Galingiausios RTX 3000 serijos vaizdo plokštės turės 20 fazių maitinimo grandinę

Kaip diena, taip naujas gandas apie RTX 3000 seriją. Pranešama, kad RTX 3000 serijos vaizdo plokštės su GA102 lustu turės net 20 fazių maitinimo grandinę. Be to, visa maitinimo grandinė bus daug sudėtingesnė lyginant su pirmtakais. Tariant paprastai, GA102 lusto vaizdo plokštės turi naudoti daug elektros energijos, nes kitaip tokia galinga maitinimo grandinė būtų nereikalinga. Gandai apie tai, kad galingiausios RTX 3000 serijos vaizdo plokštės naudos daug elektros energijos sklandė jau seniai. Tiesa, nėra aišku, ar ši 20 fazių maitinimo grandinė bus skirta visoms GA102 lusto vaizdo plokštėms, kurios naudos tą patį PG133 montažinės plokštės dizainą. Galimai, silpniausia RTX 3080 turės kiek mažesnę maitinimo grandinę. Naujo tipo maitinimo grandinėje taip pat bus naudojami žemo profilio tantalo kondensatoriai, kurie yra brangesni nei įprastiniai. Juos NVIDIA privalo naudoti ir dėl labai įmantraus aušinimo, kuris verčia montažinę plokštę sumažinti. Dėl to didėja komponentų tankis ir bendras sudėtingumas. NVIDIA savo partneriams yra sukūrusi ir paprastesnę PG133 montažinės plokštės versiją, kuri yra suderinama su mūsų akiai įprastais aušintuvais.

8 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Berašydamas naujieną pagalvojau, kad ši gandų virtinė apie Ampere labai primena Polaris išleidimą. Kas dieną po kelis gandus, o išleidus toks biški šnipštas gavosi. Tuo tarpu apie Big Navi taip santūriai mažiau gandų. Kiek žinau, AMD net partneriams neduoda jokios info ir lustų ir pirma bus galima nuspirkit tik reference dizaino Big Navi plokštes kelis mėnesius. Tipo labai nenori, kad info pasiektų NVIDIA. 😀

    • kernelis parašė:

      Man atrodo esme ten yra tokia, kad AMD dar nera grieztai apsprendusi GPU segmentavimo, ir ji parinks po to, kai NVIDIA pristatys savo linija. As savo pinigus statyciau uz tai, kad galingiausia BIG NAVI bus kazkas RTX 3080 lygio, ir BIG NAVI pagrindine marketingine kampanija bus „affordable 4K“. NVIDIA toliau liks superrior produkto prasme, nes net be pacio greitesnio high end HW, dar tures tokius feature kaip DLSS3 ir naujas NVENC, i ka AMD net netures kuo atsakyti. Didelis haipinimas del BIG NAVI kazi ar iseitu i nauda AMD’ui, ba visi vel nusiviltu ir sakytu „VEGA again“.

  2. BC00 parašė:

    Lyg tai apie 3x 8-pin lizdus turinčią VGA kalbame, bent iš PCB leak’ų.

  3. Daemon parašė:

    O tai Ray-Tracing jau turės AMD?

  4. cinikas parašė:

    po zodzio gandas galima neskaityti…saugokit savo psichika.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.