Trys nauji lustų rinkiniai iš Nvidia

Kompanija Nvidia antradienį pristatys naujus lustų rinkinius Intel platformai su integruotais grafikos posistemiais. Nors ir tikimasi, kad nauji mikroschemų rinkiniai neturės labai greitų grafikos spartintuvų, tačiau vartotojai visgi turės didesnę pasirinkimo laisvę tarp integruotų platformų.

Didžiausia pasaulio vaizdo procesorių gamintoja Nvidia niekada smarkiai nesibrovė į biudžetinių lustų rinkinių segmentą Intel platformoje, daugiausiai dėl pačios Intel konkurencijos. Todėl Nvidia daugiausiai dėmesio skyrė lustų, skirtų AMD platformoms, gamybai. Visgi po to, kai AMD nupirko grafinių procesorių gamintoją ATI, Nvidia tenka ieškotis naujos rinkos.

Nvidia iš viso pristatys tris lustų rinkinius. Pirmasis ir kartu galingiausias iš jų yra nForce 630i su integruotu Geforce 7050 grafikos posistemiu (DirectX 9c palaikymas), palaikantis vienkanalę DDR2-800 atmintį, ir 1333MHZ FSB procesorius. Lustų rinkinys palaiko DVI, D-Sub bei HDMI vaizdo išvestis bei HDCP. 630i taip pat palaikys keturis SATA2 lizdus su RAID galimybe, du ATA lizdus, gigabitinę LAN jungtį, PCI-E x16 ir x1 lizdus bei 10 USB 2.0 jungčių.

Antroji versija vadinsis taip pat 630i, tačiau turės kiek lėtesnį Geforce 7025 spartintuvą, palaikantį DirectX 9c. Ji taip pat palaikys 1333MHz FSB procesorius, vieno kanalo DDR2-667 arba DDR2-800 atmintį, taip pat DVI bei D-Sub vaizdo išvesties jungtis su HDCP. Kitos savybės panašios į prieš tai minėtą 630i.

Paskutinis ir pigiausias variantas bus pavadintas nForce 610i su Geforce 7025 spartintuvu. Šis lustų rinkinys palaikys tik 1066MHz FSB procesorius, vieno kanalo DDR2-667 atmintį ir turės tik D-Sub vaizdo išvestį. Be šių savybių lustų rinkinys palaikys 8 USB 2.0 lizdus, 10/100Mbps tinklo jungtį ir supaprastintą RAID. Šis lustų rinkinys kaip ir ankstesnieji taip pat turės PCI-E x16 jungtį vaizdo plokštėm.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.