„Turing“ traukiniui benuvažiuojant: „KFA2 RTX 2070 Super WTF“ vaizdo plokštės apžvalga

Žvilgsnis į KFA2 RTX 2070 Super WTF

Gamintojas paruošė spalvingą įpakavimą, kurio viduje be vartotojo gido radome 2x molex -> 8-pin PCIe ir 2x molex -> 6-pin PCIe perėjimus tiems, kurie naudoja tikrai senus maitinimo šaltinius. Tokių, turbūt, visiška mažuma.

 

WTF vaizdo plokštės dizainas asmeniškai sukombinuotas tikrai skoningai. Deja, bet medžiagų pasirinkimo proporcija galėtų būti kiek kitokia. Jeigu prieš tai apžvelgto „KFA2 RTX 2060 Super [1-Click OC]“ modelio konstrukcijoje dominavo metalas, tai čia dominuoja tamsios spalvos ABS plastikas. Iš jo pagamintas visas viršutinis vaizdo plokštės gaubtas ir ne tik. Metalinė plokštelė dengia tik viršutinę centro dalį ir labiau atlieka estetinę funkciją nei kažką sutvirtina. Trijų ventiliatorių aušinimo sistemą naudojančios vaizdo plokštės ilgis siekia beveik 33 cm (328 mm). Tokie skaičiai pernelyg nestebina, nors į identiško ilgio „MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio“ yra sutalpinta didesnių (2x 100 mm + 1x 90 mm) ventiliatorių konfigūracija.

Dėl gausaus ABS plastiko „KFA2 RTX 2070 Super WTF“ nėra pati sunkiausia, jos svoris nesiekia 1200 gramų. Iš dalies tai turi ir privalumą – mažiau laužiamas PCIe x16 lizdas. Nors daugelis greičiausiai rinktųsi bekompromisę konstrukciją užsimerkiant prieš didesnį stresą PCIe lizdui. WTF užima 2,5 PCI lizdo, tikslus vaizdo plokštės plotis 53 mm.

Nedidelė metalinė plokštelė, apie kurią jau kalbėjome, nutįsta ant vieno iš gaubto šonų ir apsupa ne ką kitą, o Work The Frames. Neabejotinai šių raidžių derinys žibės RGB spalvomis. Iš šonų palikta po dvi įstrižas juosteles, kurios taip pat iliuminuotos RGB.

Vaizdo plokštės galinė dalis yra uždaryta aklinai. Akiai tai atrodo visai patraukliai, tačiau nereikia pamiršti, kad tai papildomas kiekis ABS plastiko. KFA2 modelio aukštis pasiekia 150 mm. Ji yra 1 cm aukštesnė už „MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio“ ir 2 cm už „ASUS ROG Strix RTX 2070 Super Advanced“.

Montažinė plokštė yra uždengta nugarine plokštele, kuri turi WTF avatarą bei yra išvarpytas smulkių žvaigždučių. Tai dar viena RGB zona. Blizgus nugarinės plokštelės paviršius turi vieną trūkumą – jis nepaprastai gerai traukia pirštų atspaudus. Vis tik labiausiai stebina tai, kad backplate’as yra pagamintas ne iš metalo, bet iš plastiko. Matoma NVLink yra skirta prijungti antrąją RTX 2070S.

Lyginant su etalonine „Founders Edition“, WTF neturi USB-C VirtualLink jungties, tačiau išlaiko visas tris DisplayPort 1.4 išvestis ir vienintelę HDMI 2.0b. Kiek keista, kad vaizdo plokštė neturi I/O lizdams skirtų apsauginių kištukų.

Šįkart turime kur kas daugiau informacijos apie panaudotus ventiliatorius. Tai 90 mm (kalbant visiškai tiksliai 85 mm) skersmens aušinimo įrenginiai iš kompanijos „FirstD“. KFA2, žinoma, pati ventiliatorių negamina. Kiekvienas ventiliatorius turi po 11-a dalinai permatomų mentelių. Dėka specifinės formos vienu metu bandyta orientuotis į didesnį oro prastūmimą bei didesnio statinio slėgio sukūrimą išlaikant kuo žemesnį triukšmo lygį. Norai įprastiniai – tai daugiau mažiau visų gamintojų siekiamybė.

