AMD „Ryzen+“ ir X470 pagrindinės plokštės pasirodys balandį

AMD pagaliau patvirtino atnaujintos „Ryzen“ architektūros ir X470 pagrindinių plokščių išleidimo datą. Tiesa, konkreti diena dar nėra žinoma, bet nauji procesoriai ir pagrindinės plokštės debiutuos kažkada balandį. Reikia priminti, kad atnaujinti „Ryzen“ procesoriai veiks ir su senesnėmis AM4 pagrindinėmis plokštėmis.

AMD žada, kad nauji „Ryzen“ procesoriai turės didesnį dažnį, to mes ir tikimės. Procesoriai palaikys naują „Precision Boost 2“ technologiją ir bus gaminami naudojant pažangesnę 12 nm litografiją. Kol kas tikslesnių detalių neskelbiama. Pagrindinių plokščių mikroschemų rinkinys ne vien tik pakeis pavadinimą. X470 platforma bus specialiai optimizuota antros kartos „Ryzen“ procesoriams, tuo pačiu naudos mažiau elektros energijos.

Jei kas laukia atnaujintų „AMD Threadripper“ procesorių, tai jie turėtų pasirodyti 2018 metų antroje pusėje. Kai sakoma antroje pusėje, tai dažniausiai būna paskutinis ketvirtis.

3 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    IPC taip pat turėtų būti kažkiek geresnis- atsakant į Forbes klausimus, AMD sakė kad stengėsi sumažinti vėlinimus bei pagerinti cache veikimą. Tai jei nuo šito būtų kokie +5% greičio, plius sakykim 5-10% aukštesni dažniai, plius (nespartinantiems) aukštesni dažniai nuo Precision boost 2- bendras rezultatas gali būti labai arti Intel greičiausių.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tiketina. Turbut ne be reikalo gandai ejo apie 8C16T i7’ta Intel mainstream platformai, nes AMD ant price/perf vel pystels pavasari truputi 🙂 Idomus metai nusimato. Tik gaila, kad 12nm VEGA shrink’o nebus.

  2. jokbon parašė:

    Dabar visiems linkiu paskaityti sita pries perkant intel:
    https://youtu.be/YZiIJdMIp6s
    Beje technews siulau ijungti firefox 10tabs, streaming ir tik tada padaryti gaming benchamarkus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.