2 TB „Seagate FireCuda“ hibridas, ar verta?

Testavimo metodika

SSHD prieš HDD

Tiek WD RE3, „Seagate Ironwolf“ ir „Seagate FireCuda“ prieš testavimą buvo suformatuoti, juose nepaliekant jokių duomenų. Abu kietieji diskai jungiami prie „Intel Z170“ mikroschemų rinkinio valdomų SATA III (6 Gb/s) lizdų, integruotų „Asus ROG Maximus VIII Extreme“ pagrindinėje plokštėje. Naudojama atskirame SSD kaupiklyje esanti 64 bitų „Windows 10 Home“ operacinė sistema. Siekiant išvengti netikėtumo faktoriaus, kuomet realų naudojimą atspindintis rezultatas gali būti gautas visiškai iškraipytas, testai kartojami 2 kartus.

SSHD prieš SSD

Į kaupiklius buvo diegiama „Windows 10 Pro Creators Update“ operacinė sistema. Po to atlikti visi atnaujinimai ir įdiegtos naujausios pagrindinės plokštės tvarkyklės, įskaitant „Intel Rapid Storage Technology“ ir „Intel Management Engine“. Visi testai buvo kartojami po du/tris (priklausomai nuo testo) kartus, ir išvedamas vidurkis. Prieš antrą bandymą kompiuteris būdavo perkraunamas, siekiant išvengti informacijos įsiminimo. SSD kaupikliai naudoja tai dienai naujausią vartotojui prieinamą programinį kodą. 960 EVO ir 960 Pro gauna specialias „Samsung“ NVMe tvarkykles (versija 2.2). Likę NVMe kaupikliai – „Plextor M8PeY“, „Plextor M8SeG“ ir „ADATA SX8000“ – naudoja į „Windows 10“ operacinę sistemą integruotas „Microsoft“ NVMe tvarkykles. „Intel“ Z170 sistema HW lygiu, o operacinė sistema programiniu būdu neturi atnaujinimų, skirtų apsaugoti nuo „Meltdown“ ir „Spectre“ pažeidžiamumų.

Dar reikia paminėti, kad lentelėse yra pateikti du „Seagate FireCuda“ testai, norint panagrinėti šio disko greitėjimą kartojant tą pačią užduotį. Pirmasis bandymas lentelėse pažymėtas „1B“,o antrasis „2B“.

17 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Labai geras review +1. Pagaliau kažkas viešai iškėlė šitą hibridinę nesąmonę, kuri jau nuo pat išleidimo pradžios buvo aiškus pravalas. 8 GB buferis yra aiškiais per mažas, neaiškiai apibrėžtas ir nelabai turi tikimybę didėti, nes tai iškeltų pačių diskų kainą, o pingant SSD po kelių metų iš vis nebebus prasmės pirkti tokius hibridus.

    • neblogai parašė:

      8GB buferis yra mažas, bet įdėjus 16 ar 32GB didelio skirtumo kainai nebūtų. Nelabai aišku, kodėl Seagate taip taupo. Na o kalbant apie ‘pravalą’- tai SSHD tikrai toks nėra, ypač kalbant apie nešiojamus kompus- kur HDD dar lėtesni, vietos dėti SSD+HDD ne visada yra, o didesnės talpos SSD per daug iškelia kainą.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Aš tai bet kurią dieną pasiimčiau 256 SSD vietoj 1 TB SSHD. kaina ta pati.

        Pastaruoju metu kiek apie nešiojamus domėjausi, žmogeliai nusiperka su HDD ir galvoja, kad sugedęs kompas, nes prijungus prie interneto pradeda update siųstis, o tada kompu naudotis nebeįmanoma.

      • IFeelYou parašė:

        Matyt ne taip ir pigiau, jeigu daugiau neįdeda. Nors greičiausiai tiesiog nemato prasmės, nes sHDD pirkimai yra juokingai maži, kaip ir jų pasirinkimas. Juolab kad juos gamina tik užsistabarėjęs Seageitas.
        Tiems kas nešiojamą naudoja kaip nešiojamą – dėtis didelį diską nėra jokios prasmės, o tiems kas naudoja kaip stacionarą vieta viduje nėra aktuali, nes yra išoriniai diskai.
        O ar pravalas ar ne pamatysim po kelių metų. Galiu lažintis kad jų prekyboje nebebus. Jau dabar 500Gb SSD kainuoja 100 eur, kas laptopo kainos tikrai labai neiškelia, nebent tai itin biudžetinis laptopas, o į tokį niekas ir sHDD nedės.