Nurodoma, kad šie „Wings“ ventiliatoriai naudoja hidrodinaminio tipo HJB (Hydrodynamic Journal Bearings) guolius, kurių gyvavimo trukmė yra panaši į rutulinių guolių ilgaamžiškumą, bet skleidžiamas triukšmas, neva, yra mažesnis. Kartu pateikiamas palyginimas su įprastais slydimo guoliais, kurie, skirtingai nei HJB, dirbant negali užtikrinti tepalo nuotėkio, be to, yra mažiau atsparesni dulkėms. Ilgaamžiškumas taip pat HJB guolių pusėje: 50 000 valandų prieš 30 000 valandų.

Šiluma nuo VRM grandinės MOSFET tranzistorių per 1 mm storio termo juostelę ir atskirą metalinę plokštelę perduodama į pagrindinį radiatorių.

KFA2 vaizdo plokštė naudoja iš dviejų dalių sudarytą radiatorių, kuriame aliumininės plokštelės išdėstytos vertikaliai. Šilumos vamzdeliai su GPU tiesioginiu būdu nesiliečia, jie subėga į varinį pagrindą. Radiatorių kerta šeši, nikelio sluoksniu padengti, šilumos vamzdeliai: 4x 6 mm skersmens ir 2x 8 mm skersmens. Mažesnėje (prie I/O zonos) radiatoriaus dalyje išdėstyti visi šeši vamzdeliai, kai kitą dalį kerta po du skirtingo skersmens vamzdelius. Šilumos vamzdeliai subėga į varinį pagrindą, kurį supa metalinis rėmas. Jis surenka šilumą nuo aštuonių „Micron“ GDDR6 vRAM lustų.

Ant montažinės plokštės integruota 7+2 fazių VRM grandinė. Galios blokai papildomai aušinami pagrindinio radiatoriaus. Septynios fazės tenka TU104 branduoliui, o dvi GDDR6 atminčiai. Standartinės RTX 2070 Super VRM’as sudarytas iš 8+2 fazių konfigūracijos, PWM valdikliu esant UPI uP9512P moduliui. KFA2 pasirinko daug pažangesnį, 10 PWM kanalų palaikantį, „Monolithic Power Systems MP2888“ valdiklį, kurį turėjo ir „MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio“. Jeigu MSI naudoja FDMF3160 (55 A) galios blokus iš „ON Semiconductor“, tai WTF modelis gavo MP86990 galios blokus iš tos pačios „Monolith“. Tai dar pažangesni, paprastai serverių aplinkoje randami, DrMOS galios blokai už FDMF3160, plius efektyvesni. Šiuo atveju viena atimta fazė nevaidina jokios reikšmės ir KFA2 sprendimas mums atrodo netgi solidesnis.

 

 

 

 

8-pin ir 6-pin maitinimo lizdai užtikrina 225 W tiekimą. Dar 75 W galimi dėka PCIe x16 lizdo. Identišką lizdų konfigūraciją, kurios pilnai pakanka 215 W TDP vaizdo plokštei, naudoja ir „Founders Edition“ modelis.

4 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Keistai su tuo boost dažniu, kažin kodėl toks žemas, nors gamykliškai normalus atrodo. Taip išeina, kad geriau MSI, ASUS, Giga pirkti nei mažiau žinomo gaminto, nes ir spartoje atsispindi šis dažnio trūkumas.

    • BC00 parašė:

      Boost dažnis liko mistika, ką bekeistume liko mažesnis nei norėtųsi. Gal tikrai taip BIOS sureguliuotas šitam konkrečiam modelyje, nes RTX 2060 Super boostinosi normaliai (1900+ MHz).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.