„Patriot EVLVR“: talpus, greitas, technologiškai pažangus arba tiesiog optimalus išorinis SSD?

Intro

SSD kaupikliai itin lengvai išstūmė kietuosius diskus iš nešiojamų ir stacionarių kompiuterių, tačiau, panašu, kad stokojama tokio paties populiarumo kai kalba pakrypsta apie nešiojamas laikmenas. Tai atsispindi mūsų parengtų apžvalgų skaičiuje: viso labo viena portabilaus „ADATA SD600Q“ SSD kaupiklio apžvalga prieš daugiau nei tuziną įprastų SSD. Šiandien kuklų pirmąjį skaičių papildysime švelniai tariant nekukliu „Patriot EVLVR“ išoriniu SSD. Nestandartinį pavadinimą, kuris kilęs iš pilno žodžio evolver (liet. evoliucionierius), gavęs EVLVR yra maksimaliai technologiškai šviežias, kadangi palaiko ne tik NVMe protokolą, bet ir Thunderbolt 3 sąsają. Norint tinkamai patikrinti tokio produkto spartą reikalingos atitinkamos sąlygos – tiksliau Thunderbolt 3 lizdas EVLVR prijungimui. Mums nusišypsojo dviguba sėkmė, kadangi iš ASUS gavus pridėtinę Thunderbolt 3 plokštę atsirado galimybė vienas prie vieno palyginti EVLVR su kitais dvejais įprastiniais išoriniais SSD kaupikliais: „ADATA SD600Q“ ir „Transcend ESD400“.

7 Komentarai

  1. DasMachine parašė:

    Galvojau klausiu kokia motinine pajegi susitvarkyt su tokiu zverim, kol nepamaciau extension card 😀

  2. BC00 parašė:

    Extension card’as skaitytojui turėtų maksimaliai greitai pasimatyti 😀

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Efektas didelis žaibą suporavus su greitu SSD, bet įvertins tik tie, kam reikia didžiausio greičio, labai nori sutaupyti laiko (laikas pinigai), o paprasti žmogeliai pasitenkins paprastu USB 3.0

    • EgidijusL parašė:

      Įdomu įmanoma rasti paprastą USB 3.0 dėžutę, bet su gerais greičiais? Dar HDD laikais vieną USB 3.0 pavyko rodos gerą nusipirkt, bent greičius maksimalius siekė, bet neilgai, kol per usb 3.0 nustojo veikti (usb 2.0 Ok). Tada l nusipirkau kitą, bet greitis buvo max 50MB/s, per pus mažesnis… Abi pirkau iš kinų, jų „brendo“, nes lietuvoje nieko gero neradau.

  4. BC00 parašė:

    Kam įdomu, prijungus prie Type C USB 3.2 Gen 2 lizdo kompas EVLVR net neranda. Greičiausiai neužmaitina tinkamai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.