Anglies nanovamzdelių tranzistoriai pirmą kartą aplenkė silicio tranzistorius

Mokslininkai jau seniai ieško kuo pakeisti dabar puslaidininkių gamyboje naudojamą silicį, kuris jau greitu metu atsirems į fizines savo galimybių ribas. Kaip utopija visada buvo minima anglis, bet iki šiol medžiagos nepavyko suvaldyti, kad ji būti tinkama pakeisti silicį.

Anglies nanovamzdeliai yra kaip viena iš alternatyvų dabar naudojamam siliciui. Jie turėtų galėti penkis kartus greičiau veikti ar naudoti penkis kartus mažiau energijos nei dabartiniai tranzistoriai. Tokios prielaidos padarytos iš vienintelio anglies nanovamzdelio tranzistoriaus. Mokslininkai labiausiai vargo su anglies nanovamzdelių izoliacija. Anglies nanovamzdelių gamybai negalėjo būti panaudotos metalo priemaišos, nes jos tiesiog pakenktų lusto savybėms, nes sukeltų trumpus jungimus. UW-Madison komanda panaudojo polimerų atranką, kas jiems leido išgauti labai didelio švarumo anglies nanovamzdelius tinkamumus puslaidininkių gamybai.

Kaip ši technologija vystysis toliau pamatysime ateityje.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BT9o_mO1GtY&w=640&h=360]

4 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Galėtų kuo greičiau kažką su anglim sugalvoti, nes silicis tikrai išsikvepia. Bet spėju bent 10 metų nieko naujo nebus.

  2. Rytinis agurkas parašė:

    „Only thing carbon nanotubes can’t do is to find its way out of the laboratory“

  3. kernel_panika parašė:

    Tikeciausias silicio pakaitalas bus indzio galio arsenidas. Kolkas nera ekonomiskai patrauklesnio varianto gamintojams arba metodo, kuris butu labiau pritrauktas prie komercializacijos.
    Aisku, silicis kuri laika dar bus. O turint omenyje visokius gamintoju strategiju pasikeitimus, gali uzsibuti pakankamai ilgai. 10nm ir 7nm bus dar silicis, o tai reiskia, kad jis bus bent iki ~2018-2020. Pagal buvusius planus 5nm + galimi silicio pakaitalai turejo pasirodyti ~2020m, bet visiskai neaisku, ar taip bus. As manau – kad nebus. Vien tas faktas, kad dabar beveik 2017 ir dar net nera 10nm silicio, o Intel’is 14nm lifetime’a pratese byloja apie suletejima. Kad nuo 2017 iki 2020 pasikeistu staigiai 2 litografijos su major medziagos pakeitimu – labai mazai tiketina. As apskritai speju, kad visi bandys 5nm dar traukt ant silicio, turint omenyje, kad jo teorine riba diskretiniu komponentu sudarymui yra 0.5-2nm ir iki kokiu ~2030 veikiausiai nieko kito neturesime, nebent atsiras stipri valia is gamintoju keistis.

    Kitavertus – nanometrai dar nera viskas, jeigu ir toliau naudojama klasikine elektroninio kompiuterio sandara. Labai noretusi matyti fotonikos sprendimu kompiuteriuose, kuomet metalas keiciamas optikos traktais. Prototipus turi tiek Intel, tiek IBM’as, bet matyt gamyba vis dar per brangi. Visa tai yra aliuzija i tikeciausia sekanciu kompiuteriu karta – fotoninius kompiuterius, kuriuose bus operuojama optiniais signalais, o ne elektriniais. Kitos fundamentalios alternatyvos nera.

    http://www.extremetech.com/tag/silicon-photonics

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.