AMD ir toliau gamins referencinio dizaino RX 6900 XT/6800 XT/6800 vaizdo plokštes

Vakar buvo pasirodžiusi informacija, kad AMD dabar nutraukia referencinio dizaino RX 6900 XT/6800 XT/6800 vaizdo plokščių gamybą. Tokią informaciją buvo gavęs  prancūzų „Cowocotland“ tinklapis. Gal ši informacija kažkada ir buvo teisinga, bet AMD ją paneigė. Naujausiais duomenimis patvirtino, kad toliau gamins referencinio dizaino RX 6900 XT/6800 XT/6800 vaizdo plokštes. Nors anksčiau patys AMD teigė, kad referencinio dizaino gamyba bus nutraukta 2021 metų pradžioje.

[…] RX 6900 XT MBA is already at the end of its life even though it has not yet been launched. Just like the RX 6800 MBA and the RX 6800 XT MBA, production has been one shot for this card. A brand told us that they only have about forty cards for France, not one more […] those who manage to have an RX 6900 XT MBA will have a real collector [item] in their hands.

— Aurélien LAGNY, Cowcotland

AMD sako, kad RDNA 2 vaizdo plokščių referencinio dizaino gamybos nenutrauks dėl to, nes sulaukė didelės paklausos ir gerų atsiliepimų. Būtų sunku ginčytis su tuo, kad šiemet AMD referencinis dizainas yra tikrai stiprus ir mažai kuo nusileidžia partnerių patobulintiems modeliams, o dažnai netgi atrodo geriau. Jei kalbėtume apie paklausą, tai šis pareiškimas yra iš dalies klaidinantis. AMD tiesiog pardavė viską, ką turėjo, nes pasiūla yra prasta ir žmonės perka kad ir ką randa.

8 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Puiku, gal gamintojams tai neleis perdaug atitrūkti nuo MSRP.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Taip, būtų gerai. Aš bet kurie dieną referencinio dizaino imčiau už MSPR, negu partnerių už +25 %.

      • adex parašė:

        kur jau cia neimsi kai custom aftermarket ausintuvas uz kelesdesimt pinigu ownina beveik visus partneriu modelius 😀

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Su tokiais reference aušintuvais kaip dabar turi AMD ir NVIDIA tie partneriai niekam nereikalingi realiai.

          • 1Xtra parašė:

            Ne vien ausintuvai yra esme… Didesni stock dazniai, cherry picked chipai, didesnis power limitas ir pan… Tokios plokstes kaip Asus ROG Strix nors ir kainuoja 200Eur brangiau, bet tokia nusiperki ir turi gamykliskai maksimaliai paturbinta plokste su gamintojo pratesta garantija (Gigabyte Aorus Extreme) ir pan.

            • adex parašė:

              na tie 200euru kita karta gali buti ir gapas iki kito tiero, taip kad priklauso nuo situacijos

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Duoda jie tą didesnį energijos limtą, bet 95 % žmonių to tikrai nereikia. Tas gamyklinis spartinimas jų tai bevertis dažniausiai. Duoda 1-4 % daugiau spartos, bet kiti įsigudrina net iki 20 % energijos sąnaudas pakelti tuo pačiu. Šiaip partneriai yra gerai, tiesiog pyktis jau ima, kas dedasi su šia karta. Visada top modeliai brangiau kainavo, bet nebūdavo niekada +200 pinigų prie kainos. Tik galiausiai kas čia kaltas, partneriai, kad kainas užkėlė ar AMD/NVIDIA nustatė nerealistiškus MSRP.

  2. EscO parašė:

    Pakrapštęs savo samokslo teorijų skrybelę iš jos ištraukiau, kad dėl koronos mažieji taivano elfai negalėjo dirbti pagal grafiką ir dėl to pavelavo į prieššventinį traukinį. Dėl to dabar tokia situacija su produktų išleidimais

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.