Fermi GF100 sulauksime tik kovą

Pirmųjų Nvidia Fermi architektūros vaizdo plokščių pasirodymas buvo planuotas dar šių metų lapkričio mėnesį, tačiau nukeltas į 2010 metų pradžią. Dabar atrodo, jog gandai, kad Fermi teks laukti net iki kovo mėnesio, yra teisingi.

Pasak naujienų portalo Digitimes, Nvidia savo partnerius informavo apie Fermi GF100 grafikos procesorių pristatymo nukėlimą į kovo mėnesį. Šis lustas greičiausiai bus skirtas tik Tesla plokštėms, o antrajame ateinančių metų ketvirtyje turėtų būti pristatytas GF104 lustas, kuris ir turėtų tapti dabartinių GTX260-295 plokščių pamainų pagrindu.

Apie vėliau pasirodysiančius silpnesnius naujos kartos grafikos sprendimus, išskyrus pervadintus Geforce 310/315, informacijos nėra, todėl su vidurinės klasės ATI vaizdo posistemiais Nvidia konkuruos pardavinėdama ankstesnės kartos grafikos lustus. O jų jau vasario mėnesį padaugės, mat tada ATI/AMD pristatys Radeon HD5670/5570 (Redwood) ir HD5450 (Cedar) grafikos posistemius.

9 Komentarai

  1. pozd parašė:

    nu nvidia ziaurei nukentes tiek nukeldama.. bet tikiuosi laukimas atsipirks ne tai kai buvo su ati hd2900 serija.

  2. nemesis parašė:

    Nelabai domiuosi šiuo reikalu ką žmonės rimtesniuose saituose kalba, bet susidaro toks vaizdas kad NVIDIA pamačiusi kad Fermi nusileidžia ATI 5xxx serijai dabar desperatiškai bando sukurti kažką geresnio, tas nelabai jiems sekasi ir iš čia kyla visi tie atidėliojimai.

  3. developeris parašė:

    nemesis, tai kitaip turbut ir nepaaiskinsi to atideliojimo 🙂 nemanau , kad jie ten kortom susisede losia todel nespeja darbu pasidaryt… Jeigu dar negali pristatyt rinkai gero produkto , tai ir tobulina kas jiem belieka 🙂

  4. Ghost parašė:

    Siaip jei neklystu amd jau pardave apie 1 milijona 5 serijos kortu:D tad jau kazkiek uzdirbo laukiam fermi ir kainu kritimo

  5. Deft parašė:

    Abejočiau nemesis nuomonei, nvidia turi greitesnius lustus, dabar netgi atjunge SP ir padarė tik 448 vietoj 512, ko gero bandydami sumažint elektros sanaudos, o didžiausia atideliojimo problema tai spėju jog fail kažkur su plokščių darbu arba draivais, bando fixint. P.S. Charlis vėl gerai atspėjo 😀

  6. svedas parašė:

    kai cia taip Charlis i tema rasyt pradejo 😀

  7. nemesis parašė:

    Gali būt kad klystu, nelabai tuo duomiuosi bet kartas nuo karto paskaitant visus tuos atidėliojimas man tokia prielaida iškilo.

  8. Deft parašė:

    Jei tikrai būtų per silpna neatjunginėtų SP iki 448

  9. it_is_me parašė:

    Deft: atjunge, kad tilpti i \"termopaketa\" <245W (atrodo)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.