Naujasis Xbox 360 modelis – Jasper

Buvo pranešta, kad kompanija Microsoft paskyrė Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), Advanced Semiconductor Engineering (ASE) ir Nanya PCB surinkti ir ištestuoti naujausią Xbox 360 versiją kodiniu pavadinimu „Jasper“. Nereikia tikėtis, kad tai kažkas naujo, tiesiog perėjimas prie naujos architektūros.

TSMC gamins ATI Xenos grafinį procesorių bei naują atminties valdiklį jau pagal 65nm technologiją ir jie bus įdiegti į Jasper. ASE tuo tarpu viską turės komplektuoti ir testuoti. Dabartinis Xbox 360 kodiniu pavadinimu Falcon naudoja 90nm technologija ties grafiniu posistemiu ir atmintimi, nors IBM procesorius esantis Falcon gaminamas pagal 65nm technologiją.

Jasper yra gaminamas tam, kad suvartotų mažiau elektros energijos, jam nereikėtų tiek daug aušinimo sistemos elementų ir tai logiškai sako, kad sumažėtų ir skleidžiamas triukšmas. Taip pat Microsoft teigia, kad pašalinta „Red Ring Of Death“ arba tiesiog RROD problema, kuri kamavo Falcon sistemas. Microsoft praneša, kad Jasper galime tikėtis jau šių metų rugpjūčio mėnesį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.