„Core i9-11900K“ maksimalus boost dažnis bus 5,3 GHz

Apie būsimus „Rocket Lake“ procesorius kalbame jau kuris laikas, nors jų išleidimas turi įvykti tik 2021 metų kovo mėnesį. Pasklido informacija, kad „Rocket Lake“ serijos flagmanas, „Core i9-11900K“, turės 5,3 GHz Thermal Velocity Boost vieno branduolio dažnį. Tai nėra įprastas boost dažnis, o tik pasiekiamas esant tam tikroms sąlygoms. Visų branduolių i9-11900K dažnis bus 4,8 GHz, o tai yra 100 MHz mažiau lyginant su pirmtaku, kuris turi dviem branduoliais daugiau. Vieno branduolio maksimalus dažnis yra toks pats. Gali būti, kad Thermal Velocity Boost technologija bus aktyvi tik i9 serijos procesoriuose.

„Core i9-11900K“ turi 125 W PL1 energijos limitą, o PL2 limitas siekia 250 W. Tai yra tie patys limitai kaip ir dabartinių 10 branduolių „Core“ procesorių. Kitų „Rocket Lake“ procesorių energijos limtai kol kas nežinomi.

„Rocket Lake“ procesoriai bus suderinami su esamomis LGA 1200 pagrindinėmis plokštėmis, bet „Intel“ ir jų partneriai taip pat ruošiasi išleisti 500 serijos pagrindines plokštes. „Rocket Lake“ procesoriai „Intel“ platformoje įgalins PCIe 4.0 technologiją, kuri veiks ir su esamomis pagrindinėmis plokštėmis.

1 Komentaras

  1. EscO parašė:

    Iš sakinio „bet „Intel“ ir jų partneriai taip pat ruošiasi išleisti 500 serijos pagrindines plokštes.“ galima interpretuoti kad intelis mamkes gamins, bet savaime suprantama kad kalbama apie chipseto/CPU gaires AIB partneriams

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.