Testuojame „Corsair Vengeance RGB RT“ DDR4 rinkinį su „Ryzen 7 5800X“

Žvilgsnis į Vengeance RGB RT modulius ir iCUE

Dėl keturių modulių šio DDR4 komplekto pakuotė išsiskiria savo nemažu dydžiu. Moduliai suskirstyti poromis po 2, prie jų pridedamos kelios brošiūros.

„Vengeance RGB RT“ radiatorius papuoštas iš smulkių trikampėlių sudarytu raštu, kurio nebematome ant šlifuoto aliuminio plokštelės. Vargu ar toks raštas gali vaidinti kažkokią rolę aušinant atmintį, kuriai įmantraus aušinimo netgi nereikia. Greičiau tai estetinė detalė, kuri suteikia produktui išskirtinumo, bet tuo pačiu leidžia išsaugoti švarų dizainą. Ant vienos plokštelės pusės turime užrašą „Vengeance“, ant kitos modulių parametrus. Solidūs aliuminio radiatoriai į viršų kyla 45 mm. Tai nėra patys aukščiausi moduliai, bet toli gražu ir ne žemo profilio klasės atstovai, kurie bus suderinami su bet kokiais oriniais aušintuvais.

Vidurinėje modulių dalyje įterpta matinė juostelė, po kuria yra išdėstyti 10 RGB diodų. Paviršius taip pat yra raštuotas trikampėliais, tačiau sušvitus RGB šio rašto pernelyg akivaizdžiai nesimato. Kur kas labiau pastebimas „Corsair“ logo.

FBGA lustai išdėstyti ant vienos montažinės plokštės pusės. Tai labai dažnai apsprendžia single rank tipą. Kitoje pusėje panaudota minkšta juostelė. Kiekvieno lusto talpa siekia 1024 MB.

Moduliai turi vienintelį XMP 2.0 profilį su 3600 MHz dažniu ir 18(CL) – 22(tRCD) – 22(tRP) – 42(tRAS) vėlinimo ciklais. Įtampa 1,35 V. Identifikuojama, kad „Vengeance RGB RT“ moduliuose dirba „Samsung“ B-die lustai. Tai labai netikėta, nes tokia vėlinimo laikų seka  B-die naudojantiems DDR4 moduliams nėra būdinga.

Savaime suprantama, RGB pašvietimas yra valdomas su iCUE programiniu įrankiu. Pirmiausia reikėtų nusistatyti naudojamą DIMM konfiguraciją tam, kad valdymas būtų tikslus. Naujausioje versijoje (4.17.244) taip pat matome galimybę realiu metu stebėti sisteminių komponentų monitoring’ą.

„Vengeance RGB RT“ modulyje yra po 10 individualių RGB zonų, kuriai galima priskirti bet kurį jau paruoštą RGB efektą. Daugeliui efektų galima koreguoti ne tik greitį, bet ir judėjimo kryptį. Taip pat palikta galimybė individualiai koreguoti švytėjimo laiką skirtingose zonose, pavyzdžiui, kiek ilgai efektas bus išlaikomas modulio galuose ir pan.

Dar viena įdomi, tačiau gal kiek mažiau praktiška funkcija. Moduliams pasiekus konkrečią temperatūrą įmanomas spalvinis pašvietimo pasikeitimas į tam tikrą spalvą, taip pat galimas sisteminių ventiliatorių suaktyvinimas arba sistemos išjungimas. Nuo temperatūros priklausomą RGB galima susieti ir su kitu sensoriumi, tačiau tokia funkcija, kaip sistemos išsijungimas, negalima.

6 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Tikrai maži skirtumai naudojant dual channel dual rank konfigūraciją, ypač 1% ir 0.1% spartoje kur visiškai niekas nepasikeitė. Aišku, čia nuo testuojamų dalykų priklauso, žaidimai labiau jautrūs atminties pralaidumui veiktų šiek tiek greičiau, bet kaina šitą konfigūraciją daro nelabai patrauklią.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.