„GlobalFoundries“: „Ryzen 2“ paklausa bus didesnė nei mes sugebėsime pagaminti

Nesename interviu „GlobalFoundries“ vyriausias technologas Gary Patton piešia labai gerą AMD ateitį „Ryzen 2“ procesoriams. Jis mano, kad būsimų AMD procesorių paklausa bus tokia didelė, kad „GlobalFoundries“ nespės jų gaminti. Nors tai skamba puikiai, bet reikia nepamiršti, kad tai bus visiškai nauja 7 nm litografija, tad neaišku, kokie bus tie gamybos pajėgumai.

Tuo pačiu tampa aišku, kad AMD turės laisvą pasirinkimą kur gaminti savo 7 nm lustus, nes „GlobalFoundries“ naudoja panašius žingsnius ir SRAM celes kaip ir TSMC. Tad bent teoriškai „Ryzen 2“ procesoriai galės būti gaminami tuo pat metu dvejuose gamyklose. Jei taip atsitiktų, tai kažkurie lustai būtų geresni, o mes pirkdami „Ryzen 2“ dalyvautame dviguboje silicio loterijoje.

Visgi, labiau tikėtina, kad „Ryzen 2“ procesorius gamins „GlobalFoundries“, o TSMC turėtų kepti atnaujintus „Vega“ grafikos procesorius. Dar neatmestume galimybės, kad jie gamins ir APU procesorius.

Pasak paskutinės informacijos, „Ryzen 2“ procesoriai bus pradėti gaminti šių metų pabaigoje, o masinė gamyba įsibėgės 2019 metais. Kitais metais sulauksime ir šių procesorių oficialaus išleidimo.

14 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Jimas (AdoredTV) spėja, kad Ryzen2 bus gaminami TSMC.

  2. Strelok parašė:

    AMD has ryzen again 🙂

  3. mafo parašė:

    Tikėkimės, kad ZEN 2 bus toks vykęs kaip ir optimizmo kiekis dėl naujos kartos pas AMD. ZEN + jokio „wow“ man nesukėlė, tikiuosi wow bus su ateinančia karta, nes keisiu į ją savo R5 2400G.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Worst case scenario yra toks pats IPC kaip Zen+, bet mazesnis daznis del naujo proceso, bet daugiau branduoliu del naujo proceso. Ir net tokiu atveju butu improvement’as MT heavy load’uose.

      Ganetinai tiketas scenarijus yra 7-15% geresnis IPC, toks pats arba siek tiek didesnis daznis, dar siek tiek sumazinti latency’iai ir daugiau branduoliu. Tokiu atveju bus ta pati dainele – good enough zaidimuose ir darbinis arklys daugelyje MT load’o.

      Optimistinis scenarijus – 15-25% IPC gain + smarkiai sumazinti latency + 4.5-5GHz OC potencialas + daugiau branduoliu. Bet mazai tiketina gauti visus siuos dalykus su pirma 7LP iteracija.

      Cia mano spekuliacija – gyvenimas iryskins, nors as asmeniskai manau, kad 2019 AMD turetu dominuot CPU prasme, ypac serveriuose turetu pasikelt normaliai. Nematau, kuo Intel’s labai priesintusi kitais metais – nei 10nm high perf/high volume, nei visiskai naujos uARCH iki kitu metu jis nepadarys, realiai jam liko tik didinti branduoliu kieki uz kaina ir taip konkuruot.

  4. NaujasisKonkurentas parašė:

    Me waiting for ryzen 2:
    https://youtu.be/w-SIManm_Qo

  5. YOman parašė:

    o me.. just waiting, žiūring and komparing

  6. DasMachine parašė:

    Pripazinkim, iki siol „naujos“ kartos nebuvo idomios, tik paskutine sudomino del padidejusio branduoliu skaiciaus. Ar 14 ar 12 ar 10, man jokio skirtumo, jei Intelis pirmauja single core spartoje, gali kad ir su 20nm but. Kas sudomintu tai pirmi EUV benchmarkai, o veliau ir EUV foundries palyginimai, tada ir butu galima matuot pas ka ilgesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.