Skirtas užsidirbti duonai: „Eizo ColorEdge CG2420“

OSD Meniu

Po nustatymų meniu naršoma šešių lietimui jautrių mygtukų pagalba, kurie pažymėti baltai švytinčiomis vertikaliomis juostelėmis. Dešinėje yra prisilietimui taip pat jautrus atskiras įjungimo/išjungimo mygtukas, budėjimo režime keičiantis savo spalvą iš baltos į oranžinę. Mygtukų iniciavimą lydi ausims malonus garsinis pyptelėjimas, kurį yra galimybė išjungti. Greito priėjimo meniu juosta iššaukiama paspaudus bet kurį vieną iš šešių mygtukų.

„Input“ pasirinkimas leidžia greitai pasirinkti vieną iš trijų (HDMI, DisplayPort, DVI-D) vaizdo išvedimo sąsajų, kai „Mode“ talpina jau sukonfigūruotus keturis profilius. Vartotojui suteikiama galimybė (du mygtukai dešiniau „Exit“) ir itin greitai keisti ryškumą, kuris išreikštas ne procentine verte, o iškart kandelomis kvadratiniam metrui (cd/m²). Reguliavimas vyksta 1 cd/m² pakopomis.

 

Spustelėjus „Meniu“ gauname prieigą prie 6 pagrindinių nustatymų sekcijų.

„Color“ sekcijoje – galimybė rinktis sukonfigūruotą profilį, keisti ryškumo, spalvų temperatūros (kas 100 kelvinų) ir gamos (kas 0,1) nustatymus. „Advanced“ sub-sekcija atveria RGB kanalus, o „6 Colors“ laukelyje pridėtos dar 3 papildomos spalvos ir joms skirti nustatymai, kaip prisotinimas (angl. saturation).

 

 

Sekcijos „SelfCalibration“ pavadinimas pasako viską už save. Čia rodomas laikas, likęs iki artimiausios monitoriaus kalibracijos pradžios bei pasirenkama kas kiek laiko bus vykdoma kalibracija. Galimi pasirinkimai: kas dieną, kas savaitę, kas mėnesį ir t.t.

 

„Signal“ sekcija turi keletą su vaizdo įvestimis susijusių nustatymų. Aparatiniam kraštinių santykiui galimos „full screen“, „aspect ratio“ ir „dot by dot“ parinktys. „Preferences“ sekcijoje galima užtildyti mygtukų pypsėjimą, aktyvuoti vaizdo paiešką įvestyse, įjungti/išjungti energijos taupymo režimą, taip pat nustatyti, kad USB portas atliktų vien krovimo funkciją, bei atkurti gamyklinius monitoriaus parametrus.

 

Galiausiai turime beveik dešimt kalbų (lietuvių žinoma nėra) ir informacinę lentelę, nurodančią aktyvuotą rezoliuciją, skleistinės dažnius, naudojimosi monitoriumi laiką bei „ColorNavigator“ licencijos būseną.

 

Vaizdinis pateikimas (apipavidalinimas) galbūt atrodo pernelyg paprastas, tačiau tai visiškai netrukdė greitai, tiksliai ir pakankamai intuityviai navigacijai po CG2420 nustatymų meniu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.