su 1:36 rezultatu užtikrintai pabaigia testą antroje vietoje.

Taip pat ir „Crysis 2“ apsilanko mūsų SSD kaupikliuose.

Šįkart vedlio statusą jau perima „Vector", kuris nuo „Vertex 4" atsiplešia trimis sekundėmis (0:47 vs 0:50).

Nors lyderiai vėlgi du, „Vector" ir „Vertex 4", tačiau aiškaus nugalėtojo nėra. Nė vienas iš šių kaupiklių nelinkęs nusileisti ir fiksuojamas identiškas rezultatas, siekiantis 27 sekundes.

Šiame teste skirtumai tarp kaupiklių itin maži. Sunku pajusti 0.2 sekundės dalį, tačiau kaip ten bebūtų „Vector" attitenka geriausias testo rezultatas (11 s.).

Vienu svarbiausių SSD spartos rodiklių yra gaišties laikai, kurie nusako kaupiklio reakciją ir tuo pačiu greitumą naudojimosi metu. Gaišties laikai matuojami užklausų skaičiui esant 1-am (QD1). Kuo mažesni gaišties laikai, tuo SSD kaupiklis greičiau pasiekia ar įrašo vartotojui reikiamą informaciją, tačiau nereikia pamiršti, kad vidutinis gaišties laikas negali būti didesnis už maksimalų, tai indikuotų potencialią valdiklio problemą.

Šiai dienai neturėjome galimybės palyginti „Barefoot 3" ir jo naudojamos programinio kodo kombinacijos, nuo kurios pakankamai stipriai priklauso gaišties trukmė, su kitais >200 GB kaupikliais, tačiau pasiekti rezultatai atrodo ypač maži. Vienintelė maksimali skaitymo pasektis viršyja 1 ms.

Šeši testai, o tiksliau paskutinieji trys, didžiąja dalimi apsprendžia realią kaupiklio spartą. Tikra nusistovėjusi būsena pasiekiama dukart prirašius 75 % SSD kaupiklio talpos. Vėliau sukuriamas 15 GB LBA failas, kuriame atliekami visi testai. Užklausų skaičius (QD) kinta nuo 1 iki 6.

Pirmoji mintis žvelgiant į šviežios būsenos įrašymo testą: kur „OCZ" pažadėti 90-100 000 IOPS? Tokių skaičių galima tikėtis nebent prie QD32, tačiau rašymo užduotyje jau turėtume artėti prie 90 000 IOPS (QD6). Ir nors testai buvo pakartoti mažiausiai penketą kartų, viskas ką pavyko išpešti, tai ~60 000 IOPS (QD3). Vienintelis realesnis paaiškinimas – AMD SATA valdiklis, kuris neleidžia pasiekti maksimalaus operacijų per sekundę skaičiaus šioje būsenoje.

Esant nusistovėjusiai būsenai, gauname tuos pačius ~55 000 – 60 000 IOPS ir tai dar kartą verčia galvoti, kad susidūrėme su limitacijomis dėl vangaus AMD valdiklio. Stebėtis, kad kiek išaugo skaitymo sparta nereikėtų (nuo 28 000 iki 32 000 IOPS), – tai yra normalu. Realiausią naudojimosi scenarijų atspindintis 70/30 % read/write testas parodo, kad „OCZ Vector" praranda labai nedaug spartos  (5 0000 IOPS), lyginant su šviežia būsena ir siūlo ~27 000 – 28 000 IOPS (QD6).

 

Išvados

Turbūt pagrindiniu po testavimo kylančiu klausimu tampa ar „OCZ Vector" yra vertas vadintis pilnaverčiu ir sėkmingu įpėdiniu, lyginant su „OCZ Vertex 4". Ar „Vector" taps sėkmingu parodys pardavimai ir laikas, tačiau panašu, kad naujasis „OCZ" produktas turi viską, ko gali prireikti šturmuojant sparčiausių SSD kaupiklių segmentą: pradedant gryna sparta ir baigiant penkių metų garantija. Nors „Vector" nepademonstravo itin apčiuopiamos persvaros, o kai kur ir kiek atsiliko prieš „Vertex 4" realaus naudojimo testuose („Vertex 4" nebeturėjome galimybės pratestuoti visiškai nusistovėjusios spartos režime ir išmatuoti jo gaišties laikų), nauja „OCZ" platforma, paremta „Barefoot 3" valdikliu, parodė tokius rezultatus, į kuriuos privalės taikyti visi varžovų high-end gaminiai. Taigi, ar verta permokėti ~70 litų už „Vector", renkantis 256 GB SSD kaupiklį tarp minėtojo ir „Vertex 4"? Panašu, kad taip. Už papildomas investicijas (pirkinio suma sieks ~830 litų) gauname krislelį papildomos spartos, „Acronis" klonavimo programinę įrangą, nuo šiol ir „Far Cry 3" aktyvavimo kodą, „nepramušamą" 7 mm. aukščio korpusą, tilpsiantį į ultrabook'us bei svarbiausia naują platformą, kuri ateityje tik bręs. „OCZ" teigimu, brendimas nebus toks skubotas, kaip su „Vertex 4", ir „Vector" sulauks FW atnaujinimų rečiau, tačiau labiau „nušlifuotų“. Belieka tikėtis, kad su naujais FW „OCZ" sugebės didinti ne tik spartą, bet ir toliau gerinti patikimumą, o mes priversti suteikti apdovanojimą „Top pasirinkimas", nes tai tiesiog vienas greičiausių, jei ne pats sparčiausias, rinkoje esantis SSD kaupiklis.

