NVIDIA pademonstravo žaidimų DI technologiją, kuri leidžia kalbėtis su personažais

„Computex“ parodoje Jensen Huang pristatė NVIDIA „Avatar Cloud Engine“ (ACE), skirtą žaidimams, – specialiai pritaikytą dirbtinio intelekto paslaugą, kuri, pasak NVIDIA, suteikia intelekto nežaidžiamiems personažams per dirbtinio intelekto valdomą natūralios kalbos sąveiką.

Huang sakė, kad „ACE for Games“ leidžia kurti garso ir veido išraiškos, teksto ir kalbos bei natūralios kalbos pokalbius. Kalbėdamas apie pastarąjį, generalinis direktorius sakė, kad tai iš esmės yra didelis kalbos modelis.

„ACE for Games“ leidžia nežaidžiamiems personažams klausytis žaidėjo pokalbio, kurį jis gali įvesti savo balsu, ir generuoti atsakymą be jokių iš anksto įrašytų replikų, kurios nuolat kartojamos. Sistema taip pat gali animuoti veikėjo veidą, kad jis atitiktų generuojamus žodžius, kuriuos jis kalba.

Huang pademonstravo šią technologiją realiuoju laiku veikiančioje „Unreal Engine 5“ varikliu paremtoje demonstracinėje programoje, kurią sukūrė „Convai“ ir kuri vadinasi „Kairos“. Į „Cyberpunk 2077“ labai panašiame klipe žaidėjas įeina į ramenų parduotuvę ir kalbasi su personažu Jin. Girdima, kaip žaidėjas savo balsu užduoda klausimus ir gauna atsakymus, kurie atitinka istorijos ir veikėjo kontekstą.

Dialogas gana lėkštas, tačiau tai vis tiek įspūdinga technologija. Nesunku įsivaizduoti, koks bus „ACE for Games“, kai jis bus dar šiek tiek patobulintas. Huang nepasakė, kokie reikalavimai keliami norint naudoti „ACE for Games“, tačiau dabartiniu pavidalu jie greičiausiai bus gana dideli.

3 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    https://youtu.be/IlWT_TdOK6s

    nVidia nužudo 4 dramblius, kad pagaminti vieną GPU. Va kodėl tokios jos brangios.

    • Diaxminde parašė:

      Atitrūkęs nuo realybės…
      O AI nėra kažkokia šventa karvė ir tik dar vienas įrankis, kurį galima panaudoti, užprogramuoti tiek geriems, tiek blogiems tikslams prieš visuomenę. Juk naivu tikėtis neutralumo iš technologijų, kai tiek daug interesų pusių. Pradedant marketingu, baigiant geopolitiniais žaidimais.

  2. newdiamond parašė:

    nu idomu kiek fps kris pasinaudojus cia stebuklu paremta technologija 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.