FTB ir „Apple“ ginče – galima netikėta atomazga

Plačiai pasaulyje nuskambėjęs ginčas tarp JAV Federalinio Tyrimų Biuro (FTB/angl. FBI) ir „Apple“, kuomet pastaroji kompanija atsisakė padėti įsilaužti į su nusikaltimu susijusį iPhone telefoną, gali sulaukti netikėtos atomazgos.

„Apple“ atsisakius taikiai padėti saugumą prižiūrinčiai JAV vidaus žvalgybos tarnybai įsilaužti į nusikaltėlio naudotą iPhone telefoną, FTB ėmėsi teisinių veiksmų, patraukdama telefonų gamintoją į teismą. Tiesa, remiantis šaltiniais, FTB paskutinę minutę nusprendė šį žingsnį atidėti. To priežastis – Izraelio teismo ekspertizės kompanija „Cellebrite“, kuri gali padėti nulaužti minėtą išmanųjį telefoną.

FTB jau kurį laiką tikėjosi, kad „Apple“ įdiegs specialią programinę įrangą, kuri apeis slaptožodį ir leis patekti į telefono iOS operacinę sistemą. Nepaisant iškeltos teisminės bylos, „Apple“ tai padaryti iki šiol atsisako.

AppleiPhone

9 Komentarai

  1. enerasu parašė:

    Butu juokinga jei nebutu graudu… Priestai rasyta buvo kad nulausti beveik neimanoma nes yra N kombinaciju, o cia atsirado kas gali… O GAL CIA TIESIOG APPLE KITU RANKOM NULAUS, nesugadindami savo vardo ?!?! GEDA OBUOLIAMS !!!

  2. To enerasu parašė:

    O kodel geda? Jei zinotum kokio asmens telefona bando atrakinti taip nesakytum.
    As manau jei tai susije su terorizmu, kompanija turi pagelbeti. Jei butu viska suderine tyliai, tas butu net neislinde i viesuma.

  3. PhaNtoM parašė:

    Aš irgi pritariu, jog šiuo atveju Apple turėjo susiprasti ir valdant žmonių gerovės patys nulaužti tą obuolį, nes dabar tai abi pusės teisios ir tik reklamą darosi…

  4. enerasu parašė:

    Kaip jums nedasyla ? FBI praso ne tik atrakint si telefona, jie praso apskritai sukurti jiems galimybe prieiti prie betkokio uzrakinto Apple irenginio, tai yra kesinimasis i visu zmoniu privatuma, tiksliau tariant nori lysti ten kur jiems nepriklauso. O kas liecia terorizma ir sauguma, jie tikrai gali matyti visas pokalbiu isklotines ir t.t. pasiteirave interneto ir telefoniniu tinklu operatoriu.

  5. PhaNtoM parašė:

    Tai apie ką aš ir kalbu, kad reikėjo Apple siūlyti kompromisą, „atrankinti“ būtent tik tą įrenginį.

  6. enerasu parašė:

    Nesupranti kad sukurdami precedenta jie suteiktu FBI galimmybe ateityje reikalauti atrakint N skaiciu kitu irenginiu, nes jei gavai 1 kita gausi tikrai geruoju ar teisiniu keliu.

  1. 2016-03-31

    […] Federalinio Tyrimų Biuro (FBI/angl. FBI) kivirče taškas toli gražu nepadėtas. Pasinaudojusi trečių šalių pagalba ir sėkmingai įsilaužusi į San Bernardino atakose dalyvavusio įtariamojo iPhone telefoną be […]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.