ASUS parodė RTX 4070 be maitinimo laidų

„RTX 4070 Megalodon“ yra pirmasis žinomas aukštos klasės produktas, kuriam nereikia jokių maitinimo kabelių ar adapterio. Ši vaizdo plokštė turi paslėptą PCI lizdą, kuris skirtas maitinimui perduoti be išorinių kabelių. Tai gali būti novatoriškesnis ir saugesnis sprendimas nei naujoji 600 W 12VHPWR jungtis, kuri praėjusiais metais tapo karšta tema, dėl pasitaikančių lydimosi atvejų.

Reikėtų pažymėti, kad ši jungtis yra koncepcija, kurią kol kas naudoja tik ši viena vaizdo plokštė ir tik viena pagrindinė plokštė. Tai nėra pramonės standartas, ir nėra informacijos, kad kitos bendrovės dalyvautų paverčiant šią idėją realybe. Tačiau būtent tokios koncepcijos gali atverti akis kai kuriems didžiųjų vaizdo plokščių gamintojų inžinieriams, kurie galiausiai gali pasiūlyti tokio tipo maitinimo tiekimo sistemą kaip atvirą standartą.

Nors ASUS yra didžiausias pagrindinių plokščių gamintojas, norint šią idėją paversti pramonės standartu, reikėtų daug įtikinėti. NVIDIA, kuri savo RTX 40 serijai pradėjo naudoti naują 12VHPWR (iki 600 W) maitinimo jungtį, šiuo metu tikriausiai mažiausiai suinteresuota įgyvendinti naujas maitinimo sistemų idėjas.

1 Komentaras

  1. SoTOP parašė:

    Apple MPX turėjo/turi jungtį atliekančią tą pačia funkciją labai panašiai. Kiek pamenu esu dar kažkada matęs panašų sprendimą, bet šitaip darant vis tiek atsiranda problemos norit paslėpti kabelius einančius į motininę, plius motininė irgi turi būti pritaikyta vaizdo kortų 600+W reikalavimams, todėl šitokie dalykai greičiausiai tik eksperimentas ir liks. Nebent 12VO standartas išpopuliarėtų kartu su tokia jungtimi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.