Susižavėjimas iš pirmo žvilgsnio: „AOC AG352QCX“

Intro

Palyginus dar visai neseniai naudojome CRT tipo monitorius, kurie buvo gremėzdiški ir turėjo 4:3 kraštinių santykį. Po to atsiradę skystųjų kristalų monitoriai platėjo, kol visiems 16:9 kraštinių santykis tapo norma. Be ir to kai kuriems buvo negana – tada atsirado ypač platūs monitoriai su 21:9 kraštinių santykiu. Toks platus ekranas labai pravartus žaidžiant žaidimus ar žiūrint filmus, nes leidžia geriau pasinerti į matomą vaizdą. Bet perkant „Ultra-Wide“ monitorių nereikia pasikliauti vien įstrižainės parametru, nes, esant platesniam ekranui prie tos pačios įstrižainės lyginant su 16:9 monitoriumi, gauname mažiau naudingo ploto.

Jei artimiausiu metu galvojate būtent apie „Ultra-Wide“ monitoriau pirkimą, ši „AOC AG352QCX“ apžvalga kaip tik jums. Bandysime pasižiūrėti, kaip 35“ lenktą platų ekraną turintis monitorius panaudojamas kasdienėse užduotyse, žaidimuose, tiesiog naršant internete ar renkant tekstą. Šis „AG352QCX“ monitorius prie visa ko priklauso „AGON“ serijai, tai reiškia, kad jis skirtas žaidėjams. Jis gali pasigirti „FreeSync“ technologija ir 200 Hz atnaujinimo dažniu.

14 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    sado mazo 😀

  2. adex parašė:

    teisinga mintis del ploto, o palyginimui tai 35″ ultrawide ekrano aukstis toks pat kaip 28″ wide. tad toks ten ir pasinerimas, kai turi atsitraukti nuo ekrano, kad normaliai i ploti matytum ta visa ultra wide, o is toliau ziurint labai puikiai matosi tas jo siaurumas. toks ekranas nebent darbui, o geimeriai toki renkasi nebent is ,,mandrumo“, irodinedami, kad kur kas geriau. gal ir geriau nes paprastai ultrawide eina aukstesnes klases, tad lyginti reiketu su aukstesnes klases ir wide ekranu, kuriu retas kuris jauciu yra bemate

    • Minde parašė:

      mmm nu ne. As pats ziuriu(ieskau) i ultra wide grynai del periferinio vaizdo. Tai ypac aktualu per saudykles. Pazistu, kas turi ir jie tikrai patenkinti.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Man tikrai daug gilesnis pasinėrimas į žaidimą nei su 27″ 16:9, jau nekalbant apie asmeninį 24″. Dar su šiuo modeliu padeda ir lenktumas. Pripranti atrodo, kad taip turi būti, pasidėjau paprastą moniką po apžvalgos atrodė, kad kampai nulenkti. 🙂

      • adex parašė:

        na as neabejoju kad 35″ ultra geriau nei 27″ wide, bet 32″ wide 1440p asmeniskai geriau butu, nei ultra wide 1080p 35″

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aha, prieš tai kai išbandžiau 32″, bet 4K ir dabar 35″ ultra, manau jei turėčiau galimybę geriau pasiimčiau 32″ 1440p. Per daug vargo su tuo ultra wide. O dabar bandau 27″ 1440p tai reikia jau išdidinimo man ir tas ekranas nėra toks didelis, ypač kai pasidedi po 35″ 🙂

          Ir kitas dalykas 35″ ultra wide ir 1080p trūksta detalumo kartais, žaidimuose tiek nesijaučia, bet prie wordo dirbant arčiau pasislinkus pikselius pamatyt nėra sunku.

          • Minde parašė:

            „geriau pasiimčiau 32″ 1440p. “ O gal dar geriau 35″ prailginta WQ (1440p)? Turi ta pati WQ, ir turi per saudykles sonuose vaizda. Jei nereikia, visiskai neziuri i tuos krastus, aisku jei nereikia, kazkiek sumazins fps 🙂 Bet jei reikia, duos daug naudos.

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Jei tik žaidimam Ultra Wide tirkai gerai, bet kasdienai… Yra dar daug nesuderinamumo, kai kam tuos juodos juostos gali labai nepatikti žiūrint kokį youtube.

              • Minde parašė:

                galima pasidaryti du desctopus su win 8/10. Vienam bus facebookas, kitam youtube ar skype.
                Nors kas dien gerai ir du monitoriai, vienas didelis, zaidimams, darbui, trecias visokiems messengeriams, skype’ams. Kad ir zadimas ant full screen veiktu ir kazka dar butu galima daryti su kitu monitoriumi. Tik kai kurie zaidimai neleidzia pelei pereiti i kita langa ar monitoriu. Galetu windozai geriau isdirbti keliu desktopu palaikyma.

        • Minde parašė:

          esme matymo kampas. Cia aisku ne visi zaidimai (kai kurie padaryti gaidiskai, kad nuo ultra wide nesikeicia matymo kampas, tiesiog virsaus ir apacios nukirpta ir matai kaip pro tanko anga), bet realiai ultra wide duoda matymo kampa, kuris kai kuriuose zaidimuose yra ziauriai svarbu. Tau nereikia sukineti pele, kad pamatyti ar is sono kas issoka, pvz gali taikytis i kazka centre ir matyti kas vyksta sonuose.

          Kas man, tai apskritai 1080 tasku aukstis siais laikais yra atgyvena -mano senukas >10 metu turi 1200p aukstio( 4/3)). Tad asmeniskai ziuriu i ultra wide su ~ 1400 auksio: 3440 x 1440 kaip antai Asus PG35VQ ar Dell U3818DW (3840 x 1600).

  3. Minde parašė:

    tik auktis 1080 siais laikais….

  4. procc parašė:

    Gal visai ir nusipirkčiau tokį, bet tas ghosting smarkiai atbaido :

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.