SSD230S: „Transcend“ prisijaukina 3D TLC NAND atmintį

512 GB SSD230S iš arčiau

Per trejetą metų (nuo SSD370) šio gamintojo dėžučių stilistika nepasikeitė, keičiasi tik užrašai. „Transcend“ labai akivaizdžiai afišuoja, kad tai produktas su 3D TLC NAND lustais, pasiekiamą linijinę 560 MB/s spartą susiedami būtent su šia technologija. Kitoje pusėje – dar šiek tiek bendros informacijos apie produktą.

 

Komplektaciją būtų galima sutapatinti su fraze „ „Transcend“ linkusi užsiimti „popierizmu“ “, tačiau tai tėra komplektacija, kuri labai turtinga būti net negali.

Aliumininiame, itin lengvame, 7 mm storio korpuse esanti ne pilno ilgio montažinė plokštė priglaudė SM2258 valdiklį, IMFT (bendro „Micron“/„Intel“ koncerno) 3D TLC atmintį ir spartinančiosios atminties mikroschemą. SM2258 yra vienbranduolis keturių kanalų valdiklis, palaikantis iki 1536 GB NAND atminties ir turintis pažangų „NANDXtend“ LPDC (Low-Density Parity Check) ECC klaidų taisymo mechanizmą, žymiai padidinantį SSD ištvermę. Lyginant SM2258 su SM2256, kuris buvo orientuotas į planarinės TLC atminties palaikymą, patobulintas LPDC kodas dar labiau padidino SSD ištvermę ir efektyvumą sumažinant energijos sąnaudas, be to pasikeitė įrašymo metodika užsipildžius pSLC buferiui. Duomenims nebereikia pereiti užpildyto kešo, jie rašomi į tiesiai į TLC atmintį. Tokia technika šiek tiek padidina atminties dėvėjimąsi, tačiau gerokai padidina SSD spartą. Išskirtinai darbui su 3D TLC atmintimi sukurtas SM2258 valdiklis palaiko AES-256 šifravimą ir TCG Opal specifikacijas.

 

512 GB talpos SSD230S turi aštuonis IMFT pagamintus 3D TLC NAND lustus. Keturi pažymėti kodu NW838 yra 768 Gbit dvišerdžiai lustai, o kitoje PCB pusėje esantys ir pažymėti NW837 ypatingi tuo, jog juose atjungta po vieną šerdį. Iš pirmųjų gaunami 384 GB, iš likusių keturių – 192 GB. Galutinė talpa (576 GB) identiška SU800 kaupikliui, tačiau jo konfigūracija buvo kitokia, sudaryta iš šešių pilnai aktyvuotų NW838 NAND lustų. Vienas 512 MB DDR3L „Samsung“ lustas veikia kaip spartinančioji atmintis. „Transcend“ nesiūlo pažangesnės įrašomų duomenų apsaugos nutrūkus elektros tiekimui į SSD – tam reikalingų papildomų kondensatorių ant montažinės plokštės nematome.

 

„SSDScope“ pateikia visą būtiną informaciją apie SSD230S, įskaitant: programinio kodo versiją, užpildytą vietą, NAND celių susidėvėjimo lygį. Su papildomais integruotais įrankiais galima išmatuoti SSD spartą, ar teoriškai atlikti pilną „secure erase“ trynimą. Kartu integruotas ir duomenų klonavimo įrankis, padėsiantis perkelti duomenis iš seno HDD į naują SSD. Viskas, ko pasigedome, tai realiu metu sekama SSD kaupiklio temperatūra.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    va sitie gamintoju zaidimai uzknisa
    „Išsekus kešui rašymo sparta krinta iki ~60 MB/s, toks rezultatas taip pat kone identiškas SU800 modeliui“
    Tikrai sita turetu nurodyti spec’uose…deja matosi gamintojai kaip visada daro ka nori…nelabai kas gina tuos vartotojus…
    60 mb/s SSD ?!?!?!?! tiesiog pasityciojimas is pirkejo…

    O siaip reziume…SSD skirtumai nera dideli tarp zinomesniu gamintoju…

  2. BC00 parašė:

    Trečdalis disko, ~150 GB.
    Crucial savo MX300 serijoj, kuri naudoja tą pačią Micron 3D TLC atmintį, sumažino kešą, bet išlaikė didesnius greičius jį užpildžius. Reikia nepamiršti, kad norint užpildyti tą kešą reikia nepertraukiamai pavaryti 150 GB, kas nelabai realu.
    Dabar Toshiba jau po truputį pradeda kalbėti apie 4-bit 3D QLC atmintį. Išloš dar daugiau vietos, bet kaip bus su realia sparta ir dėvėjimusi – neaišku.

    • newdiamond parašė:

      aisku teisingai sakai, 150 Gb aisku paprastose situacijose daug, bet ne visi diskai turi 1/3 pSLC.
      O gamintojai duomenis apie tai slepia. Tikrai spec’uose nenurodineja…ir kaip visada vsio zakonno 🙂

  3. BC00 parašė:

    Iš Transcend gavau patvirtinimą, kad AES-256 nepalaikomas, o oficiali ištvermė, kas kiek keista, šiek tiek mažesnė už SU800.
    512 GB – 364 TB
    256 GB – 182 TB
    128 GB – 90 TB

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.