        • neblogai parašė:

          Gali būti kad išties SSHD greit išnyks- bet ‘sustabarėjimą’ aš matau kiek kitaip. Tiesiog- matau kad 3TB HDD prieš 4.5 metų kainavo tiek pat, kiek dabar. Jokių katastrofų/potvynių, ar išaugusios HDD paklausos tikrai nebuvo. Taigi, matyt HDD gamintojai pastaruosius ~5 metus tiesiog melžia vartotojų rinką, į HDD ar SSHD nelabai investuodami, o tik naudodamiesi jau seniausiai sukurtomis technologijomis bei gamybos linijomis tiek, kiek eis, ir visą tą laiką nemažindami kainų. O kam tuos pinigus skiria- investicijoms į serverinius HDD, SSD, ar išsidalina kaip pelną- čia jau jų reikalas.

          • IFeelYou parašė:

            Pilnai sutinku. Aš asmeniškai tiesiog esu už progresą. HDD yra jau tikrai sena technologija ir paraleliai sparčiai tobulėjant visiems kitiems komponentams (CPU, VGA…) ji tiesiog tampa bottlenecku šiuolaikianiuose kompiuteriuose. sHDD mano manymu tiesiog buvo bandymas įkurti prigęsusį laužą ir kaip Tu ir sakei dar kažkiek ilgiau pamelžti rinką.

      • Minde parašė:

        M2 atmintis neuzima vietos

  2. svabas parašė:

    turiu WD Blue 1 TB SSD SATA Windowsams, 1TB FireCuda ir 1TB BaraCuda, 55MB/s greitis tik kopijuojant FireCuda disko viduje, kopijuojant iš BaraCuda į FireCuda video ar iso failus greitis išlieka apie 175MB/s. Legalūs žaidimai dažniausiai instaliuojami tiesiai iš interneto, taigi instaliavimo greitis priklauso nuo interneto greičio. Žaidimų paleidimo greitis gal ir nelabai skiriasi tarp SSD ir SSHD, bet Windowsai su įnstaliuotom įvairiom papildomom paleistim daug greičiau pasikrauna nei SSHD ir šiaip su SSD Windowsai ir exploreris dirba sklandžiau

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Taip kopijavimas viduje 55 MB/s, bet tie kas jau pirks SSHD vieną diską ir teturės. Tikiu, kad kopijuojant į kitą diską greitis bus normalus, bet didesnį greiti duoda bet koks diskas kai iš jo kopijuojama į kitą. Man 55 MB/s šiais laikais yra nepriimtina net su mechaniniu kaupikliu, lyg tokią spartą ar didesnę turėjau su kažkokiu kietu disku prieš 10 metų.

      • svabas parašė:

        tai 55 MB/s čia su video ir iso failais, koks nors didelis žaidimo failas su daug visokių subfolderių ir failų net iš disko į diską kopijuojant greitis nukrenta iki 30MB/s

        • IFeelYou parašė:

          Būtent. Pabandykit nukopijuot 2000 nuotraukų ar MP3 failų po 3 MB, tai ta sparta bus 8MB/s.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Labai keista, bet kopijuojant programų papkę, ten visokio šlamšto priversta, labai panašus greitis kaip su video. Bet žinau, kad kai kurie failai net su SSD juda labai lėtai, kelių MB greičiu.

          Dar kiša jam koja, kad dideli kiekiai tų failų, vieną filmą tai greitai permeta iš vienos vietos į kitą.

    • Minde parašė:

      Zaidimo paleidimo greitis nesiskiria, gak tu juokauji, skiriasi kaip diena ir naktis. Ant bajerio isirasiau zaudima ant hdd, tai galvojau isprotesiu

  3. duomenysplius parašė:

    Duomenu atkurime tai vieni is prastesniu disku kadangi silpnoji vieta butent eina per ta sshd kas praktiskai sunkiai yra tvarkoma kadangi ten veikia kitaip negu visi galvoja 🙂

  4. r00lz parašė:

    Turiu įsidėjęs 2TB Firecuda į xbox one x. Tai skirtumas tikrai yra lyginant su paprastu hdd. Be to davė 5 metus garantiją. Šiaip labai nišinis produktas, bendram naudojimui kompiuteryje neapsimoka tikrai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.