Privalumai:

  1. Sparta, sparta, sparta;
  2. Integruotas valdiklis vienodai gerai veikia tiek su spūdžiais, tiek su nespūdžiais failais;
  3. Puikiai veikiantis TRIM;
  4. Plieninis korpusas;
  5. Suderinamas su ultrabook'ais;
  6. 5 metų garantija;
  7. Komplektuojamas su „Acronis" klonavimo įranga ir „Far Cry 3" kopija

Vidutiniška:

  1. Didelis svoris;
  2. Aukšta kaina, bet moki už tai, ką gauni

 

16 Komentarai

  1. washkys parašė:

    Labai išsamios apžvalgos. PAGARBA! Niekur daugiau lietuviškuose tinklapiuose netenka skaityti kažką taip informatyviai.. 🙂

  2. DjSvedas parašė:

    Veinintelis privalumas, tai 5 metų garantija.

    O pats testas manau kažkoks neteisingas, nes aš buvau sutikęs testus, kur tarkim Kingston HyperX 3K surenka 4K QD=32, MB/s virš dviejų šimtų, o pas jus tik virš šimto. Manau tiesiog kažkas labai myli OCZ ir pateikia neteisingus testų rez, nes mano A-Data 4K QD=32, MB/s surenka 202/130, tik jis yra jau senokas, o Kingston HyperX 3K yra daug naujesnis.

  3. BC00 parašė:

    Taip, aš labai myliu OCZ (kaip tam lipduke) ir užsiiminėju testų klastojimu;) Jo, neabejoju, kad buvai sutikęs HyperX 3K, bet ten garantuotai 240 GB versija.
    Reiktų pasidomėt nuo ko priklauso SSD sparta ir nepult iškart šmeižti + nusišnekėt eilinį kartą.

  4. pureass parašė:

    turiu du vertex4 128gb raide0 🙂 super bega… idomu butu siuos isimesti

  5. MrMario parašė:

    gražūs skaičiukai, super greitis! Tik gaila, kad OCZ niekaip neišsprendžia savų SSD patikimumo problemų-labai jau daug jų "miršta"..

  6. BC00 parašė:

    Vertex 4 ir Vector labai daug miršta?

  7. donaciuxx parašė:

    ponas mario yra stereotipu megejas 🙂

  8. DjSvedas parašė:

    Nu, tu kai visad, niekad nenusišneki, tik visi kiti, kurie nepalaiko tavo idėjų.

    Pasiėma bachūras testų rezultatus iš naujausios serijos OCZ ir lygina su jau nusenusia versija Kingston HyperX 3K 90GB, kuri jau negaminama. Gal gerai pagalvok ką pats paistai.

    Berods tu rašei, kad naudojant kažkokią programą, tavo i7 sukasi kaip 10 ar 12 brandulių CPU. Čia buvo geriausias tavo bajeris 😀 Tik naudoji nė ne i7, o kažkokius AMD net iki šiol.

  9. BC00 parašė:

    Man rodos akcentuojama buvo Vertex 4 vs Vector, kažkaip nelabai matau, kad lygindamas daug kalbėčiau apie HyperX 3K, kuris gaminamas, o nebegaminamas HyperX:)
    Nu kaip ten sakoma? Persistengti nereikia;)

  10. MrMario parašė:

    kiek domėjausi inete (forumuose, buvo įdomios info apie grįžtančius atgal sugędusius ssd; gaila-neoficiali info..) ir lygindamas newegg neigiamų/teigiamų atsiliepimų proc. išraišką(sugędusių vertex ir vector ssd ir crucial/intel/samsung produktų santykis). Susidariau tokią nuomonę. Gali būti, kad klystu 🙂

  11. BC00 parašė:

    Nu sakyčiau apie Vector grįžimą į garantinius dar ankstoka spręsti, o su Vertex 4 tikrai buvo viskas tvarkoje.

  12. valkins parašė:

    Taip, apie Vector dar ankstoka spręsti, kas liečia jų grąžinimą į garantinius. Pats esu įsigijęs Vector 256GB, iškart po Naujų pasigriebiau, ir į MacBook’ą įsidėjau – na tiesiog viskas skraido, jokių problemų neturėjau ir tikiuosi neturėti 🙂

  13. daimonass parašė:

    Katik isigijau Vector 256GB versija, tikrai nerealus SSD 🙂

  14. donaciuxx parašė:

    maniskis Vector 256GB numire po ~6 men naudojimo

  15. zirnis parašė:

    privertei susimastyti, nes kaip tik galvojau siandien uzsakineti OCZ Vector 128gb, gal verciau imti corsair neutron, arba laukti kols uzves plextor m5s 🙂

  16. daimonass parašė:

    Manau cia yra tik laimes dalykas…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.