Groja gražiai, bet trūksta tvirtumo – „Patriot Viper V370“

Naudojimas, įspūdžiai ir verdiktas

„Patriot Viper V370“ headset’as pagrinde buvo bandomas su staliniu kompiuteriu (ALC1150 kodekas), dar patikrinant, kaip ausinės veikia ir su nešiojamuoju kompiuteriu. Su abiem prietaisais garsas buvo labai panašus, ir su jokiomis suderinamumo problemomis nesusidūrėme.

„Patriot Viper V370“ surinkimo kokybė atrodo gera, jos sveria 385 g, bet konstrukcijai kiek trūksta tvirtumo. Visa tai dėl to, kad lankelis turi nemenką išpjovą viršuje, o ir pati plastmasė galėtų būti kokybiškesnė. Tiesa, ausinėms esant ant galvos jos laikosi stabiliai, ir tik stipriai judinant galvą kiek slysčioja. Užsidėjus headstet’ą ant galvos, komfortas yra geras. Pagalvėlės priglunda gerai, bet spaudimo jėga nėra didelė. Kadangi galva nėra stipriai spaudžiama, dalis svorio tenka ir viršugalviui. Ant lankelio esantis paminkštinimas gerai paskirsto lietimosi svorį, kuris nėra didelis. Kalbant apie lankelį, gan keista, bet man teko didinti jo apimtį per vieną padėtį. Kiek teko bandyti ausinių, visada geriausiai tikdavo nulinė padėtis, bet čia viskas kiek kitaip. Pats apimties didinimo mechanizmas atrodo gerai – net ausines nusiimant už viršaus, apimtis nepasikeičia. Užsidėjus ausines galva nejaučia perkrovos, jos tikrai nėra per sunkios. Suprantama, tai dar priklauso kaip esi įpratęs. Tiems, kas prieš tai naudojo į ausis įkišamas ausines, tai „Patriot Viper V370“ svoris gali būti ir stipriai jaučiamas. Headset’ą panaudojus ilgiau nei valandą pradedi jausti pirmuosius nuovargio požymius. Nesupraskite klaidingai, ausys nepradeda degti, ir neatsiranda poreikis būtinai nusiplėšti ausines, tiesiog jau pradeda kauptis šiluma aplink ausis, ir ausys pradeda signalizuoti apie poreikį poilsiui. Ausinės buvo dėvimos ir ilgiau nei dvi valandas, o bendrą patogumą galėtume įvertinti aštuonetu. „Patriot Viper V370“ komplektacijoje yra medžiaginės ir odinės pagalvėlės. Dėvint tiek vienas, tiek kitas, komforto lygis yra labai panašus, ir būtų sunku pasirinkti labiau patinkančias.

Šis headset’as turi ir RGB apšvietimą. Jis nėra pats įspūdingiausias, bet šviečia tikrai ryškiai. Mūsų nuomone, ausinėms mažiausiai reikia RGB apšvietimo, gamintojai geriau pasirūpintu geresne garso kokybe, o ne blizgučiais.

„Patriot Viper V370“ turi atlenkiamą mikrofoną, jo pozicijos reguliuoti negalėsite, nes jis yra nelankstus. Mikrofonas headset’ams yra labai svarbus, nes dažnai perkantys tokias ausines su mikrofonu ruošiasi žaisti tinkle ir nori bendrauti su draugais. Labai svarbu, kad mikrofonas perteiktų švarų garsą ir pagautų kuo mažiau aplinkinio triukšmo. Kaip sekasi „Patriot Viper V370“ mikrofonui, išgirsite pateikiame garso įraše.

Niekam ne paslaptis, kad headset’ų nepirks užkietėję melonamai, greičiau mėgstantys esant progai pasiklausyti muzikos laisvalaikiu, tarkim iš „YouTube“. „Patriot Viper V370“ su muzika draugauja tikrai gerai, garsas gražus, bet, suprantama, ausinės groja taip, kiek kainuoja. Geriausiai atkuriami vidutiniai tonai, aukšti dažniai irgi skamba gerai, bet jei tame spektre garsas yra sudėtingas, darosi sunku atskirti atskirus tonus. Žemus dažnius su šiuo headset’u pavyks išgirsti, tik jie nebus tokie gilūs, kokių norėtume. „Patriot Viper V370“ dar turi „Ultra Bass Response“ funkciją, kuri turi sustiprinti bosus. Reikia pripažinti, kad žemi dažniai sustiprėja, esant maksimaliam garsui ausinės netgi vibruoja, bet yra bet. Su „Ultra Bass Response“ funkcija žemi dažniai pasidaro be veido, ištisai girdime panašų bumbsėjimą be jokios papildomos informacijos.

Pagaliau galime pakalbėti ir apie žaidimus. Tie, kas yra bandęs 7.1 ausines žaidimuose, puikiai žino, kad ši technologija gali būti naudinga ir žaidimams suteikia erdvės pojūtį. Pradžiai norėtųsi paminėti, kad prieš pradedant žaisti būtinai įsidiekite „Patriot Viper V370“ programinę įrangą, nes kitaip girdėsite tik 2.0 garsą. Patikėkite, skirtumas žaidimuose tikrai yra. Sudiegus programėlę garsai atgyja. Žaidime puikiai girdi, kas dedasi aplinkui ar kiek toliau, o pats garsas suteikia erdvės pojūtį. Erdvinis garsas leis lengviau nustatyti ir priešų poziciją. Įjungus „Ultra Bass Response“ funkciją žaidimuose, didelio skirtumo nepajutau, tiesa aš nemėgstu žaidimuose naudoti maksimalaus garso, bet ir garsą atsukus pilnai, nelabai kas keičiasi. Kadangi žaidimuose garsas nebūna labai sudėtingas, tai ausinės viską atkartoja gerai, girdimas ir lapelių šnaresys, ir tolimiau vykstantis veiksmas.

Ausinių rinka yra stipriai perpildyta, ir pasirinkimo galimybės yra labai plačios. Išvadas būtų kur kas lengviau parašyti turint bent keletą headset’ų iš 50 € segmento, kuriame ir įsitaisiusios „Patriot Viper V370“ ausinės. Jos dabar kainuoja 45 eurus, bet visai neseniai jų kaina buvo net 60, tuo metu jas rekomenduoti būtų tikrai sunku. Kol kas teko bandyti tik 200 € kainuojantį „Asus ROG Delta“ headset’ą, ir jis išgauna tikrai geresnį garsą, bet ar tas skambėjimas yra keturis kartus geresnis, būtų sunku nustatyti pasitelkus vien ausis. Nepagalvokite, kad „Patriot Viper V370“ skamba prastai, tiesiog yra tam tikra kaina ir ją atitinkanti garso kokybė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.